marta18691
Fanka BB :)
No widziszRóżnice w aptekach są mega, ja u siebie pierwsze dwa opakowania kupiłam za ok 70 zł, a potem przepisał mi trzy kolejne i w innej aptece zapłaciłam 90 zł/3op. więc już jest różnica![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No widziszRóżnice w aptekach są mega, ja u siebie pierwsze dwa opakowania kupiłam za ok 70 zł, a potem przepisał mi trzy kolejne i w innej aptece zapłaciłam 90 zł/3op. więc już jest różnica![]()
dziwnie, bo raczej ginekolodzy profilaktycznie tego nie przepisują, to nie są witaminki żeby sobie brać tak o to także tym bardziej dziwneTo może poprostu profilaktycznie![]()
No dziwnedziwnie, bo raczej ginekolodzy profilaktycznie tego nie przepisują, to nie są witaminki żeby sobie brać tak o to także tym bardziej dziwne![]()
No takDzień dobryJa mam pierwsza przerwę przy sprzątaniu. Pogoda taka piękna
wczoraj zrobiłam badania, wyszło jeszcze więcej niż się spodziewałam. Przez ostatnie pół roku podstawowe badania poszły w górę o ok 5 zł
wyniki super, tylko TSH poszło mi strasznie w górę, ale zobaczymy jak to poprowadzimy dalej.
Ja mam kontakty do swojego lekarza, ale staram się z nich nie korzystać,jesli naprawdę nie muszę. U nas to wyszło tak po prostu, ale znamy się prywatnie, nie tylko w relacji lekarz pacjent.
Duphaston jeszcze niedawno kosztował 25 zł. niestety, coraz więcej jest poronień,krwawień itp. Nasz styl życia nie pomaga. Czasem lekarz wypisuje receptę i mówi, że gdyby się nic nie działo to po prostu nie kupować, ale nieć w razie "w " ja jestem obstawiona, bo jestem po przejściach ginekologocznych, nie związanych z ciąża, ale jednak.
Jak robiłaś grupę krwi to nie ma potrzeby robić drugi raz, weź tylko org. Wynik, bo Twoja grupa będzie potrzeba do przeciwciał, a te już musisz zrobić. HIV się powinno robić 2 a najlepiej 3 badania, w każdym trymestrze, ale widzę trend, że robi się w 1 i 3cimWitajcie.
Ja od rana mam nudności, ale jak zjem coś kwaśnego to mi na chwilę przechodzi, tylko, żeby moje nerki wytrzymały bo w sumie tego kwaśnego jem teraz bardzo dużo
Jestem jeszcze przed badaniami, bo jak na złość w tym dniu kiedy miałam je zrobić nawalił system informatyczny w diagnostyce i do późnych godzin nie wpuszczali nikogo a ja nie dałabym rady na czczo tak długo czekać no i zrezygnowałam
Mi lekarz kazał zrobić pakiet badań (gr krwi, morfo, mocz w glukozie, TSH, VDRL, PHCV,HIV,TOXO IgG IgM)
Grupę krwi nie wiem po co kiedy robiłam w poprzedniej ciąży, dziwi mi też, że już na wstępie tyle badań np. HIV miałam robiony sporo później a teraz wszystko naraz
Zapisał mi też witaminy w tym D3 pytanie czy przy takiej słonecznej pogodzie powinno się jeszcze brać wit. D skoro słoneczko robi swoje?
A jaki kwas foliowy bierzecie? czy dawka 0,4 mg wystarczy? bo lekarz wspomniał o activfolianie a tam jest dawka dwa razy większa