reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mwlduje się dziewczyby ze choroba po malu mija. Po tygodniu goraczki pod 39 stopni mamy pierwsza noc bez leków. Jestem jak zoombie, padam na twarz ale cieszę się. Gabi super zaczela sikać, nerki ruszyły, dzis jeszcze usg brzucha i nerek. I antybiotyk do niedzieli. Może wkoncu wyjdziemy na prosta. Niestety do żłobka wroci dopiero po połowie września i juz się boję ile znow pochodzi ;p

Naprawde pierwszy rok odkąd zaczela chodzić dk żłobka u nas jest przesrany patrząc na choroby.

reklama
Jak tylko przyjdzie nam inhalator to zaczynamy, oby w ogóle sobie pozwolił tą maskę/ustnik przyłożyć, czuję że będzie ciężko. Ida widzę grzecznie siedzi w tej maseczce 😱 Na szczęście u niego dalej ten kaszel taki sporadyczny, mam nadzieję, że się nie rozkręci po kolejnej próbie adaptacji. W ogóle Czarek był 2 dni na adaptacji i w sumie jutro zaczyna od nowa, a już "awansował" już do grupy starszaków 😂
U nas na początku była wojna co do inhalacji;D pierwsze dwa dni masakra. Skakaliśmy, tańczyliśmy, śpiewaliśmy i co tylko;D potem się przekonała i jest cacy. Maskę zakładam i tak samo siedzi i czeka ;p

Dziewczyny jesteśmy właśnie po adaptacji, musiałam sobie ogarnąć jakieś zajęcie, bo Czarek się już zaadaptował, a ja siedziałam na ławce i się nudziłam 😅 W tej starszej grupie idealnie, ciocia spoko, w ogóle zdziwiona, że Czarek sam je (a to nie jest normalne w tym wieku?), dzieci w jego wieku (i wzroście - u maluszków wyglądał jakby był tym, który nie zdał 😂), na placyku się ładnie bawił. Dzieciaki z glutem i kaszlem niestety były, ale przynajmniej sala 2x większa i chłodna. Tyle, że tych starszaków są chyba 2 grupy w 2 salach, więc nie wiem dokładnie jak to będzie, jutro muszę dopytać. Póki co jestem pozytywnie zaskoczona!

Ostatnio pani pyta się ile ma Kuba bo wygląda na 2latka 🤣
Dziewczyny jesteśmy właśnie po adaptacji, musiałam sobie ogarnąć jakieś zajęcie, bo Czarek się już zaadaptował, a ja siedziałam na ławce i się nudziłam 😅 W tej starszej grupie idealnie, ciocia spoko, w ogóle zdziwiona, że Czarek sam je (a to nie jest normalne w tym wieku?), dzieci w jego wieku (i wzroście - u maluszków wyglądał jakby był tym, który nie zdał 😂), na placyku się ładnie bawił. Dzieciaki z glutem i kaszlem niestety były, ale przynajmniej sala 2x większa i chłodna. Tyle, że tych starszaków są chyba 2 grupy w 2 salach, więc nie wiem dokładnie jak to będzie, jutro muszę dopytać. Póki co jestem pozytywnie zaskoczona!

reklama
U nas w szkole rozpoczęcie ❤️

Załączniki

• photocollage_2022911939508.jpg
    photocollage_2022911939508.jpg
    985,1 KB · Wyświetleń: 82
  • photocollage_2022911954324.jpg
    photocollage_2022911954324.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 80
  • photocollage_20229119613919.jpg
    photocollage_20229119613919.jpg
    688,8 KB · Wyświetleń: 82