marta18691
Fanka BB :)
Tak ja mam wiercipientkaAle czujesz codziennie? Ja ostatnio czulam mocno a teraz sie wsluchuje bo jakos panicznie sie boje i doszukuje sie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak ja mam wiercipientkaAle czujesz codziennie? Ja ostatnio czulam mocno a teraz sie wsluchuje bo jakos panicznie sie boje i doszukuje sie
ja chodze na NFZ i mam tylko 3 usg przez cała ciąże....
Ogólnie dla mnie ten NFZ caly smieszny jest 3usg na 8miesiecykurcze to ja to jestem jakas szczesciara, bo chodze na nfz tez i mialam od poczatku ciazy 3 wizyty i na kazdej usg bez problemu, nastepna wizyta za miesiac i to bedzie polowkowe usg takze na pewno odbedzie sie z usg i wszystkimi pomiarami.
Moze powinnas poprosic o usg, bo ja to nie wyobrazam sobie juz do konca ciazy czyli przez nastepne 4,5 miesiaca nie miec podgladu do malenstwa [emoji52]
U nas wizyty sa raz w miesiącu miesiącu. Ostatnio nawet raz na 2tyg ze względu na problemy zdrowotne. Usg było na początku i potem w 13tyg. Teraz będzie połówkowe jako 3 usg. I myślę że mimo że to NFZ to napewno jakieś usg będzie bo wątpię że nie zrobią przez połowę ciąży żadnego usg jużPrywatnie W obecnej sytuacji byłabym się chodzi na NFZ bo teleporada z ginekologiem mnie nie urządzanie no śmieje się, nie wiem jak teraz wyglądają wizyty na NFZ
Ja tez juz bylam na prywanie na usg bo bym nie wytrzymalakurcze to ja to jestem jakas szczesciara, bo chodze na nfz tez i mialam od poczatku ciazy 3 wizyty i na kazdej usg bez problemu, nastepna wizyta za miesiac i to bedzie polowkowe usg takze na pewno odbedzie sie z usg i wszystkimi pomiarami.
Moze powinnas poprosic o usg, bo ja to nie wyobrazam sobie juz do konca ciazy czyli przez nastepne 4,5 miesiaca nie miec podgladu do malenstwa [emoji52]
Hehe pewnie Ci niespodzianke przy porodzie zrobiJa dalejnie znam pulci gagadek uparty i pepowina jak zawsze miedzy nogami
Tak, ja też chodzę prywatne, wizytę mam co miesiąc i na każdej robione jest USG do tego co najmniej po 5 zdjęć maluszka w różnych pozycjach, bo tak się wierci mały no i serduszko mogę posłuchać jak bijeJeżeli chodzi o prywatne wizyty to co ile mniej więcej macie? Na każdej wizycie jest wykonywane Usg?
Hej, ja mam termin na 14 luty, Walentynki też tak miałam że na początku czułam mocne ruchy maluszka a na następny dzień prawie w ogóle, też panikowalam, ale teraz już czuję codziennie, najlepiej po posiłku się położyć i trzymać ręce na brzuchu wtedy ponoć dzidziuś jest najbardziej ruchliwyAle czujesz codziennie? Ja ostatnio czulam mocno a teraz sie wsluchuje bo jakos panicznie sie boje i doszukuje sie
No moze tego bym nie chcialaHehe pewnie Ci niespodzianke przy porodzie zrobi