reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny, jakie objawy miałyście na samym początku ciąży?
Od owulacji cały czas czułam się inaczej- albo mnie ciągnęło w podbrzuszu albo delikatnie kłuły jajniki. Piersi zaczęły mnie boleć 2-3 dni po owu. 5 dni po owulacji piersi mnie zaczęły ciągnąć po bokach, tak dziwnie przy pachwinach (nigdy wcześniej tak nie miałam).
7 dni po owu miałam jednorazowe, straszne mdlosci i pojawiły się żyłki na piersiach (ale też nie jakoś mega widoczne).
9 dni po owu- nie wchodziło mi piwo, całe wylałam. Czułam mocniej zapachy mięsa (wszystko mi śmierdziało jakby bylo zepsute)
10 dni po owu stan podgorączkowy (37,3) wymioty i zgaga. Później już więcej nie wymiotowałam ale mnie czasem delikatnie mdliło i jeszcze 3-4 razy miałam zgagę, doszła ogromna ochota na sery żółte. Poza tym mi się często odbijało.
13 dni po owulacji test ciążowy mega bladziutki, a beta na kolejny dzień wynosiła 84.

Teraz jestem w piątym tygodniu i jestem cholernie zmęczona (drzemki robię nawet 3x dziennie), pobolewa mnie co jakiś czas podbrzusze (raz ciągnie a raz kłują jajniki), dużo jem i dużo pije. Cycki mega bolą i rosną. Jestem strasznie wybuchowa i się szybko wkurzam. I na razie nic poza tym.. 😅
Zobaczymy jak będzie dalej. Jutro zaczynam 6 tydzień 🥰

Jestem dziś po pierwszej wizycie.
Według ostatniej miesiączki to jest 5+2 a według USG 4+6 więc nieduża różnica. Widzieliśmy malutki pęcherzyk. Zarodka jeszcze nie.

Na tym etapie jest wszystko w porządku. Mam skierowanie na badania i założona kartę ciąży. Kolejna wizyta za 3 tyg.
Termin na 04.02.2021 😊
Załączam USG ale nic na nim nie widać hehe.
to super! 😊 Dobre wieści wskazane!

Pierwsze co poczułam to ciągnięcie w pochwie, tak miałam poprzednio, później brak apetytu, senność, mdłości i widoczne stały się żyłki na piersiach. Wszystko zaczęło się na około tydzień przed planowaną @, a już na dzień przed po pozytywnym teście piersi zrobiły się tkliwe (ale nie pełne, dalej takie nie są) i oczywiście senność, ale za to ja przebudzę się np. o 3 to nie zasnę :/

Zaznaczę że ciąża nie była planowana, więc nie dostrzegałam zmian, dopiero to ciągnięcie zmusiło mnie do obserwacji organizmu :)

ciągniecie w podbrzuszu. Zgaga przez dwa dni, raz wymioty po pesto. Teraz już nie mam ani zgagi, ani mdłości. Piersi tkliwe przy dotyku. Wybuchy🤣
Teraz wszystko się unormowała. Piersi nadal tkliwe i w sumie tyle.

Ja mam właśnie jedynie ból piersi i zgagę co jakiś czas. Nie biegam jakoś specjalnie do łazienki i nie wymiotuję, zastanawiam się czy to normalne ;)
ciągniecie w podbrzuszu. Zgaga przez dwa dni, raz wymioty po pesto. Teraz już nie mam ani zgagi, ani mdłości. Piersi tkliwe przy dotyku. Wybuchy[emoji1787]

ciągniecie w podbrzuszu. Zgaga przez dwa dni, raz wymioty po pesto. Teraz już nie mam ani zgagi, ani mdłości. Piersi tkliwe przy dotyku. Wybuchy🤣
U mnie teraz to w sumie piersi najbardziej, co jakiś czas pobolewa podbrzusze, szybko się wkurzam i ciągle siku biegam (tak co godzinę).

reklama
Hej dziewczyny 😊 ja właśnie jestem po drugiej becie i wynik 121, przedwczoraj było 42. Powinnam zrobić jeszcze raz czy wystarczy ? No i kiedy pójść do lekarza? Czy boli Was brzuch jak na okres ?

Do góry