reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, jakie objawy miałyście na samym początku ciąży?
Od owulacji cały czas czułam się inaczej- albo mnie ciągnęło w podbrzuszu albo delikatnie kłuły jajniki. Piersi zaczęły mnie boleć 2-3 dni po owu. 5 dni po owulacji piersi mnie zaczęły ciągnąć po bokach, tak dziwnie przy pachwinach (nigdy wcześniej tak nie miałam).
7 dni po owu miałam jednorazowe, straszne mdlosci i pojawiły się żyłki na piersiach (ale też nie jakoś mega widoczne).
9 dni po owu- nie wchodziło mi piwo, całe wylałam. Czułam mocniej zapachy mięsa (wszystko mi śmierdziało jakby bylo zepsute)
10 dni po owu stan podgorączkowy (37,3) wymioty i zgaga. Później już więcej nie wymiotowałam ale mnie czasem delikatnie mdliło i jeszcze 3-4 razy miałam zgagę, doszła ogromna ochota na sery żółte. Poza tym mi się często odbijało.
13 dni po owulacji test ciążowy mega bladziutki, a beta na kolejny dzień wynosiła 84.

Teraz jestem w piątym tygodniu i jestem cholernie zmęczona (drzemki robię nawet 3x dziennie), pobolewa mnie co jakiś czas podbrzusze (raz ciągnie a raz kłują jajniki), dużo jem i dużo pije. Cycki mega bolą i rosną. Jestem strasznie wybuchowa i się szybko wkurzam. I na razie nic poza tym.. 😅
Zobaczymy jak będzie dalej. Jutro zaczynam 6 tydzień 🥰

Jestem dziś po pierwszej wizycie.
Według ostatniej miesiączki to jest 5+2 a według USG 4+6 więc nieduża różnica. Widzieliśmy malutki pęcherzyk. Zarodka jeszcze nie.

Na tym etapie jest wszystko w porządku. Mam skierowanie na badania i założona kartę ciąży. Kolejna wizyta za 3 tyg.
Termin na 04.02.2021 😊
Załączam USG ale nic na nim nie widać hehe.
to super! 😊 Dobre wieści wskazane!

Pierwsze co poczułam to ciągnięcie w pochwie, tak miałam poprzednio, później brak apetytu, senność, mdłości i widoczne stały się żyłki na piersiach. Wszystko zaczęło się na około tydzień przed planowaną @, a już na dzień przed po pozytywnym teście piersi zrobiły się tkliwe (ale nie pełne, dalej takie nie są) i oczywiście senność, ale za to ja przebudzę się np. o 3 to nie zasnę :/

Zaznaczę że ciąża nie była planowana, więc nie dostrzegałam zmian, dopiero to ciągnięcie zmusiło mnie do obserwacji organizmu :)

ciągniecie w podbrzuszu. Zgaga przez dwa dni, raz wymioty po pesto. Teraz już nie mam ani zgagi, ani mdłości. Piersi tkliwe przy dotyku. Wybuchy🤣
Teraz wszystko się unormowała. Piersi nadal tkliwe i w sumie tyle.

Ja mam właśnie jedynie ból piersi i zgagę co jakiś czas. Nie biegam jakoś specjalnie do łazienki i nie wymiotuję, zastanawiam się czy to normalne ;)
ciągniecie w podbrzuszu. Zgaga przez dwa dni, raz wymioty po pesto. Teraz już nie mam ani zgagi, ani mdłości. Piersi tkliwe przy dotyku. Wybuchy[emoji1787]

ciągniecie w podbrzuszu. Zgaga przez dwa dni, raz wymioty po pesto. Teraz już nie mam ani zgagi, ani mdłości. Piersi tkliwe przy dotyku. Wybuchy🤣
U mnie teraz to w sumie piersi najbardziej, co jakiś czas pobolewa podbrzusze, szybko się wkurzam i ciągle siku biegam (tak co godzinę).

reklama
Hej dziewczyny 😊 ja właśnie jestem po drugiej becie i wynik 121, przedwczoraj było 42. Powinnam zrobić jeszcze raz czy wystarczy ? No i kiedy pójść do lekarza? Czy boli Was brzuch jak na okres ?

Do góry