Stwierdzilam, ze co ma być to będzie. Nie mam na nic wplywu. Gorzej sie wkurzę jak beda mnie meczyc 15h a później zrobia cesarkePrzygotowujesz sie jakos na ew. naturalny. Ja mam stresa zeby sie nie zaczal przed cc ale w naszym szpitalu ponoc nie przyjma wczesniej niz w 39tygodniu jesli nic sie nie dzieje.
reklama
Grabarzenka
Fanka BB :)
U nas dziś 39+0 i nadal cisza... Boje się, że jednak będzie wywoływanie
A czemu ostatnio mialas cc? Przez tak dlugi porod?Stwierdzilam, ze co ma być to będzie. Nie mam na nic wplywu. Gorzej sie wkurzę jak beda mnie meczyc 15h a później zrobia cesarke
Ooo ja zazdroszcze my mamy czas do polowy lutego.U nas dziś 39+0 i nadal cisza... Boje się, że jednak będzie wywoływanie
Mala byla juz po terminie. Wywolywali u mnie i zero skurczy. Przebili wody i tez nic. I musieli zrobić cc. Szybko, miło i przyjemnie doszlam do siebie bardzo szybko. A teraz jestem juz po iednej cesarce i mam cukezyce ciążowa. Takze jest to jakies wskazanie do cc. Niestety to szpital decyduje co i jakA czemu ostatnio mialas cc? Przez tak dlugi porod?
Tak dobrze wspominasz cesarke? To dobre nowiny. Szybko tzn jak mniej wiecej wygladalo dochodzenie do siebie? A jak z aktywnoscia fizyczna, laktacja i brzuszkiem pocesarkowym?Mala byla juz po terminie. Wywolywali u mnie i zero skurczy. Przebili wody i tez nic. I musieli zrobić cc. Szybko, miło i przyjemnie doszlam do siebie bardzo szybko. A teraz jestem juz po iednej cesarce i mam cukezyce ciążowa. Takze jest to jakies wskazanie do cc. Niestety to szpital decyduje co i jak
kwiatek250
Fanka BB :)
Jelita mogą pobudzać skurcze. Pij conajmniej 2l czystej wody poza innymi płynami.hm... krępujące pytanie. Ostatnio przed dwójeczką mam dość mocne skurcze brzucha... czy może być tak, że jelita pobudzaja macice? czy po prostu jelitka sie ruszaja i naciskają - i przez to mi się wydaje, że ten ból jest taki skurczowy?
U nas termin cesarki 4 dni przed terminem porodu, wiec pewnie bede sie stresowała w lutym takimi sytuacjami
Bardzo dobrze. Cesarke mialam o godzinie 15, o godzinie 5 rano pobudka. Ciezko bylo wstac za pierwszym razem bo myslalam ze sie rozwale. Poszlam z pielegniarka pod prysznic. Laktacja dopiero w domu ruszyla na dobre. Wrocilam do domu to juz normalnie funkcjonowalam, obiady sprzatnie itp rana ciagnie ale najgorzej wstac z łóżka. Brzuszek okej, szybko mi sie wchłonął. Nie było zaraz śladu. Blizna zrobila siw malutka. Poprostu żyłam normalnie. Po 2 tygodniach wychodziłam na dwór z córką takze fotelik samochodowy z 4 pietra bo wozek trzymalam w samochodzie.Tak dobrze wspominasz cesarke? To dobre nowiny. Szybko tzn jak mniej wiecej wygladalo dochodzenie do siebie? A jak z aktywnoscia fizyczna, laktacja i brzuszkiem pocesarkowym?
kupiłam i są super, wielkie dzięki ;* i rzeczywiście po porodzie będą dobre teżHej! Ja kuoilam juz dawno z Italian Fashion-takie niskie i one sa genialne. Bardzo elastyczne i z pewnoscia bede z nich korzystala rowniez po porodzie.
reklama
tak, słyszałam własnie od kuzynki, że pionizacja boli najbardziej.Bardzo dobrze. Cesarke mialam o godzinie 15, o godzinie 5 rano pobudka. Ciezko bylo wstac za pierwszym razem bo myslalam ze sie rozwale. Poszlam z pielegniarka pod prysznic. Laktacja dopiero w domu ruszyla na dobre. Wrocilam do domu to juz normalnie funkcjonowalam, obiady sprzatnie itp rana ciagnie ale najgorzej wstac z łóżka. Brzuszek okej, szybko mi sie wchłonął. Nie było zaraz śladu. Blizna zrobila siw malutka. Poprostu żyłam normalnie. Po 2 tygodniach wychodziłam na dwór z córką takze fotelik samochodowy z 4 pietra bo wozek trzymalam w samochodzie.
pobudzenie laktacji to własnie będzie mój cel number 1 po porodzie. Jade do szpitala uzbrojona w laktator. Ponoć po cesarce właśnie przychodzi później i trzeba się o nią troche nastarać. Ty próbowałas działać z laktatorem jeszcze w szpitalu, czy przystawiałaś małą tylko i w końcu po czasie ruszyło? Długo karmiłaś później. Mi bardzo zalezy na tym, żeby karmić piersią. Raz, że dla dziecka bardzo dobrze, ale dla mamy tak samo. Szybciej sie dochodzi do siebie (ponoć).