reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A byłaś już z malutkim na USG bioderek? Bo nam doktor powiedział że takie małe dzieci nie powinny być w rożku, żeby miały możliwość swobodnego zrobienia "żabki" nóżkami. Wtedy bioderka prawidłowo się rozwijają ☺

Byłam, pan doktor powiedział, że bioderka wzorcowe 😊 my go nigdy tak ściśle nie zawijamy, zawsze nóżki ma na żabę, zresztą i tak zazwyczaj od razu się rozkopuje 😂

Ostatnia edycja:
reklama
Dostała już któraś z Was okres? 🤔😬 u mnie jutro 2 miesiące po porodzie i całe szczęście nadal nie mam 😃 podobno przez caly okres karmienia piersią można nie mieć, więc chwilo trwaj! 😃
Ha ha ja dopiero od niedawna nie mam krwawienia, jeszcze jakieś żółtawe resztki połogowe mam, niecałe 7 tygodni minęło od porodu, nawet nie wiem kiedy ten okres dokładnie powinien wrócić 🤷 póki co mało bo mało, ale cyckiem też karmię, więc prędko okresu się nie spodziewam, ale jestem ciekawa, czy faktycznie będzie mniej bolesny niż przed ciążą 🧐

Dziewczyny czy Wasze dzieci sa w stanie ssme sie soba zajac pomidzy spaniem i karmieniami? Bo nasza mala to max pol godziny jesli sama na macie, pozniej trzeba ja zabawiac a jak nie to placz i cyc 😪
Mój za długo sam sobą się nie zajmie, bo jest ryk. Ostatnio bardzo mało śpi (dzisiaj to przechodzi samego siebie... od 3:30 nie śpi, a w dzień tylko jakieś 4h łącznie w tym 1,5h na spacerze), ledwo na posiłki możemy go zostawić samego 😔

Mój za długo sam sobą się nie zajmie, bo jest ryk. Ostatnio bardzo mało śpi (dzisiaj to przechodzi samego siebie... od 3:30 nie śpi, a w dzień tylko jakieś 4h łącznie w tym 1,5h na spacerze), ledwo na posiłki możemy go zostawić samego 😔
U mnie dzis to samo 😪 pobudka co prawda o 7mej, ale w ciagu dnia spala moze 3h.... co ja uspie to sie budzi po 20min 😪

Dziewczyny czy Wasze dzieci sa w stanie ssme sie soba zajac pomidzy spaniem i karmieniami? Bo nasza mala to max pol godziny jesli sama na macie, pozniej trzeba ja zabawiac a jak nie to placz i cyc 😪
Moja dzis w gościach na nowej macie spędziła 2 h, gadala kopała itp. Ale chyva potrafi się trochę zająć sobą. Dla niej 30 mib samotności to dużo a dla mnie malo 😁

Ten sam, nawet nie wiem, czy jest jakiś inny. Nasz łyknął ze smakiem, ale chwilę później ulał 🤦‍♂️ ale i tak wydaje mi się, że mniej ulał i był bardziej spokojny niż normalnie po karmieniu.
Moja panna może rzadziej ulewa, ale dalej wydaje mi się, że treść żołądkowa jej się cofa tylko bez ulania na zewnątrz (wtedy odkasłuje, dostaje czkawki albo rano chrypkę ma). Ale tego syropu to symbolicznie połyka, resztę wypluwa...

reklama
Moja nawet na macie sama nie chce. Jedynie teraz karuzela jej się spodobała to trochę sama w łóżeczku polezy

Do góry