reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hey dziewczyny ja dziś dostałam krwawienia i zaliczyłam awaryjną wizytę u nie swojego gina, jechałam do niego z najgorszym scenariuszem, masakra 😔 no cóż mam szczęście - jest mój Maluszek i nieszczęście - paskudny krwiak..

reklama
Jak tak czytam, że wszystkie prawie macie takie objawy i gorzej się czujecie to zaczynam aż się zastanawiać czy ze mną jest wszystko ok i z ciążą skoro czuje się całkiem dobrze 😁
No dokladnie ja ani razu nie wymiotowolwalam jedynie mam wyostrzony wech na rozne zapachy i nie lubię co niektorych np zapachu do dezynfekcji rak

Nie wiem nic nie mówił skąd, na wizycie tydzień temu we wtorek go nie było a od środy właśnie się czułam paskudnie..
Powiedział że ten krwiak zagraża dziecku
O kurcze.. 😔. Współczuję. Tez miałam krwiaka w poprzedniej ciąży. W około 3 miesiącu. Wchłonął się ale miałam zalecenie nieruszania się i przyjmowałam duphaston. Po ponad miesiącu było w miarę ok. A pobolewa Cię brzuch? Ja pamiętam że mnie bolał. Strasznie się bałam ale wszystko skończyło się dobrze. Krwiaki się zdarzają. I często wchłaniają.
Oszczędzaj się. I może idź jeszcze za jakiś czas do swojego lekarza. Trzymaj się!!!

O kurcze.. 😔. Współczuję. Tez miałam krwiaka w poprzedniej ciąży. W około 3 miesiącu. Wchłonął się ale miałam zalecenie nieruszania się i przyjmowałam duphaston. Po ponad miesiącu było w miarę ok. A pobolewa Cię brzuch? Ja pamiętam że mnie bolał. Strasznie się bałam ale wszystko skończyło się dobrze. Krwiaki się zdarzają. I często wchłaniają.
Oszczędzaj się. I może idź jeszcze za jakiś czas do swojego lekarza. Trzymaj się!!!

Akurat mam początek 3 m-ca, nie było i nagle się pojawił :-/ kazał mi właśnie leżeć, odpoczywać i te tabletki mi przepisał.
Od czasu do czasu poczuje brzuch.
Mi powiedział albo się wchłonie albo po prostu wyleci że tak powiem.

Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze i dziękuję za wsparcie, dobrze słyszeć podobne historie z happy end..

Cześć mamusie
@Paola_89 oby wszystko skończyło się dobrze, trzymam kciuki. Stosuj się do zaleceń i oszczędzaj się jak tylko możesz.
My już 10 tydzień 😍 jak ten czas leci

Ja zaczynam pracę o 7 i to jest jakaś masakra. Gdyby mi pozwolono, to przespalabym noc i dzień, nic nie jedząc. Jak tylko otwieram oczy , to momentalnie przychodzą mdłości :/ sił brak... Też chciałam pracować i nie zostawiać zespołu, zwłaszcza że pracuje w służbie zdrowia
Znam ten ból. W poprzedniej ciąży długo pracowałam, teraz mi trochę żal, ale już jestem na l4, poradzą sobie 😉

Ostatnia edycja:
Hey dziewczyny ja dziś dostałam krwawienia i zaliczyłam awaryjną wizytę u nie swojego gina, jechałam do niego z najgorszym scenariuszem, masakra [emoji17] no cóż mam szczęście - jest mój Maluszek i nieszczęście - paskudny krwiak..

Całe szczęście, że z maleństwem dobrze :)
Współczuję tego co musisz przeżywać.
Oszczędzaj się. Trzymam kciuki aby wszystko skończyło się dobrze :)

No dokladnie ja ani razu nie wymiotowolwalam jedynie mam wyostrzony wech na rozne zapachy i nie lubię co niektorych np zapachu do dezynfekcji rak
Ciesz się i korzystaj :) Ja tak przechodziłam pierwszą ciążę. Wtedy tylko w komunikacji miejskiej zdarzało mi się zasłabnąć.
Teraz to już Wam nie raz pisałam jak jest, ale kończę użalanie ;)

Cześć mamusie
@Paola_89 oby wszystko skończyło się dobrze, trzymam kciuki. Stosuj się do zaleceń i oszczędzaj się jak tylko możesz.
My już 10 tydzień [emoji7] jak ten czas leci

Znam ten ból. W poprzedniej ciąży długo pracowałam, teraz mi trochę żal, ale już jestem na l4, poradzą sobie [emoji6]

Zapisywałaś się już na prenatalne?
Czy nie planujesz robić?
Bo pamiętam, że jedna z Was była przeciwna, tylko nie pamiętam kto :)

Ja też się tego boje. W poniedziałek idę na USG kolejne... Wcześniej tętna nie było bo ciąża zbyt wczesne. Ale mam mdłości, więc myślę, że żywa... W środę będę krew pobierała

Grunt to pozytywne myślenie :) będzie dobrze :)

reklama
Hey dziewczyny ja dziś dostałam krwawienia i zaliczyłam awaryjną wizytę u nie swojego gina, jechałam do niego z najgorszym scenariuszem, masakra 😔 no cóż mam szczęście - jest mój Maluszek i nieszczęście - paskudny krwiak..
I co teraZ? Co z krwiakiem ? Skąd się wziął?

Do góry