reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja się właśnie zastanawialam czy to normalne, że dziecko zawsze budzi się z płaczem. 🤔🤔 Bo mój młody wstaje tak 2 razy w nocy teraz, ale zawsze jak się lekko przebudzi to zaczyna siadać, wstawać, wyć 🤷 wtedy daje mu mleko i idzie spać dalej. I generalnie śpi dobrze... Ale w sumie jak się zastanowiłam to z drzemek też często wstaje z placzem

reklama
Ja się właśnie zastanawialam czy to normalne, że dziecko zawsze budzi się z płaczem. 🤔🤔 Bo mój młody wstaje tak 2 razy w nocy teraz, ale zawsze jak się lekko przebudzi to zaczyna siadać, wstawać, wyć 🤷 wtedy daje mu mleko i idzie spać dalej. I generalnie śpi dobrze... Ale w sumie jak się zastanowiłam to z drzemek też często wstaje z placzem
u nas też jak sie budzi to z płaczem, jeszcze nie dawno tak nie robił a od tygodnia sie przebudza i wyje

No ja właśnie wiem po sobie, że miałam takie lęki nocne do 6 rz i mi pomogła terapia wstrząsowa wykonana przez moją siostrę 🤣 natomiast boje się, że on ma to po mnie, bo w nocy potrafi tak przeraźliwie płakać, wygina się na tym łóżku jak przy egzorcyzmach, stęka itp.
Wolałabym coś zrobić z tym za wczasu, ale nie wiem gdzie uderzyć za bardzo.

u nas też jak sie budzi to z płaczem, jeszcze nie dawno tak nie robił a od tygodnia sie przebudza i wyje
Mój tak już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz zaczęłam się zastanawiać. Natomiast nam ciągle jakiś ząb wychodzi, więc może to dlatego? Nie wiem, w ciągu dnia jest pogodny, uśmiechnięty, skory do zabawy i ma apetyt. Więc się nie doszukuje :D

Wczoraj stary był cały czas w domu i nie pamiętam kiedy tak odpoczęłam 🥰🥰
A na sesję zapisałam młodego, może poszukaj kogoś kto się uczy, a nie w studiu fotograficznym? Ja idę do dziewczyny, która jest po szkole i super zdjęcia robi, tylko jeszcze nie ma swojego studia i w domu robi.

Zaczęłam planować roczek, tak mnie to wciągnęło że w szoku jestem 😱
Ja też planuje. Mam już zarezerwowaną salę, w tym tyg ogarnę zamówienie tortu i ciast. Dekoracje na samym końcu. Zamiast umawiać Małego na sesję świąteczna chcemy się zapisać całą trójką na sesję na roczek 😃 potem chce dołożyć te zdjęcia do mojej koncepcji takiego albumu gdzie po kolei będą zdjęcia z każdego miesiąca a na końcu właśnie te z sesji na roczek :D zawsze marzyłam żeby zrobić takie coś 😃

Z bidonu np. Nie wiem będę próbować, najlepiej żeby w ogóle nie jadla w nocy. Je raz, więcej jej nie daje nawet jak się budzi 100 razy 😂
U mnie też się przestawił na jedną butle, a jak się częściej budzi to smoczek i śpimy dalej 😂 kiedyś to bym biegła robić mleko a teraz to juz mam na to wywalone, zje 210 ml raz to mu wystarczy😂

U nas budzi się z płaczem jak ząbki idą. Teraz wychodzi nam górna jedynka i w nocy co chwilę płacz, w dzień też jak się obudzi z drzemki to z płaczem 😥

Ja też planuje. Mam już zarezerwowaną salę, w tym tyg ogarnę zamówienie tortu i ciast. Dekoracje na samym końcu. Zamiast umawiać Małego na sesję świąteczna chcemy się zapisać całą trójką na sesję na roczek 😃 potem chce dołożyć te zdjęcia do mojej koncepcji takiego albumu gdzie po kolei będą zdjęcia z każdego miesiąca a na końcu właśnie te z sesji na roczek :D zawsze marzyłam żeby zrobić takie coś 😃
Ja mam sesję i na roczek i na święta :D 100 zł za jedną sesję więc to grosze w sumie.
Ja dekoracje zamawiam już teraz, bo będą z aloexpress szły.

Ja mam sesję i na roczek i na święta :D 100 zł za jedną sesję więc to grosze w sumie.
Ja dekoracje zamawiam już teraz, bo będą z aloexpress szły.
To bardzo tanio masz te sesję... Ja patrzyłam to jakieś 350 zł mi wyjdzie. Jeśli chodzi o dekoracje to będę mieć tylko balony i napis "roczek Krzysia" więc szaleństwa nie będzie :D zamówię na allegro napis a w sklepie z balonami wezmę balony z helem i już 😃

reklama
To bardzo tanio masz te sesję... Ja patrzyłam to jakieś 350 zł mi wyjdzie. Jeśli chodzi o dekoracje to będę mieć tylko balony i napis "roczek Krzysia" więc szaleństwa nie będzie :D zamówię na allegro napis a w sklepie z balonami wezmę balony z helem i już 😃
Bo ja właśnie wzięłam dziewczynek którą jest po szkole i ma studio w domu.
Ja nigdy niczego nie organizowałam, a teraz jak się odpalilam z dekoracjami to masakra 🤣🤣 już mam taką wizję, impreza tematyczna itp.

Do góry