marta18691
Fanka BB :)
No dokladnieJa miałam większą rozbieżnośćwg miesiączki miał być 8+2, a wg USG wyszło 6+5
ale zdarzało mi się mieć 40 dniowe cykle, więc mogło się coś poprzesuwać. Lekarz też powiedział że to normalne
![]()
![Face with tears of joy :joy: 😂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f602.png)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No dokladnieJa miałam większą rozbieżnośćwg miesiączki miał być 8+2, a wg USG wyszło 6+5
ale zdarzało mi się mieć 40 dniowe cykle, więc mogło się coś poprzesuwać. Lekarz też powiedział że to normalne
![]()
To fajnieCześć dziewczyny,
Chciałam się przywitać. Termin w om 21.02, na pierwszą wizytę idę w piątek. W domu mamy już 2 latkę i marzyliśmy o kolejnym. Póki co pracuję i jakby wszystko było ok to nie uciekam za szybko na L4, ale nie mówiłam jeszcze o ciąży. Wizytę będę mieć na NFZ, ale liczę że potem uda mi się przepisać do pani doktor, która prowadziła moja pierwszą ciąże w tej samej przychodni, póki co nie było terminów... Tak u nas na NFZ są 3 USG.
No na pewno dużo wyższeNo dokladniechyba jutro pojde na badania 11badan mam do zrobienia ciekawe ile zaplace mam wyniki badan z przed 6lat nawet z ciazy
ciekawe jakie ceny beda
![]()
Ja tak mam... Budzę się rano i juz czuje, że mi niedobrze. Przy myciu zębów mnie ciągnie na wymioty, problem w tym że żołądek pusty, nic nie mogę zjeść do 10, potem jak zjem, za jakieś 10 minut zwymiotuje i juz jest okCześć dziewczyny! Dzisiaj doświadczyłam po raz pierwszy porannych mdłości w pełnym wymiarze. Wczoraj coś tam mnie trochę mdliło, ale dziś rano zrozumiałam co to znaczy
. Otwarcie lodówki i powąchanie zapachów z niej skutkowało szybkim opróżnieniem zawartości żołądka (która była znikoma).
Wy też macie/miałyście takie mdłości? Jak długo trwały? Macie jakieś sposoby żeby trochę to załagodzić?
Właśnie słyszałam o imbirze, ale jak zaczęłam czytać to wyczytałam że imbir może wywołać skurcze i poronienie i się wystraszyłamCo do mdłości to imbir polecamkilka niewielkich kawałków zalać wrzątkiem i jak przestygnie to pic
![]()
to normalne, jeśli miałaś usg dopochwowo robione, zapewne tak było to normalne, to ingerencja w nasze ciało i moga być później ciemne upławyJestem po pierwszej wizycie u lekarza. Kolejna za dwa tyg. Czy zdarza się Wam przy podtarciu zobaczyć smuge "krwi"
Imbir na mdłości wszystkie położne i ginekolodzy polecają. Żeby wywołał skurcze, to musialabys chyba tonę przejeśćWłaśnie słyszałam o imbirze, ale jak zaczęłam czytać to wyczytałam że imbir może wywołać skurcze i poronienie i się wystraszyłam![]()