reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja to wolę jak dzieci przyjda w nocy ewentualnie 😀 nie wyobrażam sobie też spac bez męża. Sasiadka juz nie śpi z mezem od 5 lat, ona z jednym dzieckiem a on z drugim. Ja bym tak nie mogła 😀
my śpimy wszyscy 200/220 łóżko jest miejsce 😂
a moja koleżanka śpi czasem nadal chłopak 8 lat i nie widzi w tym nic złego 🤨
od dwóch lat po rozwodzie zdradzał ją

reklama
Myślałam że to pomoże jakoś ustabilizować dzien i rozkminic kiedy drzemki ITp 😂😂😂 niestety mój syn jest nieprzewidywalny i w sumie nie ma to większego sensu... Tylko nie wiem czy będę w stanie rozkminic kiedy ostatnio jadł i z której piersi 🙈
Moja też była nieprzewidywalna, ale ostatnio jest tak, że ma 2-2,5h aktywności i potem drzemkę 40 minut. No chyba, że coś szczególnego się dzieje, to wtedy nie śpi dłużej.

Ojejku tak to nie. Ja nie wyobrażam sobie wywalić faceta z łóżka bo to jednak jakoś zaburza mi intymność i bliskość. Dlatego staram się jak najmniej młodego do łóżka brać, ale czasami rano lubimy się wszyscy poprzytulac :D zobaczę jak będzie ze spaniem... Jak zacznie w miarę noce przesypiać z 1 pobudka na przykład to może nam się uda go przetransportować do jego pokoiku. Jeśli go zrobimy bo nawet gładzi tam nie ma na razie
A ile Ci śpi najdłużej?
nam śpi najdłużej od 23 do 5.30 no bardziej to ja go budzę o tej 5.30 żeby zjadł bo potem śpi do 8.30 z nami albo na spacerze zależy od pogody.
i chyba ta najdłuższa drzemkę będę go odnosić ale to ok 9 ms
też to się zastanawiam jakie łóżeczko wstawić zamiast dostawki 🤔

Ojejku tak to nie. Ja nie wyobrażam sobie wywalić faceta z łóżka bo to jednak jakoś zaburza mi intymność i bliskość. Dlatego staram się jak najmniej młodego do łóżka brać, ale czasami rano lubimy się wszyscy poprzytulac :D zobaczę jak będzie ze spaniem... Jak zacznie w miarę noce przesypiać z 1 pobudka na przykład to może nam się uda go przetransportować do jego pokoiku. Jeśli go zrobimy bo nawet gładzi tam nie ma na razie
Ja tam dobrym wzorem nie jestem 😂 tez corka się wkrada do nas 😂ogolnie lubię z nia spac 😀 ale śpimy wtedy wszyscy razem, meza nie wygnam😂

A ile Ci śpi najdłużej?
nam śpi najdłużej od 23 do 5.30 no bardziej to ja go budzę o tej 5.30 żeby zjadł bo potem śpi do 8.30 z nami albo na spacerze zależy od pogody.
i chyba ta najdłuższa drzemkę będę go odnosić ale to ok 9 ms
też to się zastanawiam jakie łóżeczko wstawić zamiast dostawki 🤔
Ja chce zeby w dostawce spala póki nie usiądzie, czyli pewnie koło 8, 9 msc. Wazyc będzie więcej ale trudno 😂 a tak to mam nad jeziorem biale lozeczko i poprostu zwioze je do domku 😀 bo tu mam 2 łóżeczka

Ja chce zeby w dostawce spala póki nie usiądzie, czyli pewnie koło 8, 9 msc. Wazyc będzie więcej ale trudno 😂 a tak to mam nad jeziorem biale lozeczko i poprostu zwioze je do domku 😀 bo tu mam 2 łóżeczka
hmm 🤔 pomyślę może mój wcześniak tyle nie urośnie 14.07 go ważyliśmy to było 6,88 kg może a już 5 ms 😎

A ja nie używałam wcale żadnej apki.
Dojechaliscie bezpiecznie? 😚 ile godzin drogi Wam wyszło?
Dojexhalismy w srodę w poludnie. W poniedziałek 300km, we wtorek 900 i zdecydiwalismy, ze spimy w hotelu, bo i mala i my musimy odpocząć, no i w srodę ostatnie 330km. Nie wiem ile godzin, nie pamiętam dokładnie, o której zatrzymalisly się w poniedziałek..., ale podróż super. Mała w cudownym nastroju powitała wzruszonych dziadków, potem.ciocię i siostry cioteczne, i dwa pieski, które z nimi przyjechały, no uroczo było i jest 🥰. Wszystkich rozkochała w sobie, nikogo się nie boi, byleby tylko brali ją na ręce i jest cała ich🥰😍. Niestety moja schorowana mama, ma z tym problem, bo dzidzia jest już za.ciężka i widzę jak jej strasznie przykro jest... Mała dużo spała w podróży, miałam nadzieję, że i teraz w ciągu dnia sobie pośpi, ale nie 5-20 min. i jest gotowa do zabawy😀.

reklama
Do góry