reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Z doświadczenia mwoie ze gorsze są górne zęby
U nas chyba idą górne... Ciągle marudzi i pojawił się suchy kaszelek a żadnej infekcji nie ma. Chociaż jak będzie mi jutro tak kaszlał co jakiś czas to chyba pójdę w pt żeby go jeszcze raz osłuchała jakaś doktorka. No ale wszystkie znaki na ziemi mówią, że to jednak zęby 🙃

Dawno nie miałam czasu, żeby więcej napisać. Bo zwariowany czas. Próbujemy ruszyć ze swoją firmą. Do tego w sierpniu i wakacje i Chrzest, więc w skrócie Wam opiszę [emoji3]

Chrzest, tak jak wspominałam już mocne odwzorowanie Wesela. Julek grzeczny w kościele, podczas Chrztu złapał księdza za rękaw i nie chciał puści. Fajny ksiądz się trafił, że żartował później z tego. Na sali też ok., Trochę spał, trochę zabawiał gości

Dwa dni później ruszyliśmy nad morze (nawigacja pokazywała nam 8h) dojechaliśmy. z postojami w niecałe 9 [emoji3] Zatrzymaliśmy Się raz na dłużej w McDonald's i później tylko jeszcze raz w łasku. Na miejscu wszystko super. Julek bawił się (i jadł. A przynajmniej podejmował próby) w piasku, miał chrzest w morzu, dużo chodziliśmy. Na wyjeździe nauczył się raczkować i przekręcać w gondoli tak, że praktycznie gdyby mógł to by z niej wyszedł. Więc po przyjeździe od razu zmiana na spacerówkę. Powrót podobnie jak jazda w tamtą stronę, a tu się bardzo baliśmy bo jednak wyjeżdżaliśmy z Mielna o 14, a nie w środku nocy, ale było super. Więc my możemy stwierdzić, że z dzieckiem można odpocząć na wakacjach! Ale teraz to się armagedon jak zaczął raczkować i wszystko jest ciekawe.
W-Po%C5%BCoFoto_Mielno-46.jpeg
W-Po%C5%BCoFoto_Mielno-06.jpeg
IMG_20210813_152059.jpeg

U nas dolne, jedna przebiła się, druga idzie...
U nas chyba idą górne... Ciągle marudzi i pojawił się suchy kaszelek a żadnej infekcji nie ma. Chociaż jak będzie mi jutro tak kaszlał co jakiś czas to chyba pójdę w pt żeby go jeszcze raz osłuchała jakaś doktorka. No ale wszystkie znaki na ziemi mówią, że to jednak zęby [emoji854]

Super. Ja bym chętnie w siebie zainwestowała, ale z czego... Rzęsy bym zrobiła nawet, ale boje się że jak ja często potrafię zmyć makijaż na odczep, to by mi się ten brud zbieral gdzieś tam i potem zapalenie

Spodobał mi się zabieg na brzuch kriopiloza to się okazuje, że przy problemach z tarczyca odpada...
Nie patrzec bo to już w łóżeczku [emoji23][emoji23]

Super. Ja bym chętnie w siebie zainwestowała, ale z czego... Rzęsy bym zrobiła nawet, ale boje się że jak ja często potrafię zmyć makijaż na odczep, to by mi się ten brud zbieral gdzieś tam i potem zapalenie

Spodobał mi się zabieg na brzuch kriopiloza to się okazuje, że przy problemach z tarczyca odpada...
Czytalam o tym zabiegu, podobno super jest ale i sprzęt musi być naprawdę dobry... A co do brwi, to sobie ciulalam kase, odkładałam już długo bo chciałam bardzo od dłuższego czasu, ale taki wydatek trochę duży jak na raz dla mnie. Dlatego odkładałam i wkoncu moglam sobie zrobić. A co do rzęs ja też mam problem ze zmywaniem oczu😂😂 ale jak rzęsy mam to ide podd prysznic i normalnie woda leje (niby nie można) bo jak oczami wyobrazni widzę tam male robaki 😂😂

reklama
No ma bo przecież dajesz dziecku jedzenie i lepiej trochę przybiera jak takie małe było
Nie. W tym okresie najbardziej kaloryczne jest mleko w porównaniu z jedzeniem, dlatego u dzieci, które słabo przybierają nie wolno szybciej rozszerzać diety.
Ale każdy robi jak chce.

A malujesz się czymś więcej niż tuszem ? Ja w ciąży nosiłam rzęsy, ale nie malowałam się, więc nie miałam problemu ze zmywaniem makijażu 💁
Niestety, zdecydowanie zbyt żal mi jest moich rzęs i zrezygnowałam, bo strasznie mi się niszczyły.

Do góry