reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Na każdej wizycie jakiej byłam lekarz zawsze wydaje opis USG + zdjęcie :) fajna pamiątka później :)

W kwestii badań prenatalnych mam od wczoraj bardzo poważną rozkminę czy nie zrobić tylko tych połówkowych :)

To kto dzisiaj wizytuje?
Ja jutro mam pierwszą wizytę u nowego gina, mam nadzieję że wreszcie trafię na kogoś kto poprowadzi tą ciążę :)

To obie mamy jutro 😁 ja mam na 16 od razu po pracy 😬😬 już mi się to śni po nocach 😜

reklama
Na każdej wizycie jakiej byłam lekarz zawsze wydaje opis USG + zdjęcie :) fajna pamiątka później :)

W kwestii badań prenatalnych mam od wczoraj bardzo poważną rozkminę czy nie zrobić tylko tych połówkowych :)

To kto dzisiaj wizytuje?
Ja jutro mam pierwszą wizytę u nowego gina, mam nadzieję że wreszcie trafię na kogoś kto poprowadzi tą ciążę :)

Jak widać zależy od podejścia lekarza. Dlatego ja do tego lekarza idę ostatni raz 🤗

Wiem, że fajna pamiątka, sama zbierałam różne kwitki z wizyt albo co miesiąc robiłam zdjęcie swojego brzucha z boku i teraz mam mega pamiątkę po ciąży z Kornelką i jutro rano tez planuje zrobić pierwsze zdjęcie brzuszka, bo to już 10 tydzień 😁

Połówkowe to obowiązkowo będziemy robić, a nad tymi prenatalnymi też się zastanawiam, a zegar tyka, bo je się robi w 11/13 tyg.
Ja robiłam w poprzedniej ciąży w 13 tygodniu, tak zalecił lekarz u którego miałam wizytę i już wtedy nawet powiedział, że to będzie córcia i tak do końca było to potwierdzane 😁

To obie mamy jutro [emoji16] ja mam na 16 od razu po pracy [emoji51][emoji51] już mi się to śni po nocach [emoji12]
Ja mam o 15. Na razie bez stresa. Bardziej się denerwuję, bo w czwartek się wybieram na badania. I się dygam jak ja na czczo wytrzymam w tej przychodni przy moich mdłościach [emoji1785]
Jak widać zależy od podejścia lekarza. Dlatego ja do tego lekarza idę ostatni raz [emoji847]

Wiem, że fajna pamiątka, sama zbierałam różne kwitki z wizyt albo co miesiąc robiłam zdjęcie swojego brzucha z boku i teraz mam mega pamiątkę po ciąży z Kornelką i jutro rano tez planuje zrobić pierwsze zdjęcie brzuszka, bo to już 10 tydzień [emoji16]

Połówkowe to obowiązkowo będziemy robić, a nad tymi prenatalnymi też się zastanawiam, a zegar tyka, bo je się robi w 11/13 tyg.
Ja robiłam w poprzedniej ciąży w 13 tygodniu, tak zalecił lekarz u którego miałam wizytę i już wtedy nawet powiedział, że to będzie córcia i tak do końca było to potwierdzane [emoji16]
Ja też mam zamiar robić zdjęcia co miesiąc później można powspominać.
Szymkowi od urodzenia też robiliśmy co miesiąc zdjęcia na tym samym tle, aż do roczku. Super to wygląda oprawione w ramkę. I fajnie widać jak się zmieniał przez ten czas :)
ja zaraz wchodzę
Powodzenia :) odezwij się po wizycie :)

W poprzedniej ciąży robiłam tylko połówkowe, bo nie zostałam przez panią doktor poinformowana o tym że coś takiego jak prenatalne wogóle jest.
Z synkiem płeć też poznaliśmy szybko. Gdzieś w 12 tyg, chociaż nie było to na 100 % powiedziane :)
Teraz też jestem mega ciekawa kto tam się kryje :) z jednej strony jakoś wyobrażałam nas sobie zawsze jako rodziców dwóch chłopców. Przy takiej dość małej różnicy wieku mogliby mieć ze sobą fajny kontakt. Z drugiej strony dziewczynka to była jakaś odmiana. No i może by była córusia tatusia, bo syn to totalna mamoza :)

Uff :D ja już się bałam, że może coś jest na nic ze mną, że nie mam żadnych mdłości itd
A jak z bólem piersi? Mnie bolały strasznie przez ok. 2 tyg ale teraz już też nic nie czuję.
Raz boją a raz nie, nie wiem sama od czego to zależy 🤔 Fajnie że jest ktoś kto ma podobne objawy a raczej ich brak 😅 jakoś lżej jest 😃

reklama
Do góry