reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Zazdroszczę Wam wizyt na NFZ.
I wtedy ile USG macie? 3 tylko?

Ja mam wizytę 2 lipca czyli za niecałe dwa dni. Denerwuję się i niecierpliwię jednocześnie.
I to jeszcze na 16 więc cały dzień będę w stresie. To będzie 6+4 i liczę na serduszko [emoji3590]

reklama
Jejciu, ale nowych lutowych mam przybyło, ciekawe ile nas już jest :biggrin2:

Ja czekam z niecierpliwością na wizytę, zostało mi 7 dni

Faktycznie nie ma co się za szybko badać, bo potem to masę nerwów i niejasności

Sylwunia82 jesteśmy w podobnej sytuacji także na spokojnie poczekamy a wtedy na pewno zobaczymy już wyraźnie nasze piękne fasolki :D chyba mamy podobne terminy

Co do samych wizyt to teraz chodzę prywatnie ze względu na brak kolejek no i lepsze warunki oraz sprzęt. Przy pierwszej ciąży chodziłam na fundusz, ale miałam super lekarza. Natomiast będę szukać takiego, który pracuje w wybranym szpitalu, bo chyba teraz będzie mnie czekać cesarka
Tak podobne😊. Ja też odliczam jeszcze 9 dni

Dlaczego? O wątróbce nigdy nie słyszałam. Nie powinno się jeść surowego mięsa i jeśli się ma skłonności do infekcji to serów pleśniowych, ale wątrobke to pierwsze słyszę 😉

Nie powinno się jeść wątróbki ze względu na toksyny, natomiast sery pleśniowe czy feta są zabronione że względu na bakterie i pleśnie które w nich występują.

Hej! Dołączam nieśmiało do Was. Termin mam na 20.02

Witaj :) mi się nie zdarzyło, ale z tego co czytałam plamienie raczej nie jest niebezpieczne. Ale jeżeli Cię to niepokoi zadzwoń do swojego lekarza ;)

Ja mam wizytę 2 lipca czyli za niecałe dwa dni. Denerwuję się i niecierpliwię jednocześnie.
I to jeszcze na 16 więc cały dzień będę w stresie. To będzie 6+4 i liczę na serduszko [emoji3590]
No ja wedlug miesiaczki to mialam wczoraj 7t4d a wyszedl 6tydz i serduszko bylo wiec duza rozbieznosc

nie, normalnie wizyta co miesiąc :)

No ja wedlug miesiaczki to mialam wczoraj 7t4d a wyszedl 6tydz i serduszko bylo wiec duza rozbieznosc
Ja miałam większą rozbieżność 😉 wg miesiączki miał być 8+2, a wg USG wyszło 6+5 🙂 ale zdarzało mi się mieć 40 dniowe cykle, więc mogło się coś poprzesuwać. Lekarz też powiedział że to normalne 🙂

reklama
Cześć dziewczyny,
Chciałam się przywitać 😊 . Termin w om 21.02, na pierwszą wizytę idę w piątek. W domu mamy już 2 latkę i marzyliśmy o kolejnym. Póki co pracuję i jakby wszystko było ok to nie uciekam za szybko na L4, ale nie mówiłam jeszcze o ciąży. Wizytę będę mieć na NFZ, ale liczę że potem uda mi się przepisać do pani doktor, która prowadziła moja pierwszą ciąże w tej samej przychodni, póki co nie było terminów... Tak u nas na NFZ są 3 USG.

Do góry