reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ciśniesz na wszystkie osoby, które biorą jakieś swiadczenia. Mówisz, że nie powinno być żadnych 500+ i dodatków, a sama będziesz brać kuroniowke? Nie jest to trochę hipokryzja z Twojej strony? 🙂
Dla mnie to nie jest fajne jak ktoś tak pisze niestety jak są rodziny co dzieci mają co roku to inna kwestia ja niestety będę musiała iść do mopsu mało kiedy bralalm jakieś zasiłki teraz niestety nie mam wyjścia 😔

reklama
No z góry założyłaś, że będziesz na tym kuroniu pół roku, czyli max czasu 😉 więc bardziej wygląda to na te " wczasy". Do oceniania innych jesteś pierwsza, a jak widać robisz tak, że sama sobie przeczysz 😀 skoro Tobie się "należy", to czemu innym to 500+ czy rodzinne nie? 😅 każdy sobie radzi tak, żeby miał dobrze 🙂
No też fakt każdy będzie sobie radził jak może....

Dzisiaj przez internet musiałam multum rzeczy uzupełnić. Już miałam to rzucić bo nie pamiętałam,ktorwfo roku szkole kończyłam, kiedy prawko itp 😂 to wyslalam im to elektronicznie. I wyznaczyli mi wizyte na 9go lutego. A pozniej chyba trzeba chodzic ale ci wyznaczają godzinę bo covid
No właśnie ciekawe. Ja jutro idę do urzędu to się dowiem. Chciałabym też trochę pociągnąć ten zasiłek i mam na horyzoncie pracę na czarno. Żeby chociaż trochę więcej grosza mieć. Tylko problem jest w tym, że mój ma różne godziny pracy.... A ja bym miała chodzić między 3 a 6... A jest tydzień że mój chodzi na 5 do pracy i już się pojawia problem 😪

Idź na rozmowę do urzędu z dzieckiem to żadnej oferty ci nie znajdą :p to też ludzie i wiedza po co każdy się tam rejestruje.
A zasiłku dla bezrobotnych jest 1300 zł, a macierzyńskiego miałam 1600 więc mi by się przydało.
Aktualnie od tego miesiąca jestem darmozjadem bez pracy 😂 pobieram tylko 500+ haha
Nie jesteś darmozjadem tylko po prostu siła wyższa jak nie masz z kim dziecka zostawić a pracy tak dużo nie ma dla kobiet

No właśnie ciekawe. Ja jutro idę do urzędu to się dowiem. Chciałabym też trochę pociągnąć ten zasiłek i mam na horyzoncie pracę na czarno. Żeby chociaż trochę więcej grosza mieć. Tylko problem jest w tym, że mój ma różne godziny pracy.... A ja bym miała chodzić między 3 a 6... A jest tydzień że mój chodzi na 5 do pracy i już się pojawia problem 😪
Ja to nawet bym poszła na nocy zmywak żeby dorobić 😂 bo czasy ciezkie niestety.

Właśnie ja idę w sumie też dlatego chcę iść do pracy bo my tak się dzielimy, że ja płacę rachunki wszystkie no i mam sama kredyt hipoteczny do spłacenia, a mój facet np płaci za wykończenie chaty etc. Też jest na działalności, więc mniej bezpiecznie, jak sobie pomyślę że miałabym nie zarabiać to chyba bym się za bardzo stresowała, że nam zabraknie, już i tak mamy pod gorke teraz, do fryzjera to się nawet nie wybieram 😂😂

W ogóle jutro jadę z młodym do Warszawy pociągiem, sprawdziłam ceny i rozkminiacie, że pendolino to 259zl??????? Wtf!!!! Kto tym jeździ... Samolot mniej kosztuje z Krakowa do Wwy. Tlk prawie 100zl bilet... No komedia
Ja już tez do fryzjera się nie wybieram bo to za drogi biznes! Musze trochę pasa zacisnąć i swoje,, fantazje,, wstrzymać 😂😂 serii tyle za pociąg!! Masakra. I jeszcze pluskwy mogą cie tam zaatakować 😂

reklama
Do góry