reklama
Ilo
Zaangażowana w BB
Ja biorę pregna Plus, jak wybiorę to opakowanie to chyba spróbuję zmienić na prenatal uno - w tych jest dodatkowo imbir, może mdłości będą mniejszeJa miałam mdłości w 4-6 TC ale teraz może lekko zemdli mnie gdy jestem głodna więc chyba mam szczęście. Z drugiej strony martwię się że nagle objawy ustały i w ogóle nie czuje że jestem w ciąży, jedynie to ciągnące bóle brzucha i zawroty głowy trwające od 4 TC . Dowiem się czy wszystko ok dopiero w środę...
Jeśli chodzi o jedzenie to jem na okrągło chleb z szynka i gotowane jajka jak się zmuszę. Reszta może nie istnieć, znienawidziłam gotowanie a kiedyś to była dla mnie przyjemność jednym słowem świat do góry nogami. Bierzecie suplementy ? Jeśli tak to jakie ?
Dokładnie mam tak samoTeż mam mdłości przez cały dzień i wymiotuje czasami raz czasami 2 razy dziennie.
Ja bym wszystko zjadła oczami, ale jak tylko poczuje zapach to już mnie cofa i też muszę w siebie wmuszać.
Jak już nie mogę sobie dać rady to pije miętę parzoną z liści, trochę łagodzi, próbowałam też mięty z odrobiną imbiru, też mi było po tym lepiej wiem, że są też jakieś tabletki w aptekach łagodzące mdłości, ale osobiście nie próbowałam
Ja nawet imbiru pic nie moge nie daje rady . Gazowane tylko mogę.
ulotnechwile
Fanka BB :)
Pocieszmy się tym, że z każdym dniem ryzyko drastycznie spada a po 13 TC to będzie ok. 2% trzeba być dobrej mysli.
Dziewczyny czy wszystkie z Was wybierają się na badania prenatalne?
Ja w pierwszej ciąży nie byłam, chodziły tylko kobiety po 35 r. I z problemami z ciążą a teraz to chyba już standard...
Dokładnie tak, będzie dobrze wszystko.
Ja mam córcie, a to teraz moja trzecia ciąża i pierwsza tez niestety straciłam, serduszko przestało bić i miałam zabieg łyżeczkowania a po 2,5 miesiąca byłam w ciąży już tej z której Kornelka jest także zawsze trzeba pozytywnie myśleć
Ja w sumie teraz nie miałam dużego parcia żeby iść i chciałam to odpuścić, ale rozmawiałam z partnerem i on powiedział, że chyba zrobimy te badania.
ulotnechwile
Witam kochane mam termin na 18 lutego to moja 3 ciąża. I tu mam pytanko czy macie mdłości nie do zniesienia? U mnie to jakaś makabra całe dnie a apetyt jest bardzo mizerny, wmuszam w siebie jedzenie, żeby malenstwo miało z czego brac korzyśći. Jak sobie radzicie z apetytem, co jecie ? Ja mam wstręt do mięsa w sumie prawie ze do wszystkiego
Hej witaj na naszym lutowym pokładzie. Ja mam termin na 15 lutego
Ja w sumie nie miałam większych dolegliwości, ale dziś mnie lekko dopadły i nadal śniadania nie jadłam i to może dlatego.
Ja najchętniej jem kiszone ogórki zagryzając kabanoskiem pomidory szczypiorek, serek vitello z biedronki (ma super skład), jajko, herbatka z cytryna i miodem, mleko lubię pic zimne z lodówki
ulotnechwile
Mnie dziewczyny wzięło od wczorsj na myślenie jak tutaj przemeblować pokoik małej żeby zmieściło się wszytsko dla dwójki i dziś przesuwałam łóżeczko i meble
Początek września będziemy odświeżać mieszkanie i malowanie i tam w pokoiku już myśle nad kolorem delikatny miętowy, bo są białe meble do tego szukam już delikatnych dodatkow, jak będzie druga córcia to już mam dużo pomysłów także dopadło mnie już
Początek września będziemy odświeżać mieszkanie i malowanie i tam w pokoiku już myśle nad kolorem delikatny miętowy, bo są białe meble do tego szukam już delikatnych dodatkow, jak będzie druga córcia to już mam dużo pomysłów także dopadło mnie już
Karolina9933
Mi mdłości przeszły jak zaczęłam sobie rano coś podjadać np. suszone owoce albo orzechy zanim wgl wstanę z łóżka i w moim przypadku to podziałało. Może warto spróbować
O to normalnie jeszcxe razem będziemy rodziłyHej ☺ witaj na naszym lutowym pokładzie. Ja mam termin na 15 lutego ☺
Ja w sumie nie miałam większych dolegliwości, ale dziś mnie lekko dopadły i nadal śniadania nie jadłam i to może dlatego.
Ja najchętniej jem kiszone ogórki zagryzając kabanoskiem pomidory szczypiorek, serek vitello z biedronki (ma super skład), jajko, herbatka z cytryna i miodem, mleko lubię pic zimne z lodówki
reklama
ulotnechwile
O to normalnie jeszcxe razem będziemy rodziły
Jak się bąbel zasiedzi w brzuszku to tak
Chociaż córcia była punktualna i 4 sierpnia 2018 dzień terminu urodziłam, a tutaj licze że albo będą walentynki albo 10 luty urodziny tatusia bąbelka