reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Mnie przed poronieniem od rana dosyć mocniej brzuch bolał. Później pojawiła się żywa krew i szybciutko na izbę a tam stwierdzili ze serce bije ale trochę słabo i zostawili mnie ze stwoerdzniem "zobaczymy w którą to pójdzie stronę" a rano już serduszko nie biło. Ale przez całą noc bol się zwiększał a i krwi było bardzo dużo.
Myśl pozytywnie bo tak naprawdę na nic nie masz wpływu a po co się zadręczać, ale wiem że łatwiej powiedzieć a trudniej wykonać
Przykro mi 😔 W którym tygodniu byłaś?

reklama
A po co niektóre z Was idą w tak wczesnych tygodniach na usg 3D/4D? 🤔
Ja w ciąży z Kornelka miałam zalecone u lekarza dopiero tak w 8/9 miesiącu tzn wtedy najlepiej było wszystko widać i buźkę córci ładnie zobaczyliśmy jakoś w 36 tyg.
Wiadomo co lekarz to inna opinia, ale jeśli któryś teraz poleca iść to moim zdaniem tylko naciąga na pieniążki skoro to tak wczesne tygodnie ciazy i raczej mało się zobaczy.
Wiadomo to każdego wybór, ja tylko wspominam z własnego doświadczenia ☺️

W tej klinice, do której ja chodzę takie badanie kosztuje 390 zł. Ale nie jestem pewna czy chodzi o to samo. Bo w cenniku jest wpisane jako USG prenatalne 3D/4D (w 20-25 tyg. ciąży) z dopplerem kolorowym i konsultacją. Więc nie wiem nawet czy tam jest możliwość, żeby zrobić je wcześniej niż w 20 tygodniu.
Ps. Ja też nie mam pojęcia o wielu rzeczach, bo u mnie to pierwsza ciąża, ale sporo czytam i wypytuję lekarza o wszystko :)

U mnie w jednej też dopiero w 20 tyg i dzwoniłam gdzie indziej :D ale kurcze tak się naczytalam o tych chorabach itd, że dla swojego spokoju wolę zrobić.

Ja w ciąży z Kornelka miałam zalecone u lekarza dopiero tak w 8/9 miesiącu tzn wtedy najlepiej było wszystko widać i buźkę córci ładnie zobaczyliśmy jakoś w 36 tyg.
Wiadomo co lekarz to inna opinia, ale jeśli któryś teraz poleca iść to moim zdaniem tylko naciąga na pieniążki skoro to tak wczesne tygodnie ciazy i raczej mało się zobaczy.
Wiadomo to każdego wybór, ja tylko wspominam z własnego doświadczenia ☺

U mnie to "internet" naczytam się wszystkiego a później rozmyślam i dla spokoju.. Pierwsza ciąża więc dmucham na zimne :D

Załączniki

• Screenshot_20200718-111030.jpg
    Screenshot_20200718-111030.jpg
    330,3 KB · Wyświetleń: 53
Wiadomo to każdego wybór, ja tylko wspominam z własnego doświadczenia ☺️
Ja ide na te badaniw do 12tyg 4d

Ja w pierwszej ciąży nie chodziłam na żadne 3d/4d usg czy dodatkowe badania prenatalne, po prostu nie miałam takiej potrzeby a głowę miałam spokojną 😉 musiałam wierzyć i być dobrej myśli że maluszek urodzi się zdrowy 😊

reklama
Ja w pierwszej ciąży nie chodziłam na żadne 3d/4d usg czy dodatkowe badania prenatalne, po prostu nie miałam takiej potrzeby a głowę miałam spokojną 😉 musiałam wierzyć i być dobrej myśli że maluszek urodzi się zdrowy 😊
Myślę że to najlepsze podejście jeśli nic wcześniej się nie działo, jest się zdorwym i młodym w sensie biologicznym to po co nabijać kabzę lekarzom ? Myślę że to wszystko właśnie w tym kierunku zmierza, badania prenatalne 3 d stało się prawie obligatoryjne a jak zwykle chodzi o pieniążki

Do góry