Są takie wariatki serioJa też tego nie czaję. Z kp to jeszcze możnaby przyjąć, że chodzi o sam skład mleka patrząc tak powierzchownie, ale że cc to nie poród to ja nie wiem skąd się wzięło gdyby nie cc to ile dzieci nie miałoby szansy żyć albo urodziłoby się z uszczerbkiem na zdrowiu... Nie wiem, czy jest na świecie osoba, dla której takie ryzyko jest warte rodzenia sn.
reklama
Mi koleżanka polecała Enterol na odwodnienie (tak zapobiegawczo mowila zeby kupic, ale nigdy nie mielismy biegunki i nie musialam podawac)Dziewczyny czy smecte wolno podac takiemu malemu dziecku? Na opakowaniu napisane od 2rz a w aptece powiedzieli ze od 3m i nie wiem
marta18691
Fanka BB :)
U nas szpiatal przepełniony bo tyle dzieci chorychU mnie szpital pełen na rotawirusy.... Kolezanka leży z córką
Michalina_25
My własnie na nocnej opiece w szpitalu czekamy na pediatre
zgredzus
Coś się pogorszyło ?
My własnie na nocnej opiece w szpitalu czekamy na pediatre
Trzymajcie się!My własnie na nocnej opiece w szpitalu czekamy na pediatre
rosenberg
Mi podawali jak miałam pół roku i wzwyż bo ciągle wymiotowałam z tego co wiem to jest bezpieczna dla niemowlątDziewczyny czy smecte wolno podac takiemu malemu dziecku? Na opakowaniu napisane od 2rz a w aptece powiedzieli ze od 3m i nie wiem
rosenberg
Cukier ma sens bo przy odwodnieniu często pojawia się hipoglikemia i najprościej podbić cukier we krwi po prostu cukrem, żeby człowiek złapał trochę siły. Takie izotoniki np mają wysoko w składzie glukozę bo przy wysiłku trzeba szybko odrabiać energię i najlepsze do tego są cukry proste.To mnie zdziwiło że na wymioty gorąca SŁODZONA herbata. Moja babcia niedawno wymiotowała i źle się czuła, dzwoniłam do lekarza a lekarz żeby piła właśnie słodką herbatę a ja zawsze przy zatruciu czy czymkolwiek piłam gorzką, takie to jakieś dla mnie było logiczne
Ale o ile cukier ma sens o tyle herbata już nie, bo nie dość że odwadnia to jeszcze zwykle pije się ją ciepła, więc dodatkowo podrażni żołądek
reklama
Michalina_25
po wypiciu mleka miał praktycznie wode a nie kupke i to caly czasCoś się pogorszyło ?
Nie jest odwodniony, wszystko ok poki co, mamy obserwowac. Leki przeciwbiegunkowe do tego probiotyk i duzo wody i przepajac czarna herbata z cukrem i szczypta soli- sama nie wiem co o tym myslec no i troszke oszukiwac na mleku, bardziej kaszki ryżowe, chlebek