też mam w środę połowkowe , bedzie 20 tydzien ja jeszcze nie wiem co bedzie, ale nastawiam sie na kolejnego synka, chodz marzy mi sie córka...U nas wstępnie podobno chłopak. A dzień bez słodkiego jest dniem straconym. Ale w środę połówkowe więc zobaczymy czy się potwierdzi.
reklama
marta18691
Fanka BB :)
Niewiem nie chce sie pokazac jak narazieA wiesz co będziesz miała? Moja to pierwsza ciąża więc nie mam porównania, też mam 20 tc i dalej wymioty męczą, na szczęście tylko z rana
sandra0777
A u mnie sprawdzilo sie z ta plcia-zawsze jadlam tony slodyczy, a w ciazy ciagnie mnie do kwasnego i wytrawnego no i bedzie chlopiec
A mam do Was pytanie-ile plynow pijecie dziennie? Ja nie znosze wody i musze sie do niej zmuszac...
A mam do Was pytanie-ile plynow pijecie dziennie? Ja nie znosze wody i musze sie do niej zmuszac...
Mam ten sam problem! Tzn. zanim zaszłam w ciążę, piłam dziennie przynajmniej 1,5l wody bez żadnego problemu, a teraz już kilka razy zmieniałam wodę, bo żadna mi nie wchodzi. Ostatecznie też się zmuszam, ale nie piję za dużo, średnio ok. 1l dziennie, ale do tego zwykle jakiś sok, herbata, czasem kawa.A u mnie sprawdzilo sie z ta plcia-zawsze jadlam tony slodyczy, a w ciazy ciagnie mnie do kwasnego i wytrawnego no i bedzie chlopiec
A u mnie sprawdzilo sie z ta plcia-zawsze jadlam tony slodyczy, a w ciazy ciagnie mnie do kwasnego i wytrawnego no i bedzie chlopiec
Ja bardzo dużo pije, wodę minimum 1,5l i rano kawę i co najmniej 5 herbat i do tego jakiś soczek przez dzień, cały czas pić mi się chce
Serio, pijesz aż tyle herbat dziennie i do tego kawa? To uważaj na nadmiar kofeiny. Ja zwykłą czarną kawę piję teraz sporadycznie (przed ciążą dnia bez kawy nie zaczęłam, na początku było ciężko się odzwyczajać, a w końcu przestała mi aż tak smakować ), częściej w postaci latte (wiadomo: mleko= wapń), za to z herbatami uważam. Jak piję czarną kawę, to herbaty już żadnej, a jak herbatę to max. 2 dziennie (i czasem się boję, czy to nie za dużo). Ostatnio ogarnęłam, że biała herbata ma sporo kofeiny (teiny), szok totalny, bo byłam pewna, że ma jej niewiele lub wcaleJa bardzo dużo pije, wodę minimum 1,5l i rano kawę i co najmniej 5 herbat i do tego jakiś soczek przez dzień, cały czas pić mi się chce
Ewq9
Miałam ten sam problem z wodą na początku. W końcu trafiłam na "mama i ja" która mi spasowała teraz już nie mam problemu, inną też wypije
Mam ten sam problem! Tzn. zanim zaszłam w ciążę, piłam dziennie przynajmniej 1,5l wody bez żadnego problemu, a teraz już kilka razy zmieniałam wodę, bo żadna mi nie wchodzi. Ostatecznie też się zmuszam, ale nie piję za dużo, średnio ok. 1l dziennie, ale do tego zwykle jakiś sok, herbata, czasem kawa.
Ja właśnie ostatnio z zaskoczeniem wróciłam do wody Nestle niegazowanej, a już od bardzo dawna piłam albo wody wysokozmineralizowane (typu Muszynianka) albo jak inne to już obowiązkowo gazowane (a wcześniej nie do pomyślenia), więc widocznie to się tak cyklicznie zmienia i znów najlepsza dla mnie jest zwykła woda niegazowana ale i tak nie jestem w stanie wypić jej tyle, ile zalecają w ciążyMiałam ten sam problem z wodą na początku. W końcu trafiłam na "mama i ja" która mi spasowała teraz już nie mam problemu, inną też wypije
Maluszek001
Ja 1 herbatę, zazwyczaj mięte, na kawę pozwalam sobie średnio co drugi dzień. i do tego przynajmniej 1.5 l wody niegazowanej, ktora przed ciąża wcale mi nie wchodzilaJa bardzo dużo pije, wodę minimum 1,5l i rano kawę i co najmniej 5 herbat i do tego jakiś soczek przez dzień, cały czas pić mi się chce
reklama
marta18691
Szczeze ja pije 2kawy rozpuszczalne z mlekiem i 2,3herbaty...jakas woda sok