reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Jak Was teraz czytam z tymi powrotami do pracy, z myśleniem o rozłące, dylematami niania, żłobek czy babcia, to cieszę się, że ja mam to wszystko już dawno za sobą i że tak ładnie się wszystko poukładało u mnie. U Was też tak będzie, maluchy pochorują z miesiąc dwa i dojdą do siebie, a potem zobaczycie jakie szczęśliwe będą rano i przy odbiorze po południu.
Powodzenia!

A ja mam pytanie z innej beczki. Jakie łóżeczka zamierzacie mieć następne? Ja się powoli rozglądam.
Więcej nie wyszło tylko jedno i drugie udo tak obsypane.

Co do łóżeczka to ja juz mysle w wakacje kupic małej materac zwykly 90x200 i polozyc w pokoju na podłodze lub takim łóżku domku. Zeby było nisko. Mamy teraz lóżeczko i w nim spi ale sie obija o szczebelki a nad ranem pcha sie do nas na materac. Wiec wypróbuje materac u niej, mam nadzieje ze sie sprawdzi;p

Więcej nie wyszło tylko jedno i drugie udo tak obsypane.

Co do łóżeczka to ja juz mysle w wakacje kupic małej materac zwykly 90x200 i polozyc w pokoju na podłodze lub takim łóżku domku. Zeby było nisko. Mamy teraz lóżeczko i w nim spi ale sie obija o szczebelki a nad ranem pcha sie do nas na materac. Wiec wypróbuje materac u niej, mam nadzieje ze sie sprawdzi;p
No to w sumie obserwować tylko zostało..

Ja właśnie myślę o niskim łóżku z barierkami, narazie mniejsze, bo na 200 nie mamy miejsca.

reklama
Wrócę temat fotelików, bo chyba jestem jedyną osobą tu, która wozi jeszcze dziecko w kobyłce 🙉 Najpierw czekaliśmy za dostawą Britaxa, pojechaliśmy kupić, a tam się trafił inny sprzedawca, który kategorycznie odradził ten fotelik do naszego auta (nie ten kąt, czy coś) i padło na drugi nasz typ czyli Swandoo Marie i stąd pytanie, czy któraś ma ten fotelik? Albo czy któraś ma Forda Focusa kombii z 2009 i jaki fotelik wybrałyscie do tego auta? Nie mogę odżałować tego Britaxa, bo poza ciut za bardzo otwartym zagłówkiem, nie miał żadnych wad, a jako jedyny obrotowy ma dużo miejsca na nogi, w Swandoo zdecydowanie mniej, ale i tak podobno więcej niż w innych 🤷 Kuchnię wybrałam szybciej niż fotelik 😂
Moja też jeszcze w kobylce i nawet nie byłam oglądać fotelików jeszcze 🙈

Do góry