reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Nie farbujesz włosów? :)
niee... wiem, że teoretycznie to głupota i farby są obecnie bezpieczne. Ale staram sie unikać chemii. Tak więc zapuściłam piękne odrosty 🥺 plus ze względu na covid nie poszłabym do swojego fryzjera - wiem, że tam mają bardzo olewczy stosunek do obecnej sytuacji.

wiem wiem.. nawet mama ginekolog pisze ze mozna farbowac 😇

hm... krępujące pytanie. Ostatnio przed dwójeczką mam dość mocne skurcze brzucha... czy może być tak, że jelita pobudzaja macice? czy po prostu jelitka sie ruszaja i naciskają - i przez to mi się wydaje, że ten ból jest taki skurczowy?

U nas termin cesarki 4 dni przed terminem porodu, wiec pewnie bede sie stresowała w lutym takimi sytuacjami :D

niee... wiem, że teoretycznie to głupota i farby są obecnie bezpieczne. Ale staram sie unikać chemii. Tak więc zapuściłam piękne odrosty 🥺 plus ze względu na covid nie poszłabym do swojego fryzjera - wiem, że tam mają bardzo olewczy stosunek do obecnej sytuacji.

wiem wiem.. nawet mama ginekolog pisze ze mozna farbowac 😇
Ja sie spytalam ginekologa swojego czy moge farbowac włosy. A on mówi tak tylko, ze rude dziecko bedzie 😂 lubi sie nabijać śmieszek 😂 ja też mniej farbuje włosy teraz, bo nie chodzilam do pracy do stwierdzilam niech rosną zdrowe 😂

hm... krępujące pytanie. Ostatnio przed dwójeczką mam dość mocne skurcze brzucha... czy może być tak, że jelita pobudzaja macice? czy po prostu jelitka sie ruszaja i naciskają - i przez to mi się wydaje, że ten ból jest taki skurczowy?

U nas termin cesarki 4 dni przed terminem porodu, wiec pewnie bede sie stresowała w lutym takimi sytuacjami :D
Podobno zatwardzenia powoduja skurcze. A na kiedy masz termin cc? Mozesz powiedziec dlaczego masz cc?

Podobno zatwardzenia powoduja skurcze. A na kiedy masz termin cc? Mozesz powiedziec dlaczego masz cc?
raczej z wyboru. Miałam jakies 1,5 roku temu pekniętą cyste przypochwową i robiony zabieg. Lekarz mnie wtedy uczulił, że istotne gdybym zachodziła w ciąże. Teoretycznie ginekolog mówi, że można rodzić naturalnie, ale wole cc.

A przypadkiem to nie wrażenie jakbys miala dostać biegunki ? Takie skurcze brzucha... ja miałam tak przez ostatnie trzy dni. Nie potrafiłam sprecyzować czy to skurcze macicy czy jelit.... Ale mama mi powiedziała że jak macica cwiczy to i jelitom sie dostaje.

raczej z wyboru. Miałam jakies 1,5 roku temu pekniętą cyste przypochwową i robiony zabieg. Lekarz mnie wtedy uczulił, że istotne gdybym zachodziła w ciąże. Teoretycznie ginekolog mówi, że można rodzić naturalnie, ale wole cc.
Ja jeszcze nie wiem jak bede rodzic. Co w sspitalu zdecyduja 😀 niby cc wspomniam dobrze. Zobaczymy

A przypadkiem to nie wrażenie jakbys miala dostać biegunki ? Takie skurcze brzucha... ja miałam tak przez ostatnie trzy dni. Nie potrafiłam sprecyzować czy to skurcze macicy czy jelit.... Ale mama mi powiedziała że jak macica cwiczy to i jelitom sie dostaje.
Niee, mysle ze to raczej jelita wplywaja na macice, jesli w ogole. Zazwyczaj mi sie to dzieje to jak napije sie czegos wspomagajacego jak np. kawa z mlekiem 😇

reklama
Do góry