reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
kurcze to ja to jestem jakas szczesciara, bo chodze na nfz tez i mialam od poczatku ciazy 3 wizyty i na kazdej usg bez problemu, nastepna wizyta za miesiac i to bedzie polowkowe usg takze na pewno odbedzie sie z usg i wszystkimi pomiarami.

Moze powinnas poprosic o usg, bo ja to nie wyobrazam sobie juz do konca ciazy czyli przez nastepne 4,5 miesiaca nie miec podgladu do malenstwa [emoji52]
ja chodze na NFZ i mam tylko 3 usg przez cała ciąże....

kurcze to ja to jestem jakas szczesciara, bo chodze na nfz tez i mialam od poczatku ciazy 3 wizyty i na kazdej usg bez problemu, nastepna wizyta za miesiac i to bedzie polowkowe usg takze na pewno odbedzie sie z usg i wszystkimi pomiarami.

Moze powinnas poprosic o usg, bo ja to nie wyobrazam sobie juz do konca ciazy czyli przez nastepne 4,5 miesiaca nie miec podgladu do malenstwa [emoji52]
Ogólnie dla mnie ten NFZ caly smieszny jest 3usg na 8miesiecy 😥

Prywatnie ;) W obecnej sytuacji byłabym się chodzi na NFZ bo teleporada z ginekologiem mnie nie urządza
emoji38.png
nie no śmieje się, nie wiem jak teraz wyglądają wizyty na NFZ :)
U nas wizyty sa raz w miesiącu miesiącu. Ostatnio nawet raz na 2tyg ze względu na problemy zdrowotne. Usg było na początku i potem w 13tyg. Teraz będzie połówkowe jako 3 usg. I myślę że mimo że to NFZ to napewno jakieś usg będzie bo wątpię że nie zrobią przez połowę ciąży żadnego usg już :p
Jeżeli chodzi o NFZ to jak narazie nie narzekamy bo wizyty sa regularne i dość konkretne :)

Ja też chodzę na NFZ i poprzednio też chodziłam i to USG to tylko w teorii 3 razy przysługuje, a prawda jest taka, że jak trzeba było to bez problemu mi doktor robiła albo zlecała zrobienie:) Ja ogólnie jestem zadowolona z opieki👍

Ja tez juz bylam na prywanie na usg bo bym nie wytrzymala😉

Jeżeli chodzi o prywatne wizyty to co ile mniej więcej macie? Na każdej wizycie jest wykonywane Usg?
Tak, ja też chodzę prywatne, wizytę mam co miesiąc i na każdej robione jest USG 🙂 do tego co najmniej po 5 zdjęć maluszka w różnych pozycjach, bo tak się wierci mały 🙂 no i serduszko mogę posłuchać jak bije ❤️

Ale czujesz codziennie? Ja ostatnio czulam mocno a teraz sie wsluchuje bo jakos panicznie sie boje i doszukuje sie
Hej, ja mam termin na 14 luty, Walentynki 😁 też tak miałam że na początku czułam mocne ruchy maluszka a na następny dzień prawie w ogóle, też panikowalam, ale teraz już czuję codziennie, najlepiej po posiłku się położyć i trzymać ręce na brzuchu wtedy ponoć dzidziuś jest najbardziej ruchliwy🙂

reklama
Do góry