reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dziewczyny powiedzcie mi ile piją mleka Wasze cudaki przy rd? Bo Lena w nocy pije raz, albo dwa razy (zazwyczaj 120 ml, bo więcej nie wypija). A z rana (150) i na wieczór - 210, czasami w dzień jeszcze jak mało zje obiadku, to dam mleko.
Siostra mi kazała oduczać w nocy pić mleko. Ale ja robię tak, że jak marudzi biorę do nas, jak zaśnie to nie daje mleka, a jak się kręci i kręci, to robię mleko i ona idzie spać (jeszcze muszę ją regularnie odnosić do łóżeczka, ale z tym ciężko, bo sama zasypiam🤣). Rano między 9/10 daje kaszkę, jak mało zje, to wtedy po godzinie daje mleko. Potem jak idzie spać daje obiadek zje pół słoiczka, za 3 godziny deserek i zazwyczaj na noc mleko. 😉
U nas w dzień podaje normalnie mleczko około 4-5 razy po 100- 120 ml zależy od dnia jaki ma apetyt i ile chce. W ogóle w dzień nie dajesz mleka?

reklama
U nas w dzień podaje normalnie mleczko około 4-5 razy po 100- 120 ml zależy od dnia jaki ma apetyt i ile chce. W ogóle w dzień nie dajesz mleka?
Daję na dobę wychodzi z 4-5 razy. Zazwyczaj je w nocy koło 1 zje 120 ml, potem koło 5 150 ml, potem koło 11/12 150 ml, później zależy ile zje obiadku, później daje jeszcze deserek i na noc 210 ml wydoi. :) ona już coraz ładniej je i coraz więcej, dlatego z mlekiem robię większe odstępy. Wiadomo jak jęczy, że widzę, że głodna, to daje mleko. :)

Dziewczyny powiedzcie mi ile piją mleka Wasze cudaki przy rd? Bo Lena w nocy pije raz, albo dwa razy (zazwyczaj 120 ml, bo więcej nie wypija). A z rana (150) i na wieczór - 210, czasami w dzień jeszcze jak mało zje obiadku, to dam mleko.
Siostra mi kazała oduczać w nocy pić mleko. Ale ja robię tak, że jak marudzi biorę do nas, jak zaśnie to nie daje mleka, a jak się kręci i kręci, to robię mleko i ona idzie spać (jeszcze muszę ją regularnie odnosić do łóżeczka, ale z tym ciężko, bo sama zasypiam🤣). Rano między 9/10 daje kaszkę, jak mało zje, to wtedy po godzinie daje mleko. Potem jak idzie spać daje obiadek zje pół słoiczka, za 3 godziny deserek i zazwyczaj na noc mleko. 😉
Ja w nocy tez staram się nie dawac jej. Mleka, najczęściej dostaje kolo 4tej mleko wypiją tak 100-120. Kolo 8 dostaje kaszkę z owocami, koło 10, 11 mleko i drzemka. Wstaje to dostaje obiadek, przepija mlekiem, i kolo 17 znowu mleko i na noc tez. Ja w dzień staram się dawac sporo mleka

Ja w nocy tez staram się nie dawac jej. Mleka, najczęściej dostaje kolo 4tej mleko wypiją tak 100-120. Kolo 8 dostaje kaszkę z owocami, koło 10, 11 mleko i drzemka. Wstaje to dostaje obiadek, przepija mlekiem, i kolo 17 znowu mleko i na noc tez. Ja w dzień staram się dawac sporo mleka
No u mnie też tyle karmień wychodzi, tylko przerwy dłuższe wychodzą. W nocy wodą pluje i nie chce, kręci się i kręci, mleko dostanie i zasypia.. Wiadomo, że mleko jest najważniejsze, dlatego też podaje normalnie. Żeby nie było, ja się nie sugeruje tabelką, gdzie powinna jeść 3 razy w ciągu doby. 😂😅

Ostatnia edycja:
Dziewczyny chce zronic podziękowania dla chrzestnych od małej, robiliście? Macie jakieś pomysły??
Ja to miałam, a dla gości ogólnie po chrzcinach dałam magnesy. :) tylko zdjęcia nie mam.

Załączniki

• received_1046093632864529.jpeg
    received_1046093632864529.jpeg
    49,4 KB · Wyświetleń: 72
Czytalam o tym zabiegu, podobno super jest ale i sprzęt musi być naprawdę dobry... A co do brwi, to sobie ciulalam kase, odkładałam już długo bo chciałam bardzo od dłuższego czasu, ale taki wydatek trochę duży jak na raz dla mnie. Dlatego odkładałam i wkoncu moglam sobie zrobić. A co do rzęs ja też mam problem ze zmywaniem oczu😂😂 ale jak rzęsy mam to ide podd prysznic i normalnie woda leje (niby nie można) bo jak oczami wyobrazni widzę tam male robaki 😂😂
Ja też lubię mieć brwi zrobione, ale akurat teraz jestem na etapie smarowania olejkiem rycynowym, bo mam ich tak mało.🙄 Często mi siostra robi, ale hennę zwykłą, bo pudrowa mnie wkurzała. Rzęsy też wcześniej parę razy robiłam i serio to mega wygoda.

Dzięki 😀😀😀 ja dla gości tez mam magnesy (czekam aż przyjda) i mam to też. Zastanawiam się co dla chrzestnych 😂😂
Powiem Ci, że ja od razu wiedziałam, że zdjęcie w ramce i wierszyk. Mój brat z tego na pewno jest zadowolony i siostra narzeczonego. Moja siostra robi albumy, ale dla mnie to trochę bez sensu. 😅 ja na stole czekoladki kładłam z jednej pisało chrzest święty, a z drugiej słodkie podziękowanie. 😅

reklama
Powiem Ci, że ja od razu wiedziałam, że zdjęcie w ramce i wierszyk. Mój brat z tego na pewno jest zadowolony i siostra narzeczonego. Moja siostra robi albumy, ale dla mnie to trochę bez sensu. 😅 ja na stole czekoladki kładłam z jednej pisało chrzest święty, a z drugiej słodkie podziękowanie. 😅

Załączniki

• IMG_20210826_081521.jpg
    IMG_20210826_081521.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 80
Do góry