marta18691
Fanka BB :)
No widziszRóżnice w aptekach są mega, ja u siebie pierwsze dwa opakowania kupiłam za ok 70 zł, a potem przepisał mi trzy kolejne i w innej aptece zapłaciłam 90 zł/3op. więc już jest różnica
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No widziszRóżnice w aptekach są mega, ja u siebie pierwsze dwa opakowania kupiłam za ok 70 zł, a potem przepisał mi trzy kolejne i w innej aptece zapłaciłam 90 zł/3op. więc już jest różnica
dziwnie, bo raczej ginekolodzy profilaktycznie tego nie przepisują, to nie są witaminki żeby sobie brać tak o to także tym bardziej dziwneTo może poprostu profilaktycznie
No dziwnedziwnie, bo raczej ginekolodzy profilaktycznie tego nie przepisują, to nie są witaminki żeby sobie brać tak o to także tym bardziej dziwne
No takDzień dobry Ja mam pierwsza przerwę przy sprzątaniu. Pogoda taka piękna wczoraj zrobiłam badania, wyszło jeszcze więcej niż się spodziewałam. Przez ostatnie pół roku podstawowe badania poszły w górę o ok 5 zł wyniki super, tylko TSH poszło mi strasznie w górę, ale zobaczymy jak to poprowadzimy dalej.
Ja mam kontakty do swojego lekarza, ale staram się z nich nie korzystać,jesli naprawdę nie muszę. U nas to wyszło tak po prostu, ale znamy się prywatnie, nie tylko w relacji lekarz pacjent.
Duphaston jeszcze niedawno kosztował 25 zł. niestety, coraz więcej jest poronień,krwawień itp. Nasz styl życia nie pomaga. Czasem lekarz wypisuje receptę i mówi, że gdyby się nic nie działo to po prostu nie kupować, ale nieć w razie "w " ja jestem obstawiona, bo jestem po przejściach ginekologocznych, nie związanych z ciąża, ale jednak.
Jak robiłaś grupę krwi to nie ma potrzeby robić drugi raz, weź tylko org. Wynik, bo Twoja grupa będzie potrzeba do przeciwciał, a te już musisz zrobić. HIV się powinno robić 2 a najlepiej 3 badania, w każdym trymestrze, ale widzę trend, że robi się w 1 i 3cimWitajcie.
Ja od rana mam nudności, ale jak zjem coś kwaśnego to mi na chwilę przechodzi, tylko, żeby moje nerki wytrzymały bo w sumie tego kwaśnego jem teraz bardzo dużo
Jestem jeszcze przed badaniami, bo jak na złość w tym dniu kiedy miałam je zrobić nawalił system informatyczny w diagnostyce i do późnych godzin nie wpuszczali nikogo a ja nie dałabym rady na czczo tak długo czekać no i zrezygnowałam
Mi lekarz kazał zrobić pakiet badań (gr krwi, morfo, mocz w glukozie, TSH, VDRL, PHCV,HIV,TOXO IgG IgM)
Grupę krwi nie wiem po co kiedy robiłam w poprzedniej ciąży, dziwi mi też, że już na wstępie tyle badań np. HIV miałam robiony sporo później a teraz wszystko naraz
Zapisał mi też witaminy w tym D3 pytanie czy przy takiej słonecznej pogodzie powinno się jeszcze brać wit. D skoro słoneczko robi swoje?
A jaki kwas foliowy bierzecie? czy dawka 0,4 mg wystarczy? bo lekarz wspomniał o activfolianie a tam jest dawka dwa razy większa