reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja po wizycie. Ktg okej. Ten mój lekarz jest pokręcony stwierdził, ze nie patrzy czy jest rozwarcie bo to juz bez znaczenia 😂😂😂takze nawet nie wiem czy cos sie dzieje 😂 usg wszystko okej. Dzidzia nisko. Przeplywy okej. Pępowiną nie jest owinięta. 3100 wazy 😀
Czyli nie wiesz czy coś się zaczyna dziać :D dalej czekasz ;p Grunt że dzidzia nisko i że wszystko ok

Ja po wizycie. 37+2 i waga 2770 gram. Nic sie nie zapowiada na wczesniej a ja juz bym chciała maluszka przy sobie 🥰
Daj mu jeszcze trochę czasu, malutki jeszcze jest 😊 Mój to już pewnie ponad 3 kg waży, 10.02. mam wizytę z USG to się okaże 😃 Co prawda sama powoli zacznę się wspomagać, żeby przyspieszyć poród (mogę działać, bo ząb póki co jest, ale i tak trzeba będzie jeszcze prześwietlenie zrobić i trochę tam pogrzebać), ale wątpię, że to coś da, jak maluszek nie będzie gotowy - w końcu to on jest szefem 😁 Rozmawiałam trochę z moją dentystką i mówiła, że nie ma się co spieszyć, a najlepiej urodzić w okolicy terminu 😯

Posluchalam rady mojej babci i pomogła [emoji16][emoji16] dokładnie to wietrzyłam cycki, niczym nie smarowałam, po 2h spróbowałam ściągnąć i się udało [emoji38] na końcu po odciągnięciu wzięłam po 2 krople mojego mleka i posmarowałam sutki i już są lepsze [emoji846] może i stare rady ale ważne że pomagają [emoji16] ja już nawet na necie znalazłam jakieś plastry na popękane brodawki tylko za prawie 100 zł o_O
Z Ziaji jest lanolina tania i dobra na popękane brodawki, polecam.

Załączniki

• Screenshot_20210201_172105_pl.allegro.jpg
    Screenshot_20210201_172105_pl.allegro.jpg
    70 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Chociaż się zastanawiam jak ja ubiorę takiej małej istocie takie małe rajstopki :D tymbardziej że to pierwsze dziecko;p
Właśnie się zastanawiam jak wy te rajstopki chcecie założyć 😂 Ja rajstopki mam dopiero na rozmiar 74/80, do tego czasu z rajstopami nie zamierzam się bawić, zresztą to jednak chłopiec będzie, więc nie szalałam z tą częścią garderoby 😁 Na wyjście jeszcze nie wiem co mu założę, ale pewnie jakieś 2 warstwy - body+śpioch, ew. pajac (na body pewnie ciężej będzie założyć pajacyk niż spioch) albo body i półpajac+sweterek... muszę przejrzeć ciuszki i dostosować się do pogody :)

Do góry