reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, kiedyś poruszyłyście taki temat o zabieraniu zabawek na placu zabaw i czy zwracać uwagę. Dzisiaj byłyśmy na gordonkach i jest tam taki chłopiec, a właściwie chodzi o jego matkę, która w ogóle mu nie zwraca uwagi, jak mnie to wkurza. Wszystko zabiera, a ona się śmieje i mu słowa nie powie. Dzisiaj ze dwa razy coś Idzie zabrał, zaraz ta pani prowadząca jej dała taką samą zabawkę, ale za trzecim razem jak podszedł i rękę wyciągnął to ja ręką zasłoniłam tego misia i powiedziałam, nie! No i poszedł. Kurde jak mnie wkurzają takie mamunie, które uważają, że tylko ich dzieciaki się liczą i że nie trzeba zwracać uwagi, bo przecież on jest mały.

Dziewczyny, ktore mają dzieci w żłobku- pod czym i w czym śpią wasze maluchy na leżaku?
U nas w żłobku dzieciaki mają oddzielny pokoik i tam materacyki na podłogach. Oczywiście swoja podusia i albo kolderka albo kocyk. Nasza akurat teraz nosi cienki kocyk ale na jesieni będziemy nosić kolderke.

Wy nosicie ? Mu mamy wszystko zapewniona
U nas wlasnie my nosimy. Poduszeczkę i kocyk lub kolderke. I co piątek dostajemy to do prania. Wiec w każdy poniedziałek zanosimy ;p
Z jednej strony szkoda ze nie zapewniają oni ale z drugiej to i tak co poniedziałek nosze pampersy, ubranka itp na caly tydzien. A z drugiej strony tak jak mala jest alergiczka i reaguje nawet na proszki do prania to vhociaz wiem w czym jej piorę;p

Pracowałam kiedyś w przedszkolu, które właśnie zapewniało poduszki i kocyki. Nie chcialybyście, żeby wasze dzieci spały w czymś takim. Zmieniła się dyrekcja - skończył się syf.

reklama
Pracowałam kiedyś w przedszkolu, które właśnie zapewniało poduszki i kocyki. Nie chcialybyście, żeby wasze dzieci spały w czymś takim. Zmieniła się dyrekcja - skończył się syf.
Ja tam też wole swoje(córka starsza w przedszkolu) dziecko przywiązuje się do swojego kocyka itp. U nas w przedszkolu dzieci nawet przebierały się w piżamki 😀😀

Do góry