reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hej Dziewczyny, czy któraś z Was miała już badany wymaz gbs? W pon mam lekarza i się zastanawiam czy się przygotować na to badanie bo akurat będę w 35tyg czyli w przedziale w którym te badanie się wykonuje, czy to się robi w laboratorium czy w domu czy jak to wygląda..? wcześniej mój lekarz nic o tym nie wspomniał..
To zależy chyba od lekarza jak to robi i czy to robi. Moj lekarz robi i sam wysyla do labotatorium, place 18zl. I bede miala zrobione 1 lutego. Nic nie mówił o szykowaniu sie jakims 😁

reklama
Hej Dziewczyny, czy któraś z Was miała już badany wymaz gbs? W pon mam lekarza i się zastanawiam czy się przygotować na to badanie bo akurat będę w 35tyg czyli w przedziale w którym te badanie się wykonuje, czy to się robi w laboratorium czy w domu czy jak to wygląda..? wcześniej mój lekarz nic o tym nie wspomniał..
Mi powiedziała, że jak na najbliższej wizycie nie będzie żadnych oznak zbliżającego się porodu, to zrobi na jeszcze kolejnej wizycie, czyli w 37tc., jakby coś się działo, to od razu pobierze, ale jak wygląda samo badanie nie wiem, pewnie jak cytologia ;) I też nic lekarka nie wspominała o przygotowaniu do badania, może będzie coś mówiła na najbliższej wizycie, ale wątpię, żeby trzeba było się jakoś specjalnie przygotowywać, a seks na 1-2 dni przed wizytą u ginekologa to w ogóle chyba średni pomysł :D

Ostatnia edycja:
Ja mam za tydzień dopiero, byłam dzisiaj ale kazała mi za tydzień przyjść na sam wymaz. Będę miała za tydzień skończony 35 tydz. U mnie sama ginekolog robi ten wymaz, nie trzeba się przygotowywać, przynajmniej u mnie. :) pobiera wymaz i mam tylko zanieść do laboratorium :) u mnie tylko z pochwy jest pobierany.
Sama musisz zanieść wymaz do laboratorium? 😯 Ja myślałam, że to jak cytologia, lekarz pobiera i sami wysyłają do laboratorium, przynajmniej nic lekarka nie mówiła, żeby w tym przypadku miało być jakoś inaczej :D

Dziewczyny, jakie Wy macie foteliki lub chcecie kupic ? Nie wiem czym sie sugerować. Cybex cloud z ponoc mega, ale i mega drogi. Slyszalam tez o cybex aton 5 i cybex m size oraz maxi cosi peble pro. Tyle tego jest, ze nie wiem. Ciezko mi stwierdzic ile moj dzidzius bedzie wazyl po porodzie zeby fotelik pasowal. Nie ma co oszczędzac wiadomo bo to bezpieczenstwo, ale kurde nie na kazdego kieszen to kest zeby wydać ponad tysiąc ☹

Dziewczyny, które mają wadę wzroku i używają soczewek zamiennie z okularami, jak chcecie rodzić? Ja się właśnie zastanawiam, bo soczewki wygodniejsze, ale jednak oko wysuszają, ale w razie, gdybym musiała mieć maskę na terenie szpitala, czy coś, to okulary parują, nawet nie wiem, czy są jakieś przeciwskazania do porodu w soczewkach 🤔 Tak myślę, żeby założyć przed wyjściem jednorazowe, a później w razie czego zamienić na okulary, bez zabawy w dezynfekcję (w przypadku miesięcznych).

Dziewczyny, jakie Wy macie foteliki lub chcecie kupic ? Nie wiem czym sie sugerować. Cybex cloud z ponoc mega, ale i mega drogi. Slyszalam tez o cybex aton 5 i cybex m size oraz maxi cosi peble pro. Tyle tego jest, ze nie wiem. Ciezko mi stwierdzic ile moj dzidzius bedzie wazyl po porodzie zeby fotelik pasowal. Nie ma co oszczędzac wiadomo bo to bezpieczenstwo, ale kurde nie na kazdego kieszen to kest zeby wydać ponad tysiąc ☹
Ja nie szalałam zbytnio, bo to jednak na niecały rok tylko, pewnie wybierając kolejny fotelik będę miała już jakiś ogląd po tym pierwszym na co zwracać uwagę, to bardziej się przyłożymy do wyboru, teraz kupiliśmy Maxi Cosi Cabriofix :)

Cybex aton mega ciężki i ogólnie kuzynka moja strasznie nie zadowolona 😂 ja bede brala albo maxi cosi peble pro, albo avionaut pixel. Tylko musimy jechac zobaczyć jaki będzie pasowac do samochodu, żeby dzidzia miała wygodnie i bezpiecznie. Nie kupujemy bazy, będziemy zapinac na pasy.

A u mnie taka zmiana 😉

Załączniki

• IMG_20210107_130220_111.jpg
    IMG_20210107_130220_111.jpg
    242,4 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Do góry