reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Bo ja właśnie wzięłam dziewczynek którą jest po szkole i ma studio w domu.
Ja nigdy niczego nie organizowałam, a teraz jak się odpalilam z dekoracjami to masakra 🤣🤣 już mam taką wizję, impreza tematyczna itp.
My 2 lata temu zrobiliśmy imprezę tematyczna dla rodziny,, hawajska impreza,, każdy się przebrał tak fajnie było 😁😁😁 ja w tygodniu tez juz po zamawiam ozdoby z ali. 😁 U nas za sesje świąteczna 250 zł, roczek z tortem sesja 500 zł okolo😁

reklama
U mnie też się przestawił na jedną butle, a jak się częściej budzi to smoczek i śpimy dalej 😂 kiedyś to bym biegła robić mleko a teraz to juz mam na to wywalone, zje 210 ml raz to mu wystarczy😂
No pewnie, że tak. Im mniej jedzenia w nocy tym lepiej dla brzucha. U mnie od 3 nocy spokój w nocy takze jestem wyspana 😂 dzisiaj nawey poćwiczyłam i tak z wysiłku mi się wymiotować chce 😂😂

No pewnie, że tak. Im mniej jedzenia w nocy tym lepiej dla brzucha. U mnie od 3 nocy spokój w nocy takze jestem wyspana 😂 dzisiaj nawey poćwiczyłam i tak z wysiłku mi się wymiotować chce 😂😂
Ja w nocy kiepsko spałam bo mały co chwilę płakał... Kolejny ząbek wychodzi :p obudził się standardowo przed 6 i ok 9 poszedł na drzemkę która zamiast 1.5h trwała 40 min. Mam nadzieję że druga będzie dłuższa... Wczoraj spał rano 1.5h a druga drzemka tylko 30 min, dlatego specjalnie pojechaliśmy ok 15 do teściów żeby o 17 wracać i młody żeby się jeszcze przespał bo nie wytrzymałby nawet do 19. A tak to potem o 20 poszedł spać :D po tym jak wypadł mi z wózka chce go znowu nauczyć spać w dzień w łóżeczku. Lulam go na rękach a jak zaśnie to do łóżeczka. Potem znowu będę chciała żeby sam zasypiał w łóżeczku :D ale to stopniowo

Dziewczyny karmiące mm, dajecie dziecku normalnie mleko z butelki ?
Ja jeszcze tak, ale już częściej podaję butelkę z silikonowym ustnikiem niekapkiem, tak żeby po roku zrezygnować już całkiem z butelki, a wodę podaję albo w bboxie ze słomką albo w doidy cup. Kubka niekapka z twardym ustnikiem póki co nie ogarnia 😅

Ja się właśnie zastanawialam czy to normalne, że dziecko zawsze budzi się z płaczem. 🤔🤔 Bo mój młody wstaje tak 2 razy w nocy teraz, ale zawsze jak się lekko przebudzi to zaczyna siadać, wstawać, wyć 🤷 wtedy daje mu mleko i idzie spać dalej. I generalnie śpi dobrze... Ale w sumie jak się zastanowiłam to z drzemek też często wstaje z placzem
U nas wybudza się z płaczem tylko jak się nie wyśpi albo nagle przebudzi jakby coś złego mu się śniło.

Mój tak już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać. Natomiast nam ciągle jakiś ząb wychodzi, więc może to dlatego? Nie wiem, w ciągu dnia jest pogodny, uśmiechnięty, skory do zabawy i ma apetyt. Więc się nie doszukuje :D
U nas kolejna nocka, jak się nie mylę to 3. Budzi się z płaczem, narzeczonemu ostatnio z godzinę marudziła tak, wczoraj ja wzięłam, mocniej przytuliłam i się uspokoiła i zasnęła.

Przypomnij, skąd jesteś ?
U nas noce teraz ciut lepsze chociaż młodaj wstaje z płaczem nadal częściej. zęby są opuchnięte i nie chcą wyjść, dodatkowo zbiła je ostatnio o szczebelki od łóżeczka:D
Ale ogólnie jakoś odpoczęłam przez ostatnie parę dni i już jest lepiej. Nie czuję się taka "wypompowana", ale przez te parę dni odpuściłam totalnie pranie i sprzątanie. Musiałam dać sobię czas odpocząć.

Chcieliśmy młodą zapisać na sesję świąteczną zdjęciową ale u mnie w okolicy już brak miejc ;/

My też robimy w mieszkaniu, studio w dzisiejszych czasach nie ma prawa bytu niestety. Na zdjęciach do dokumentów nie zarobisz na nie :/
Wczoraj stary był cały czas w domu i nie pamiętam kiedy tak odpoczęłam [emoji3059][emoji3059]
A na sesję zapisałam młodego, może poszukaj kogoś kto się uczy, a nie w studiu fotograficznym? Ja idę do dziewczyny, która jest po szkole i super zdjęcia robi, tylko jeszcze nie ma swojego studia i w domu robi.

Zaczęłam planować roczek, tak mnie to wciągnęło że w szoku jestem [emoji33]

Chętnie bym Was zaprosiła na sesje, faktycznie teraz się zaczęło mocne zainteresowanie, tylko dokładam terminy [emoji1787] Ale raczej wszystkie macie daleko :/

reklama
U nas wybudza się z płaczem tylko jak się nie wyśpi albo nagle przebudzi jakby coś złego mu się śniło.
No ale Czarek się nie budzi w nocy na jedzenie, raczej śpi całą noc, więc do niego nie maja podejścia nasze diabły 😂😂 mojemu to się chyba całą noc koszmary śnią bo ciągle co pobudka to ryk 😂

Do góry