reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Sprawdzone ladne ubranka tzn spodnie z nieuciskającą gumka w pasie ? Mloda jest dosyć spora jak wiecie j wszystkie typowa leginsy cisna ja w brzuch ;/

reklama
Sprawdzone ladne ubranka tzn spodnie z nieuciskającą gumka w pasie ? Mloda jest dosyć spora jak wiecie j wszystkie typowa leginsy cisna ja w brzuch ;/
W hm z takim stanem one nie są mocno uciskające 😀

Załączniki

• Screenshot_20210826_133258_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210826_133258_com.android.chrome.jpg
    234,3 KB · Wyświetleń: 69
ale mój wszamał już papki aż mi się uszy trzęsły po 120g dziennie a teraz od wczoraj nie chce
wczoraj jeszcze coś zjadł ale pluł a dzisiaj to masakra
Spokojnie, mój też teraz zaczął wybrzydzać. Na początku jadł więcej, a teraz zależy co, ale jak pietruszka wcześniej była ok tak teraz bardziej pluł niż jadł. Z owoców to tylko banan i zjadł mi wczoraj sporo gruszki, ale rano nie chciał za bardzo 🤷 W ogóle zauważyłam, że niechętnie je papki jak ciśnie kupę albo nie może zrobić, a jak już zrobi to chętniej je. Jak Twój sporo mleka pije to nie ma się co przejmować, ja muszę mojemu jakieś papki w ramach posiłku dawać, bo mleko już tylko 3x 210ml.

Spokojnie, mój też teraz zaczął wybrzydzać. Na początku jadł więcej, a teraz zależy co, ale jak pietruszka wcześniej była ok tak teraz bardziej pluł niż jadł. Z owoców to tylko banan i zjadł mi wczoraj sporo gruszki, ale rano nie chciał za bardzo 🤷 W ogóle zauważyłam, że niechętnie je papki jak ciśnie kupę albo nie może zrobić, a jak już zrobi to chętniej je. Jak Twój sporo mleka pije to nie ma się co przejmować, ja muszę mojemu jakieś papki w ramach posiłku dawać, bo mleko już tylko 3x 210ml.
A nie macie wrazenia ze od rozszerzania zaczely się problemy z kupa ?
Moja zaczela miec problemy i sie zastanawiam czy to od rozszerzania czy od mleka 2.

Dziewczyny powiedzcie mi ile piją mleka Wasze cudaki przy rd? Bo Lena w nocy pije raz, albo dwa razy (zazwyczaj 120 ml, bo więcej nie wypija). A z rana (150) i na wieczór - 210, czasami w dzień jeszcze jak mało zje obiadku, to dam mleko.
Siostra mi kazała oduczać w nocy pić mleko. Ale ja robię tak, że jak marudzi biorę do nas, jak zaśnie to nie daje mleka, a jak się kręci i kręci, to robię mleko i ona idzie spać (jeszcze muszę ją regularnie odnosić do łóżeczka, ale z tym ciężko, bo sama zasypiam🤣). Rano między 9/10 daje kaszkę, jak mało zje, to wtedy po godzinie daje mleko. Potem jak idzie spać daje obiadek zje pół słoiczka, za 3 godziny deserek i zazwyczaj na noc mleko. 😉
Ja mleko daję już tylko 3 razy po 210ml w ciągu dnia, w nocy nie je. Do tego 2-3 razy jakieś jedzonko, ale póki to są wciąż owoce albo warzywa, raz zupkę zrobiłam. Od jutra spróbuję z kaszką, potem myślę o ryżu, bo to jednak bardziej syte niż same owoce, czy warzywa 😉

U mnie mloda pije mleko po 150 3 razy dziennie. Do tego raz kasza i raz warzywka lub zupka... A w nocy to ile się zachce bo inaczej nie idzie uspokoić. Czasem to jest dwa razy. A czasem i 4... nie mam pojęcia jak ja odzwyczaić od tych nocnych karmien

No u mnie też tyle karmień wychodzi, tylko przerwy dłuższe wychodzą. W nocy wodą pluje i nie chce, kręci się i kręci, mleko dostanie i zasypia.. Wiadomo, że mleko jest najważniejsze, dlatego też podaje normalnie. Żeby nie było, ja się nie sugeruje tabelką, gdzie powinna jeść 3 razy w ciągu doby. 😂😅
Ja tak daję jak w tabelce, ale nie dlatego, że tak napisali tylko tak naturalnie wyszło. Widziałam, że 180ml na porcję to mu za mało, więc zwiększyłam pojemność porcji, obcinając to czwarte karmienie i przynajmniej mam teraz kiedy podać coś innego na spokojnje, bo tak to wciąż było mleko i musiałam upychać papki. Mój z tych co lubi pospać, więc dziś np. pierwszy posiłek o 10 dopiero dostał 😅

A nie macie wrazenia ze od rozszerzania zaczely się problemy z kupa ?
Moja zaczela miec problemy i sie zastanawiam czy to od rozszerzania czy od mleka 2.
Mój generalnie nie ma problemów z kupą, tylko kilka razy tak było, że nie chciał jeść, a chwilę później cisnął i jak już zrobił to jadł dalej. I wczoraj był marudny, bobka małego zrobił, a potem płacz, ale jak zjadł gruszkę to już normalnie zrobił. Ja dopiero zaczęłam podawać mleko 2, na razie tylko 1 porcję w ciągu dnia, więc ciężko ocenić, myślę, że jak mleko to samo to raczej nie będzie powodować zaparć, raczej właśnie jakieś pokarmy, dlatego dodatkowo podaje mu wodę, ale w takiej butelce dziubkiem jak niekapek, więc wypija niewiele i nie wiem, czy nie chce, czy nie ogarnia tego smoczka 😂

reklama
Mój śpioch przed chwilą się obudził, wzięłam go na chwilę do naszego łóżka i chciałam iść robić mleko, a ten znowu zasnął 😂 I teraz muszę go pilnować, żeby nie zleciał a pranie mam do powieszenia 😭

Załączniki

• Screenshot_2021-08-26-14-14-39-592_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-08-26-14-14-39-592_com.miui.gallery.jpg
    277,1 KB · Wyświetleń: 88
Do góry