Może ma ten zasiłek podwyższony? To ponad 1200zł wychodzi, ale to by musiała mieć 20 lat pracy bodajżeWidzę właśnie. Wiesz co koleżanką mi gadała że 1300 dostaje, ale widzę że w kulki leci.![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Może ma ten zasiłek podwyższony? To ponad 1200zł wychodzi, ale to by musiała mieć 20 lat pracy bodajżeWidzę właśnie. Wiesz co koleżanką mi gadała że 1300 dostaje, ale widzę że w kulki leci.![]()
Tyle to ona ledwo lat skończyłaMoże ma ten zasiłek podwyższony? To ponad 1200zł wychodzi, ale to by musiała mieć 20 lat pracy bodajże![]()
Zastanawiam się, czy w dzisiejszych czasach to trzeba się stawiać na wizycie w urzędzie, czy wystarczy rozmowa przez telefon i powiedzenie, że się nadal szukaHaha no wiadomo, że się szukaChociaż my byśmy pół roku chyba nie przeżyli z jednej pensji tylko i zasiłku. Jeszcze jak policzyć, ile wydałabym na dojazdy do urzędu plus za każdym razem zorganizować opiekę nad dzieckiem, albo tłuc się komunikacją miejską przez całe miasto z nim
to dziękuję bardzo. Gdybym nie miała dziecka, to wiadomo, inna bajka
![]()
Ja to zaczynam się cykać trochę. Bo maz juz szefowi powiedział, że odchodzi od stycznia. I przechodzi wyłącznie na swoją działalności. Więc musimy pasa zacisnąć i ciułać kasę.... Tu chociaz zawsze wiedział, że wypłata będzie.. Na kredyt itp. A jak przejdzie na swoją działalnośc ttlko to np pol roku wcale nie ma pieniędzy bo robi projekty i nagle ileś tam wypłat.. Więc niestety trzeba mieć dużo odłożone. Dlatego ja musze isc do pracy bo chociaz duzo nie zarobię ale kredyt zapłacę a to już zawsze coś!Może ma ten zasiłek podwyższony? To ponad 1200zł wychodzi, ale to by musiała mieć 20 lat pracy bodajże![]()
Ja po prostu powoli staram się eliminować karmienia. Już tak naprawdę karmie w nocy, rano po obudzeniu, do drzemki i wieczorem do spania. wciaz na żądanie, więc jak chce w dzień to daje. Ostatnio w nocy tylko raz. I powoli idzie. Ale myślę że takie pojedyncze karmienie np do spania to mogę zostawić jeszcze długo,Widzę właśnie. Wiesz co koleżanką mi gadała że 1300 dostaje, ale widzę że w kulki leci.
Dajcie mi siły żeby Alka odstawić od piersi. Czy któraś jeszcze będzie odstawiała w najbliższym czasie ?
Dzisiaj przez internet musiałam multum rzeczy uzupełnić. Już miałam to rzucić bo nie pamiętałam,ktorwfo roku szkole kończyłam, kiedy prawko itpZastanawiam się, czy w dzisiejszych czasach to trzeba się stawiać na wizycie w urzędzie, czy wystarczy rozmowa przez telefon i powiedzenie, że się nadal szuka@Święta92 jak to u Ciebie wygląda?
Dla mnie obojętnie są tacy co niestety muszą mieć jakieś zasiłki jak ma się więcej dzieci i są małe a z pracą dla kobiet nie jest tak łatwo....przynajmniej u nas nie ma nic ja i tak 2lata jeszcze muszę powiedzieć i chciałabym iść do pracy...Ale ja ciągle pracowałam, więc chyba mi się należy. Z reszta ide szukać pracy tam nie na wczasynie jestem darmozjadem który pobiera zasiłki i siedzi w domu ttlko zawsze pracuje.
Właśnie ja idę w sumie też dlatego chcę iść do pracy bo my tak się dzielimy, że ja płacę rachunki wszystkie no i mam sama kredyt hipoteczny do spłacenia, a mój facet np płaci za wykończenie chaty etc. Też jest na działalności, więc mniej bezpiecznie, jak sobie pomyślę że miałabym nie zarabiać to chyba bym się za bardzo stresowała, że nam zabraknie, już i tak mamy pod gorke teraz, do fryzjera to się nawet nie wybieramJa to zaczynam się cykać trochę. Bo maz juz szefowi powiedział, że odchodzi od stycznia. I przechodzi wyłącznie na swoją działalności. Więc musimy pasa zacisnąć i ciułać kasę.... Tu chociaz zawsze wiedział, że wypłata będzie.. Na kredyt itp. A jak przejdzie na swoją działalnośc ttlko to np pol roku wcale nie ma pieniędzy bo robi projekty i nagle ileś tam wypłat.. Więc niestety trzeba mieć dużo odłożone. Dlatego ja musze isc do pracy bo chociaz duzo nie zarobię ale kredyt zapłacę a to już zawsze coś!
My bierzemy to na poprawkę i mamy ustalone z dziadkami, że jak młody zachoruje to będzie u dziadkow siedziałWiecie co jak patrzę na siostry młodego, on ciagle zagilany, kaszle... I jak sobie pomyślę, że Hanka pojdzie do żłobka jak znajdę robote to szybko mnie wywala przez zwolnienia