reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Niestety pierwsze badania wychodzą dość drogo. Jak liczyłam to ok 300 zostawię w lab, i to wychodzi jakieś 70 zł więcej niż 5 lat temu, no ale trudno. Nie mam możliwości chodzenia na NFZ, a chodzić prywatnie i na fundusz tylko po to, żeby badania mieć za darmo to nieuczciwe

I trochę Wam zazdroszczę, za macie fajnych lekarzy, którzy przyjmują na fundusz. U nas większość otworzyła prywatne praktyki

Ostatnia edycja:
reklama
Niestety pierwsze badania wychodzą dość drogo. Jak liczyłam to ok 300 zostawię w lab, i to wychodzi jakieś 70 zł więcej niż 5 lat temu, no ale trudno. Nie mam możliwości chodzenia na NFZ, a chodzić prywatnie i na fundusz tylko po to, żeby badania mieć za darmo to nieuczciwe
No właśnie ja we wrześniu ubiegłego roku robiłam taki sam zestaw badań i płaciłam ok 300 zł 🙂 więc ceny rosną 😉

Owszem jest refundowane jak masz skierowanie od lekarza na NFZ, ja chodzę do lekarza prywatnie to i badania niestety mam prywatne

Wiadomo, każdego wybór ☺️
Przy pierwszej ciąży chodziłam tez często prywatnie, przy drugiej mam sprawdzonego lekarza na NFZ w Lubaniu także tam zamierzam prowadzić ciąże i chodzić na fundusz, a później urodzić tam w szpitalu. Jedynie pod koniec ciąży tak 36 tydzień planuje pójść do tego doktora co na NFZ będę prowadzić ciąże to on również przyjmuje prywatnie i ma usg 3/4 D i można pięknie zobaczyć buźkę dzieciątka i to pamiątka na całe życie także na to warto wydać na wizytę 200 zł.
Tak to ograniczamy wydatki w tej ciąży, co dzieciątko i co następna ciąża to już inne podejście ☺️

Wiadomo, każdego wybór ☺
Przy pierwszej ciąży chodziłam tez często prywatnie, przy drugiej mam sprawdzonego lekarza na NFZ w Lubaniu także tam zamierzam prowadzić ciąże i chodzić na fundusz, a później urodzić tam w szpitalu. Jedynie pod koniec ciąży tak 36 tydzień planuje pójść do tego doktora co na NFZ będę prowadzić ciąże to on również przyjmuje prywatnie i ma usg 3/4 D i można pięknie zobaczyć buźkę dzieciątka i to pamiątka na całe życie także na to warto wydać na wizytę 200 zł.
Tak to ograniczamy wydatki w tej ciąży, co dzieciątko i co następna ciąża to już inne podejście ☺
Zazdroszczę dobrego lekarza na NFZ 🙂 ja mam swojego prywatnie - na szczęście mam wykupiona opiekę medyczną więc teraz płacę 55 zł za wizytę 😁 ale badania niestety na własny koszt 😉

Ja postanowiłam iść do lekarza rodzinnego i wyprosić o skierowanie na chociaż część z tych badań. Bo do ginekologa chodzę prywatnie. Jutro próbuje się umówić. A jak się nie uda to trzeba będzie zapłacić.
Ale mam dziś dola bez powodu...ughhhhh
Jak Ci się uda to jasne, trzeba korzystać z NFZ 🙂
Nie dołuj się! Trzeba się cieszyć i być dobrej myśli! 🙂🙂 Przytulam internetowo 😘

Wiadomo, każdego wybór ☺️
Tak to ograniczamy wydatki w tej ciąży, co dzieciątko i co następna ciąża to już inne podejście ☺️

Zgadzam się z Tobą całkowicie, bo też chętnie przycięłabym koszty. Gratuluję dobrego lekarza na fundusz, teraz to rzadkość. Przynajmniej tu u nas w okolicy.

Jak się objadłam. Zrobiłam wątróbkę z jabłkiem i cebulką 🥰 chyba zaraz w ramach relaksu wywalę cielsko na słoneczko

reklama
Zgadzam się z Tobą całkowicie, bo też chętnie przycięłabym koszty. Gratuluję dobrego lekarza na fundusz, teraz to rzadkość. Przynajmniej tu u nas w okolicy.

Jak się objadłam. Zrobiłam wątróbkę z jabłkiem i cebulką 🥰 chyba zaraz w ramach relaksu wywalę cielsko na słoneczko
Czytałam, że nie powinno się jeść wątróbki w ciąży, ale pewnie chodzi w większych ilościach. sama też uwielbiam 🥰

Do góry