reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Mojej bratowej w 6 mies. Ciąży z bliźniakami kazali usunąć jedno z dzieci bo były zbyt duże dysproporcje względem wzrostu, zdaniem lekarzy jedno byłoby niepełnosprawne bo miało dostarczane zbyt mało składników. Bratowa nie zgodziła się i dziś ma dwójkę zdrowych pięcioletnich synów. Czasem intuicja pomaga. Jeśli chodzi o puste jajo też myślę że lepiej by było poczekać kilka dni...sytuacja wyklaruje się albo w jedną albo w druga...

Nie wiem czemu lekarzem nie jestem. Tak powiedziała
Ja 2 lata temu mialam pierwsze poronienie i wyladowalam w szpitalu. Bylam w 8tc. Lekarz kazal mi sie nie zgadzac na lyzeczkowanie chyba ze po samoistnym poronieniu nie oczyscila bym sie calkowicie wtedy to konieczne. W szpitalu oczywiscie patrzyli na mnie jak na debila gdy odmowilam lyzeczkowania. Dostalam leki na rozesjcie szyjki macicy no i sie zaczelo... poronilam na wlasna dłon 😔. Potem dali mi tylko kroplowke i powiedzieli ze jesli bede mocno krwawic to wtedy nawet bez mojej zgody biora mnie na zabieg. Na szczescie poronilam wszystko i rano nastepnego dnia wypisali mnie do domu. Nie zycze tego nikomu. Jest to straszne przezycie.

Ja 2 lata temu mialam pierwsze poronienie i wyladowalam w szpitalu. Bylam w 8tc. Lekarz kazal mi sie nie zgadzac na lyzeczkowanie chyba ze po samoistnym poronieniu nie oczyscila bym sie calkowicie wtedy to konieczne. W szpitalu oczywiscie patrzyli na mnie jak na debila gdy odmowilam lyzeczkowania. Dostalam leki na rozesjcie szyjki macicy no i sie zaczelo... poronilam na wlasna dłon 😔. Potem dali mi tylko kroplowke i powiedzieli ze jesli bede mocno krwawic to wtedy nawet bez mojej zgody biora mnie na zabieg. Na szczescie poronilam wszystko i rano nastepnego dnia wypisali mnie do domu. Nie zycze tego nikomu. Jest to straszne przezycie.
Jest straszne masz rację, ja poroniłam we wrześniu ubiegłego roku, zarodek był mocno zagnieżdżony i nie poroniłam samoistnie.
U nas w szpitalu zawsze najpierw dają tabletki poronne, ja dostałam dwa razy, ale i tak musiałam mieć zabieg, bo nie oczyściło się dokładnie. To było chyba najgorsze co mnie w życiu spotkało...

Pocieszmy się tym, że z każdym dniem ryzyko drastycznie spada a po 13 TC to będzie ok. 2%🙂 trzeba być dobrej mysli.
Dziewczyny czy wszystkie z Was wybierają się na badania prenatalne?
Ja w pierwszej ciąży nie byłam, chodziły tylko kobiety po 35 r. I z problemami z ciążą a teraz to chyba już standard...

Witam kochane mam termin na 18 lutego to moja 3 ciąża. I tu mam pytanko czy macie mdłości nie do zniesienia? U mnie to jakaś makabra całe dnie a apetyt jest bardzo mizerny, wmuszam w siebie jedzenie, żeby malenstwo miało z czego brac korzyśći. Jak sobie radzicie z apetytem, co jecie ? Ja mam wstręt do mięsa w sumie prawie ze do wszystkiego 😔

Witam kochane mam termin na 18 lutego to moja 3 ciąża. I tu mam pytanko czy macie mdłości nie do zniesienia? U mnie to jakaś makabra całe dnie a apetyt jest bardzo mizerny, wmuszam w siebie jedzenie, żeby malenstwo miało z czego brac korzyśći. Jak sobie radzicie z apetytem, co jecie ? Ja mam wstręt do mięsa w sumie prawie ze do wszystkiego 😔
Też mam mdłości przez cały dzień i wymiotuje czasami raz czasami 2 razy dziennie.
Ja bym wszystko zjadła oczami, ale jak tylko poczuje zapach to już mnie cofa i też muszę w siebie wmuszać.
Jak już nie mogę sobie dać rady to pije miętę parzoną z liści, trochę łagodzi, próbowałam też mięty z odrobiną imbiru, też mi było po tym lepiej 🙂 wiem, że są też jakieś tabletki w aptekach łagodzące mdłości, ale osobiście nie próbowałam 🙂

Też mam mdłości przez cały dzień i wymiotuje czasami raz czasami 2 razy dziennie.
Ja bym wszystko zjadła oczami, ale jak tylko poczuje zapach to już mnie cofa i też muszę w siebie wmuszać.
Jak już nie mogę sobie dać rady to pije miętę parzoną z liści, trochę łagodzi, próbowałam też mięty z odrobiną imbiru, też mi było po tym lepiej 🙂 wiem, że są też jakieś tabletki w aptekach łagodzące mdłości, ale osobiście nie próbowałam 🙂
Mi lekarz polecił na mdłości w ciąży Prevomit. Brałam tylko raz jak już naprawdę ciężko było wytrzymać i mi pomogło :)

reklama
Ja miałam mdłości w 4-6 TC ale teraz może lekko zemdli mnie gdy jestem głodna więc chyba mam szczęście. Z drugiej strony martwię się że nagle objawy ustały i w ogóle nie czuje że jestem w ciąży, jedynie to ciągnące bóle brzucha i zawroty głowy trwające od 4 TC . Dowiem się czy wszystko ok dopiero w środę... 🤔
Jeśli chodzi o jedzenie to jem na okrągło chleb z szynka i gotowane jajka jak się zmuszę. Reszta może nie istnieć, znienawidziłam gotowanie a kiedyś to była dla mnie przyjemność 🙃jednym słowem świat do góry nogami. Bierzecie suplementy ? Jeśli tak to jakie ?

Do góry