reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
My juz po imprezie urodzinowej. Czarek jest z 25 stycznia, ale specjalnie przyspieszyliśmy, gdybym do tego czasu się rozpakowała😆Zrobiliśmy kameralnie w domu, tylko 11 osób, a i tak sie zmachałam strasznie. Ale było bardzo fajnie. Czaruś zachwycony prezentami, a najbardziej traktorem John Deer z odkręcanymi kołami i wkrętarką. Do tego stopnia że pół nocy nie spał i się tym bawił...

Przep

Dziękuję, wszystko dobrze. Kończę tytularyzację, maľa mi zdrowo rośnie, więc jest pięknie. Ja was czasem jeszcze podczutuję, więc wi3m, że i Was dobrze sie wiedzie, nawet jeśli czasem dzieci trochę więcej chorują i ktoś już tam zrezygnował ze żłobka.
No to fajnie że dobrze wszystko 🙂u nas też ok jest mały rzadko choruje 😁

Co tam u Was dziewczyny ?
Hej, my wyszliśmy z chorób (3 tygodnie jak nie jakiś wirus to znowu zapalenie oskrzeli - uratowały nas w końcu inhalacje z nebbudu razem z berodualem!). Za 2 dni Krzysiek ma urodziny które robimy w sobotę dla dzieciaków (3 kuzynów takich małych) a w niedzielę dla dziadków i chrzestnych. Takie małe przyjęcia w domu z tortem, sałatkami i mój tata zrobi gołąbki (robi najlepsze na świecie !😀)
Powoli trzeba się zapisać na bilans i muszę podejść do przedszkola zapisać młodego na styczeń 2024 roku 😀
Powoli przenosimy się z łóżeczka do łóżka - dzisiaj przyszła mi pościel z "maszą i niedźwiedziem", łóżko mam z odzysku od szwagierki po synu więc na tym zaoszczędziłam :p łóżeczko zostaje dla siostrzyczki 😁 chodzę do pracy ale myślę że maksymalnie do końca lutego a potem już L4 i początkiem maja poród :p

A co u Ciebie ? 😀

reklama
Hej, my wyszliśmy z chorób (3 tygodnie jak nie jakiś wirus to znowu zapalenie oskrzeli - uratowały nas w końcu inhalacje z nebbudu razem z berodualem!). Za 2 dni Krzysiek ma urodziny które robimy w sobotę dla dzieciaków (3 kuzynów takich małych) a w niedzielę dla dziadków i chrzestnych. Takie małe przyjęcia w domu z tortem, sałatkami i mój tata zrobi gołąbki (robi najlepsze na świecie !😀)
Powoli trzeba się zapisać na bilans i muszę podejść do przedszkola zapisać młodego na styczeń 2024 roku 😀
Powoli przenosimy się z łóżeczka do łóżka - dzisiaj przyszła mi pościel z "maszą i niedźwiedziem", łóżko mam z odzysku od szwagierki po synu więc na tym zaoszczędziłam :p łóżeczko zostaje dla siostrzyczki 😁 chodzę do pracy ale myślę że maksymalnie do końca lutego a potem już L4 i początkiem maja poród :p

A co u Ciebie ? 😀
O właśnie - bilans. Nawet nie wiem czy u nas trzeba się samemu przypominać, czy zadzwonią...
Co do łóżka, to ja mam wrażenie, że czarek gdyby tylko nie był ograniczony barierkami w łóżeczku, wyszedłby w nocy z łóżka i narobił jakichś głupotek. Ale on i tak większość nocy śpi z nami, a dla małej kupiliśmy dostawkę. Zobaczymy jak to będzie - narazie sobie tego nie wyobrażam. Wyjdzie w praniu.
Ja bym bardzo chciała posłać Czarusia do przedszkola już w tym roku od września. W marcu złożę papiery i będę liczyła na to że znajdzie się miejsce dla 2 i pół latka. Oczywiście będzie się musiał do tego czasu odpieluchować. A jak nie to kontynuujemy żłobek, bo całkiem mu tam dobrze.

Do góry