reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mi lekarz we wtorek na wizycie powiedział o ktg informację. Powiedział że robi się od 35tc co tydzień, chyba że nic się nie dzieje, niczym się nie będę martwić to można co 2 tyg. Ja mam pierwsze w przyszłym tygodniu i to będzie 36+1. Mój lekarz podał mi namiary na położną, która u niego w gabinecie robi ktg wtedy kiedy jego nie ma.
Dziewczyny, mam pytanie o ktg. Co jakis czas ktos o tym wspomina. Ja jestem w 33 tc i mam rozpisane wizyty juz do konca, ale ktg lekarz wspomnial, ze dopiero w terminie jesli nie urodze. Jak to jest u Was?

reklama
Hej Dziewczyny, czy któraś z Was miała już badany wymaz gbs? W pon mam lekarza i się zastanawiam czy się przygotować na to badanie bo akurat będę w 35tyg czyli w przedziale w którym te badanie się wykonuje, czy to się robi w laboratorium czy w domu czy jak to wygląda..? wcześniej mój lekarz nic o tym nie wspomniał..
Ja mam za tydzień dopiero, byłam dzisiaj ale kazała mi za tydzień przyjść na sam wymaz. Będę miała za tydzień skończony 35 tydz. U mnie sama ginekolog robi ten wymaz, nie trzeba się przygotowywać, przynajmniej u mnie. :) pobiera wymaz i mam tylko zanieść do laboratorium :) u mnie tylko z pochwy jest pobierany.

O chciałabym tak jak Ty a nie ja się tu stresuje xd. Właśnie czytałam że w dzień badania nie można się myć żadnym środkiem poza czystą wodą i 3 dni wcześniej zero seksuu
Pierwsze słyszę 😅 mi nie mówiła, że trzeba czegoś przestrzegać 🤣 chociaż z seksu i tak narazie zrezygnowałam 😅

Kochana nie przejmuj się po porodzie zrzucisz zbędne kg. Nie będzie czasu jeść 🤣😂
Ja przed ciaza wazylam 55 kg wzrost 172 A teraz 64 jak z bicza strzelilo 😂🤣 i czuje się jak kluska aleee podoba mi się mój brzusiooo;)
Żeby tylko jeszcze bardziej się nie roztyć od tego braku czasu na jedzenie (u mnie zwykle w tą stronę idzie 😂)
Ja też nie narzekam, bądź bo bądź przed ciążą nie za często nosiłam dopasowane bluzki/swetry, bo wciąż coś wystawało, a teraz brzuszek jest tak napięty, że ładnie wygląda :D

Dziewczyny mam pytanie. Dla maluszka co wybralyscie kocyk, otulacz, rożek,pościel z wypełnieniem czy kołderką z podszewką? 🤣😂 głupie pytanie ale ja serio jestem zielona w tych sprawach
Ja mam 2 kocyki (cienki i grubszy), na początek do wózka pewnie będą, a do spania zdecydowanie rożki, jeszcze śpiworek mam do spania jakby w rożku było mu ciasno - bałabym się przykryć niemowlaka kołderką, to ponoć niebezpieczne, bo może sobie nakryć buzię i się udusić.

Do szpitala wzielam kocyk bo i tak dziecko zawijaja w mumie. W domu rożek mam albo bede zwiazywac w mumie 😁 raczej nie używa sie dla takich maluchow kolderek
Ja właśnie nie wiem, czy brać do szpitala kocyk, jak już to wezmę rożek, ale pytanie, czy będzie potrzebny, na stronie szpitala niby nic z tych rzeczy nie podają, pewnie mają swoje szmatki do otulenia maluszka, a w razie co będę miała pieluchy tetrowe i flanelowe :)

Lekarz dał mi tylko kartkę że muszę się zgłosić do poradni cytologicznej w szpitalu na pobranie wymazu [emoji846]
Hej Dziewczyny, czy któraś z Was miała już badany wymaz gbs? W pon mam lekarza i się zastanawiam czy się przygotować na to badanie bo akurat będę w 35tyg czyli w przedziale w którym te badanie się wykonuje, czy to się robi w laboratorium czy w domu czy jak to wygląda..? wcześniej mój lekarz nic o tym nie wspomniał..

Miałam pobrany 36+3. Najpierw z pochwy pozniej z odbytu. Całość zajęła może 5 sekund 😊 lekarz sam wysyła do labo. Wyniki po tygodniu.

reklama
Do góry