reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Jak Was teraz czytam z tymi powrotami do pracy, z myśleniem o rozłące, dylematami niania, żłobek czy babcia, to cieszę się, że ja mam to wszystko już dawno za sobą i że tak ładnie się wszystko poukładało u mnie. U Was też tak będzie, maluchy pochorują z miesiąc dwa i dojdą do siebie, a potem zobaczycie jakie szczęśliwe będą rano i przy odbiorze po południu.
Powodzenia!

A ja mam pytanie z innej beczki. Jakie łóżeczka zamierzacie mieć następne? Ja się powoli rozglądam.
Więcej nie wyszło tylko jedno i drugie udo tak obsypane.

Co do łóżeczka to ja juz mysle w wakacje kupic małej materac zwykly 90x200 i polozyc w pokoju na podłodze lub takim łóżku domku. Zeby było nisko. Mamy teraz lóżeczko i w nim spi ale sie obija o szczebelki a nad ranem pcha sie do nas na materac. Wiec wypróbuje materac u niej, mam nadzieje ze sie sprawdzi;p

Więcej nie wyszło tylko jedno i drugie udo tak obsypane.

Co do łóżeczka to ja juz mysle w wakacje kupic małej materac zwykly 90x200 i polozyc w pokoju na podłodze lub takim łóżku domku. Zeby było nisko. Mamy teraz lóżeczko i w nim spi ale sie obija o szczebelki a nad ranem pcha sie do nas na materac. Wiec wypróbuje materac u niej, mam nadzieje ze sie sprawdzi;p
No to w sumie obserwować tylko zostało..

Ja właśnie myślę o niskim łóżku z barierkami, narazie mniejsze, bo na 200 nie mamy miejsca.

reklama
Wrócę temat fotelików, bo chyba jestem jedyną osobą tu, która wozi jeszcze dziecko w kobyłce 🙉 Najpierw czekaliśmy za dostawą Britaxa, pojechaliśmy kupić, a tam się trafił inny sprzedawca, który kategorycznie odradził ten fotelik do naszego auta (nie ten kąt, czy coś) i padło na drugi nasz typ czyli Swandoo Marie i stąd pytanie, czy któraś ma ten fotelik? Albo czy któraś ma Forda Focusa kombii z 2009 i jaki fotelik wybrałyscie do tego auta? Nie mogę odżałować tego Britaxa, bo poza ciut za bardzo otwartym zagłówkiem, nie miał żadnych wad, a jako jedyny obrotowy ma dużo miejsca na nogi, w Swandoo zdecydowanie mniej, ale i tak podobno więcej niż w innych 🤷 Kuchnię wybrałam szybciej niż fotelik 😂
Moja też jeszcze w kobylce i nawet nie byłam oglądać fotelików jeszcze 🙈

Do góry