reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam dzisiaj imieniny teściowej i z tej okazji poprosiła mnie o upieczenie chleba na grilla. Siedzi już w piecu. Swoją drogą, mogę Wam polecić świetny przepis na pszenny chleb z zakwasem żytnim.

reklama
Jeśli to twardnienie i puszczanie to mam podobnie od samego początku ciąży. Jak coś podniosę czy za długo jadę samochodem, przemecze się a czasem bez powodu u mnie to 11 TC 😬
czytalam że to moge być skurcze Braxtona - Hicksa ale podobno pojawiają się od 20 TC... Sama nie wiem czy się martwić 🤔
Bylam u lekarza in mowi ze to normalne

Cześć Wam, serwus wszystkim nowym mamom tutaj 😍
Ja dzisiaj z mężem wybrałam się na spacerek i padłam po nim jak głupia.
Też uwielbiam majonez, świetny jest do wszystkiego, a jajeczka z majonezem i szczypiorkiem to sztos!
Myślę czy nie zacząć czegoś kupować dla dzidzi, ale to chyba ciut za wcześnie. Na razie oglądaliśmy wózki i kosmiczne sumy one kosztuja.
dlatego my wózka będziemy znowu szukać używanego, za poprzednia gondole w super stanie, z pompowanymi kołami zapłaciliśmy jakoś 400 zł i sprawowała się super, a jak córcia miała pół roku to i tak już do spacerówki przeszła.

reklama
Sporo tu mam 30+ a która z Was jeszcze przed 30.?
Ja 28 :)

Zdecydowałyście się na dodatkowe testy jak nifty czy pappa?
Ja raczej nie będę robić. PAPP-A, choć jest testem stosunkowo tanim, to jednak dość mocno statystycznym i nie jestem przekonana czy warto. Z kolei cena NIFTY jest bardzo wysoka, więc o ile w USG "genetycznym" nie będzie nic niepokojącego, to odpuszczę ten wydatek.

Do góry