reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ha ha ja dopiero od niedawna nie mam krwawienia, jeszcze jakieś żółtawe resztki połogowe mam, niecałe 7 tygodni minęło od porodu, nawet nie wiem kiedy ten okres dokładnie powinien wrócić 🤷 póki co mało bo mało, ale cyckiem też karmię, więc prędko okresu się nie spodziewam, ale jestem ciekawa, czy faktycznie będzie mniej bolesny niż przed ciążą 🧐
Moja koleżanka która karmi tylko cyckiem dostała okres po 6 tygodniach 🤨 dlatego ja sama za siebie trzymam kciuki żeby jak najpóźniej wrócił 🙈

Mój za długo sam sobą się nie zajmie, bo jest ryk. Ostatnio bardzo mało śpi (dzisiaj to przechodzi samego siebie... od 3:30 nie śpi, a w dzień tylko jakieś 4h łącznie w tym 1,5h na spacerze), ledwo na posiłki możemy go zostawić samego 😔
To i tak łaskawe dziecko. Jak jestem sama, to jem jak śpi mała, o ile uda się odłożyć bez brudzenia. Jak jesteśmy z mężem, to jemy na zmianę 😂 Dziś tylko Wielkanoc śniadanie udało się razem zjeść. No, prawie, bo mała się pod koniec obudziła

U nas jeszcze dochodzi to, ze jak ja biore mala na rece to ona od razu szuka piersi. I oczywiscie histeria jak nie dam. Wiec noszenie na rekach odpada 😒 klade ja na kolana i tak zabawiam - to jedyna pozycja w ktorej nie upomina sie o piers.

Dostała już któraś z Was okres? 🤔😬 u mnie jutro 2 miesiące po porodzie i całe szczęście nadal nie mam 😃 podobno przez caly okres karmienia piersią można nie mieć, więc chwilo trwaj! 😃
Ja poprzednio jak karmiłam starszego syna to wrócił mi okres po 9 miesiącach (karmiłam łącznie coś około 13 miesięcy), więc mam nadzieję, że i tym razem ten piękny czas bez okresu tyle potrwa😁

reklama
Mój za długo sam sobą się nie zajmie, bo jest ryk. Ostatnio bardzo mało śpi (dzisiaj to przechodzi samego siebie... od 3:30 nie śpi, a w dzień tylko jakieś 4h łącznie w tym 1,5h na spacerze), ledwo na posiłki możemy go zostawić samego 😔
Moja dziś 3/4 dnia przespała....🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️ aż nudno było! Ja chciałam ćwixzyć podnoszenie główki leżąc na brzuszku, a ona tylko jadła i spała..., więc na podnoszenie główki ją barałam mięszy zmienianiem pieluchy, a kolejnym karmieniem🤣😂😛

Do góry