reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja od kiedy przeszłam na naturalne kosmetyki o wiele lepiej się układają :) poczytaj o naturalnej pielęgnacji i potestuj, warto :) jedynie wrócisz do starych kosmetyków
Muszę poczytać, teraz mam kupę czasu, to ogarnę, chociaż odkąd siedzę w domu trochę odpoczęły te włosy, już ich tak nie katuje

reklama
Koszmary nie. Zawsze miałam wybujałe sny ale teraz są wyjątkowo realistyczne :)

Bardzo rozsądna lista!
Ze wszelkich kosmetyków bym zrezygnowała, dziecku bez alergii wystarczy zwykła woda. Ew. można kąpać w olejku migdałowym (świetnie nawilża). Z czasem sama się przekonasz co dziecku służy.
Te rzeczy dla mamy to lista do szpitala?
Bo jeśli tak to warto jeszcze dopisać do listy octanisept, jakieś podstawowe rzeczy do kąpieli to wiadomo, Tantum rosa i małą butelkę wody (wygodnie do podmywania)

Jest lepiej i nie wypadają (a jeszcze niedawno jak karmiłam to była tragedia)...
Jednak przez ciągłe zbieranie w koka wyglądają jak 1000 nieszczęść - takie są połamane

Z tymi płynami chyba warto zacząć od hipoalergicznych. Wiadomo że dziecko styka się też z nami, z pościelą - jednak rzadko kiedy bezpośrednio dotyka to całego ciała. Z ciuszkami jest inaczej. Dlatego uważam, że na sam start nie warto ryzykować :) mój ma 2 lata i dalej reaguje plamami na każdą drobną zmianę...

Jakie piękne! [emoji2956]
Stosujesz u córci jakieś specjalne odżywki?
Czasami daje jej maske na wlosy ale raz na 2tygodnie moze😁

mi tez szybko rosna wlosy 😁a paznokcie tak samo

Załączniki

• tmp-cam-7123101147407105538.jpg
    tmp-cam-7123101147407105538.jpg
    50,4 KB · Wyświetleń: 67
Koszmary nie. Zawsze miałam wybujałe sny ale teraz są wyjątkowo realistyczne :)

Bardzo rozsądna lista!
Ze wszelkich kosmetyków bym zrezygnowała, dziecku bez alergii wystarczy zwykła woda. Ew. można kąpać w olejku migdałowym (świetnie nawilża). Z czasem sama się przekonasz co dziecku służy.
Te rzeczy dla mamy to lista do szpitala?
Bo jeśli tak to warto jeszcze dopisać do listy octanisept, jakieś podstawowe rzeczy do kąpieli to wiadomo, Tantum rosa i małą butelkę wody (wygodnie do podmywania)

Jest lepiej i nie wypadają (a jeszcze niedawno jak karmiłam to była tragedia)...
Jednak przez ciągłe zbieranie w koka wyglądają jak 1000 nieszczęść - takie są połamane

Z tymi płynami chyba warto zacząć od hipoalergicznych. Wiadomo że dziecko styka się też z nami, z pościelą - jednak rzadko kiedy bezpośrednio dotyka to całego ciała. Z ciuszkami jest inaczej. Dlatego uważam, że na sam start nie warto ryzykować :) mój ma 2 lata i dalej reaguje plamami na każdą drobną zmianę...

Jakie piękne! [emoji2956]
Stosujesz u córci jakieś specjalne odżywki?
Absolutnie nie twierdzę, że nie warto zaczynac od hipoalergicznych,bo sama tak zaczynalam. Tylko teraz wydzielaja sie 2 zupełnie inne metody. Zależy jak kto woli. Ja sama na start używałam, później przeszliśmy na normalnie.
Z octeniseptem ostrożnie,bo w nadmiarze nie goi,tylko rozbabra. Max 3x dziennie
Nie macie bidetow w łazienkach? U nas są w każdej i swobodnie można się podmyc po toalecie.

Absolutnie nie twierdzę, że nie warto zaczynac od hipoalergicznych,bo sama tak zaczynalam. Tylko teraz wydzielaja sie 2 zupełnie inne metody. Zależy jak kto woli. Ja sama na start używałam, później przeszliśmy na normalnie.
Z octeniseptem ostrożnie,bo w nadmiarze nie goi,tylko rozbabra. Max 3x dziennie
Nie macie bidetow w łazienkach? U nas są w każdej i swobodnie można się podmyc po toalecie.
Mówię o warunkach szpitalnych i podmywaniu Tantum rosa a nie ogólnie :)

Hej dziewczyny witam Was przy porannej kawie 😘
Co do detektora to napisz kochana w którym Ty miejscu szukasz tej dzidzi i w którym tyg ciąży jesteś blisko kości bioder są żyły główne musisz je znaleźć i to będzie Twój puls i wtedy między nimi po środku szukaj na wysokości włosów łonowych bardzo nisko mam nadzieję że znajdziesz te ponad 200 to ani dziecka ani Twoje to błąd ale może wynikać że złego szukania powodzenia 😘
Miłej i spokojnej niedzieli dziewczynki 😘😘😘
Czesc pod pepkiem wskazuje powyżej 220 jestem w 14 tygodniu ciąży z tym że pokazuje mi przez pare sekund później spada więc nie wiem o co chodzi

Załączniki

• Screenshot_20200816-183113.jpg
    Screenshot_20200816-183113.jpg
    85,3 KB · Wyświetleń: 94
reklama
Do góry