reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

mam to samo.... wracam z pracy po 16 i najchętniej bym spała (w pierwszej ciąży mogłam) a teraz muszę zająć się moim 3latkiem wiec bywa ciężko [emoji24][emoji24][emoji24]
Współczuję [emoji6] Ja już jestem na zwolnieniu, nie dałabym chyba rady w pracy. Nawet gotując obiad muszę odpocząć kilka razy [emoji6]

reklama
Dzień dobry kobietki [emoji3526]
Wybaczcie za ostatni brak aktywności i to, że nie dałam Wam znać co i jak po tym moim delikatnym plamieniu, ale jednak w niedziele uspokoiłam swoją głowę na tyle, że nie pojechaliśmy na SOR, a dziś mam wizytę u ginekologa na 12:50 a myślałam, że na 9:15, ale podobno ostatnio do mnie dzwonili żeby powiadomić mnie, ale nie odebrałam także pochodzilam sobie dziś trochę [emoji16]

Mam lekkiego stresa, ale czuje, że będzie dobrze. Dam znać po wizycie.
Kartę ciąży założyła mi już Pani asystentka doktora, bo ona była rano.
Także teraz pójdę to tylko wizyta i bez kolejki.
Poprosze o zdjęcie usg a jeśli nie to sama zrobie telefonem aby mieć pamiątkę i moc pokazać w niedziele teściom na obiadku, bo chcemy ich powiadomić, to bedzid już prawie 12 tydzień także chyba lepiej teraz niż później [emoji16]
Dobrze że sytuacja z plamieniem się uspokoiła , to zawsze stresujące w ciąży.

Zdjęcie z USG powinnaś dostać , w 12 tc to już fajnie będzie widać maleństwo . Ja robiłam w poniedziałek USG i była mała fasolka jeszcze [emoji846]

Ja dzisiaj mam dziwny dzień, jestem rozbita, płacząca, smutna, czuję się jak hipopotam. Do tego brak mi zupełnie energii, boli mnie głowa. Już też bym chciała bliskim powiedzieć o Bąbelku, bo robię się i okrągłejsza, i zachowuję się dziwnie. Dziwny coś czas dziś...

Ja chciałam powiedzieć w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy to nie za wcześnie bo 30.07 będę w 10t1d (poczatek 11 t) tylko już nie chciałabym czekac🤔

Ja chciałam powiedzieć w przyszłym tygodniu ale nie wiem czy to nie za wcześnie bo 30.07 będę w 10t1d (poczatek 11 t) tylko już nie chciałabym czekac🤔
My czekamy do pierwszego USG genetycznego (będzie w 12+1) 31.07, no i w weekend już będziemy rodzicom, rodzeństwie i babciom o tym mówić 😊

Ja też. Ale za bardzo kocham majonez
emoji23.png

Poza tym chcieliśmy małą różnicę wieku więc ciągle miałam wymówkę "po co dieta jak chcę zaraz znowu w ciążę zajść" ;) to nic że minęło prawie 20 miesięcy
emoji14.png

Ja za to zawsze byłam z tych co to tyją na sam widok czekolady :)

Gdzie zaopatrujesz się w ciążówki?
Ja ciążę zaczęłam +7kg.
W poprzedniej przytyłam 16 kg ale dużo poszło w boczki i ogólne rozlanie. Ciężko było to zgubić. Zobaczymy jak będzie teraz :)

Ja dzisiaj wizyta na 16.50. Już się nie mogę doczekać, żeby zobaczyć jak rośnie nasza kruszynka :)
Od pierwszej wizyty minęło 3 tyg, mam nadzieję że tam wszystko w porządku :)
I że nie będzie żadnych problemów jak ostatnio ..
Ja też chciałam małą różnice wieku, ale niestety musiałam się najpierw ponaprawiać i tak wyszło, że prawie 5 lat będzie, ale moje dziecko w końcu będzie miało rodzeństwo 😍 teraz oby dzidziuś był zdrowy i donosić chociaż do końca stycznia.

Ja próbowałam wszystkiego, aż w końcu nieco ponad rok temu wstałam rano i stwierdziłam albo teraz albo wcale. W końcu trafiłam do super dietetyka i dzięki niemu mi się udało zawalczyć o siebie. A też jestem typem, który na samą myśl o słodyczach ma +5 kg.

Lubię z h&m i znalazłam dziewczyna na olx wystawiła pakę, naprawdę bardzo fajnych rzeczy. Na start będę miała, a z czasem się obkupie.

Powodzenia na wizytach

Cześć dziewczyny, szybkie sprawozdanie - trochę mnie to nie było, ale starałam się nadrabiać jak mogłam pominione posty! Obecnie 9t2d; mam już za sobą 2 skany (w ramach upewnienia, ze wszystko dobrze z maluszkiem zostały mi Zaproponowane w związku z wcześniejszym późnym poronieniem), maluszek rośnie i ma się dobrze. Byłam także w klinice w Leeds (mieszkam w UK) specjalizującej się w przypadkach takich jak mój, gdzie zrobiono mi wyniki moczu (wyszedł czyściutki) i na 14.08 mam zaplanowana mała operacje - mianowicie szew na szyjce macicy, prewencyjnie. Zaoferowano mi regularne badanie szyjki i monitorowanie sytuacji, lub szew - wybrałam to drugie.
Niestety moja midwife i szpital, traktują poprzednia ciąże jako „pech” wiec cieszę się, ze znalazłam kogoś; kto zajmie się mną pod katem pilnowania, by tym razem nic złego się nie stało i będzie regularnie badał ciąże. Jest mi dużo lżej na duszy i sercu, pierwsze tygodnie walczyłam z ogromna depresja, a w końcu chciałabym moc się cieszyć ciaza i przestać Zadręczać, ze znowu stracę dzidzie...
Co do mdłości, dalej występują ale już nie tak nasilone. Bardziej osłabienie i takie generalne zmęczenie, wahania nastroju i brak chęci do czegokolwiek. Czekam, aż to minie.
Dziewczyny, tez macie problem z dobraniem ciuchów? Ja nosze już moje spodnie ciążowe (wygodniejsze niż legginsy) mimo ze to dopiero 9 tydzień, mały brzuszek już się pojawił - w poprzedniej nie było nic widać do mniej więcej 15 tyg [emoji28] pozdrawiam was!

Super, że znalazłaś kogoś kto się Tobą dobrze zaopiekuje :) Z tego co kojarzę w UK jest to rzadko spotykane żeby tak się obchodzili z młodą ciążą :)

U nas wie już prawie cała najbliższa rodzina.
Został tylko brat męża ale coś się ostatnio zdzwonić nie mogą :)
Dobrze, mogę sobie oficjalnie pomarudzić [emoji14]
A no i dzieciakom nie mówiliśmy.
Siostrzenica jakby się dowiedziała to by obdzwoniła babcie i ciocie z nowiną.
Tak było w 1szej ciąży jak się dowiedziała [emoji23]
Już od jakiegoś czasu dopytuje czy Szymon będzie miał rodzeństwo więc jakby dostała potwierdzenie to odrazu ogłosiła by nowinę całemu światu [emoji23]

Ja też chciałem mieć małą różnice wieku, góra 3 lata i się udało 😋
Siostra ma 4 lata różnicy i żałuję że tak długo zwlekała, tym bardziej że ma parke i póki co nie bawią się razem ale u każdego rodzeństwa jest inaczej 😊

reklama
Do góry