reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Jaką różnice dziewczyny macie między dziećmi? U mnie bedzie 5 równych lat różnicy. (termin mam na ten sam dzień co corke urodzilam [emoji23]) i uwazam ze ta roznica jest bardzo duza między dziećmi, corka jest jedynaczka wszystko jest dla niej, coreczka tatusia. Zaczynam sie bac jak to będzie [emoji2960][emoji2960]zazdrość bedzie ogromna
U mnie będzie niecałe 2,5 roku różnicy. A powiem że marzyły nam się dzieciaczki rok po roku praktycznie ale trochę względy życiowe, trochę medyczne i wyszło akurat tak :)
Moja Basia bardzo chciala miec rodzeństwo, pewnie dlatego tez sie zdecydowalismy. Nie ukrywam teraz zylo nam sie juz wygodnie wszystko bylo proste juz z 4 letnim dzieckiem. Wyjazdy itp. Teraz znowu trzeba bedzie się przestawić na wersje pieluch [emoji23] zmienić samochód bo bedzie ciasno z 2 fotelikami [emoji23]zaczęliśmy remont mieszkania, wymieniamy sie pokojami z córką (bierzemy mniejszy) [emoji23]takze wiele zmian [emoji3]. Teraz nam w 3 osoby ciasno w 60 metrach a w 4 nie wiem jak to będzie [emoji23][emoji23][emoji23] za 2 lata trzeba bedzie wyminic znowu mieszkanie. A najgorzej mysle sobie ile to pieniędzy potrzeba na dzieci [emoji23] corka tance, raz w tygodniu prywatnie logopeda [emoji23] i basen. Takze podziwiam ludzi ktorzy maja wiecej nic 2ke dzieci.
Właśnie dlatego nam zależało na małej różnicy wieku :) Żeby wyjść z pieluch raz a dobrze :) Wydatki też mniejsze bo wszystko na świeżo zostawione. Wiadomo też, że jak już się wróci do pracy to potem ciężko się zdecydować na powrót w domowe pielesze ;) Chociaż nigdy nie wiadomo co tam człowiekowi przyjdzie do głowy za kilka lat i czy nie zamarzy nam się 3ci potomek ;)

reklama
Cześć mamuski!! :)) jak Wasze samopoczucie?
Wlasnie wrocilam z usg polowkowego. Moj Maluszek zdrowy i rosnie prawidlowo. Wazy juz 350 gram. Martwi mnie tylko lozysko przodujace i krotka szyjka-zobaczymy, co moja ginekolog zadecyduje.
Moj synek bardzo kaprysny-nogi na glowie i do usg 3/4D nie chcial ladnie buzki pokazac.

Cześć mamuski!! :)) jak Wasze samopoczucie?
U mnie ostatnio super, aż jestem w szoku 😊 prawie jakbym nie była w ciąży 😯 ruchów póki co nadal nie czuję, ale jutro kolejna wizyta u ginekolog prowadzącej, więc jestem spokojna 🙂 jedyny ostatnio problem, który trochę nerwów mi napsuł to ZUS i brak zasiłku (jeszcze ostatnio płacił mi pracodawca), ale podobno wszystko jest ok i lada dzień pieniądze będą, więc już niedługo zaczynamy bobozakupy na dobre!! 😀

Wlasnie wrocilam z usg polowkowego. Moj Maluszek zdrowy i rosnie prawidlowo. Wazy juz 350 gram. Martwi mnie tylko lozysko przodujace i krotka szyjka-zobaczymy, co moja ginekolog zadecyduje.
Moj synek bardzo kaprysny-nogi na glowie i do usg 3/4D nie chcial ladnie buzki pokazac.
To Ci urwis 🙈 ale najważniejsze, że zdrowy 😊 krótka szyjka to faktycznie nic dobrego, moja siostra miała z tym problem i urodziła 2 wcześniaków przez to, ale każdy przypadek jest inny, więc nie martw się na zapas. Oszczędzaj się!

Cześć mamusie.

U nas będzie nieco ponad 4,5r różnicy, ale tak po prostu wyszlo,że nie udało się małej różnicy tak jak chcieliśmy.
Ja z opolskiego.
Mnie ZUS nie chce puszczać na zwolnienie,bo ciągle system się wiesza 😂

U mnie ostatnio super, aż jestem w szoku 😊 prawie jakbym nie była w ciąży 😯 ruchów póki co nadal nie czuję, ale jutro kolejna wizyta u ginekolog prowadzącej, więc jestem spokojna 🙂 jedyny ostatnio problem, który trochę nerwów mi napsuł to ZUS i brak zasiłku (jeszcze ostatnio płacił mi pracodawca), ale podobno wszystko jest ok i lada dzień pieniądze będą, więc już niedługo zaczynamy bobozakupy na dobre!! 😀
Który tydzień ciąży ?:) Spokojnie, jeszcze zdąży dać popalić swoimi kopniakami !:) My już zakupy dla bobasa zaczęliśmy i co jakiś czas zamawiamy kolejną paczkę. Te małe cuda są zachwycające :D U nas jeszcze wypłata od pracodawcy ale w przyszłym miesiącu już ZUS a też słyszałam że tam mogą być opóźnienia i trochę się tego obawiam.

reklama
Do góry