reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, kiedyś poruszyłyście taki temat o zabieraniu zabawek na placu zabaw i czy zwracać uwagę. Dzisiaj byłyśmy na gordonkach i jest tam taki chłopiec, a właściwie chodzi o jego matkę, która w ogóle mu nie zwraca uwagi, jak mnie to wkurza. Wszystko zabiera, a ona się śmieje i mu słowa nie powie. Dzisiaj ze dwa razy coś Idzie zabrał, zaraz ta pani prowadząca jej dała taką samą zabawkę, ale za trzecim razem jak podszedł i rękę wyciągnął to ja ręką zasłoniłam tego misia i powiedziałam, nie! No i poszedł. Kurde jak mnie wkurzają takie mamunie, które uważają, że tylko ich dzieciaki się liczą i że nie trzeba zwracać uwagi, bo przecież on jest mały.

Dziewczyny, ktore mają dzieci w żłobku- pod czym i w czym śpią wasze maluchy na leżaku?
U nas w żłobku dzieciaki mają oddzielny pokoik i tam materacyki na podłogach. Oczywiście swoja podusia i albo kolderka albo kocyk. Nasza akurat teraz nosi cienki kocyk ale na jesieni będziemy nosić kolderke.

Wy nosicie ? Mu mamy wszystko zapewniona
U nas wlasnie my nosimy. Poduszeczkę i kocyk lub kolderke. I co piątek dostajemy to do prania. Wiec w każdy poniedziałek zanosimy ;p
Z jednej strony szkoda ze nie zapewniają oni ale z drugiej to i tak co poniedziałek nosze pampersy, ubranka itp na caly tydzien. A z drugiej strony tak jak mala jest alergiczka i reaguje nawet na proszki do prania to vhociaz wiem w czym jej piorę;p

Pracowałam kiedyś w przedszkolu, które właśnie zapewniało poduszki i kocyki. Nie chcialybyście, żeby wasze dzieci spały w czymś takim. Zmieniła się dyrekcja - skończył się syf.

reklama
Pracowałam kiedyś w przedszkolu, które właśnie zapewniało poduszki i kocyki. Nie chcialybyście, żeby wasze dzieci spały w czymś takim. Zmieniła się dyrekcja - skończył się syf.
Ja tam też wole swoje(córka starsza w przedszkolu) dziecko przywiązuje się do swojego kocyka itp. U nas w przedszkolu dzieci nawet przebierały się w piżamki 😀😀

Do góry