Aż się nie chce wierzyć, że takie babska pracują na oddziałach poporodowych... Jakby mnie coś takiego spotkało, to chyba bym wpadła w mega depresję, także jesteś dzielna! U mnie w szpitalu jedyny plus, że w razie czego, ktoś może dostarczyć laktator i mam nadzieję, że położne pomogą i nakarmią dziecko, gdyby mi nie szło... Ale kto wie na kogo trafimy Urabiam Czarusia, żeby po pierwsze nie siedział za długo, bo zaczynam się stresować wizją ciąży przenoszonej, a po drugie, żeby zaczął działać jak położna z polecenia, z którą mam kontakt, akurat na dyżurDzięki że pytasz [emoji2][emoji2]
My od wczoraj w domu, i czuje się dużo lepiej niż w szpitalu. Już mniejsza o to że nikt nie mógł mnie odwiedzić, nawet mąż który mógłby mi pomóc przy dziecku, czy chociaż pomógł się umyć pod prysznicem ( co po cesarce nie jest takie proste). Najbardziej chyba dla mnie depresyjne były inne dziewczyny które miały pokarm a ja niestety nie. Prosiłam pielęgniarki od noworodków żeby dokarmiły mi małego bo ja nie mam pokarmu to słyszałam tylko że mam karmić a nie dokarmiać! No karm jak masz piersi puste... tylko jedna lekarka na obchodzie mnie pocieszała że po cięciu laktacją przychodzi i na czwarty dzień dopiero i żebym się nie przejmowała. A najlepsze to że nie można było mieć swojego laktatora ani butelki a one miały jeden na oddział i to cały czas w ruchu. Koniec końców w domu pokarm się pokazał, ściągam systematycznie laktatorem i daje małemu, ale mam go max 20 ml z jednego odciągnięcia więc go dokarmiam, ale mam nadzieję że już niedługo! Że laktacja ruszy pełną parą [emoji2][emoji2]
reklama
Coś czuję, że będziesz następna! W końcu termin już za pasem, także trzymam kciuki, żeby w końcu się rozkręciło!Ja dzis szybko bardzo poszłam spać. Bylam mega zmeczona a teraz od 1 obudziły mnie silne bole podbrzusza i plecow. Do tego dziwne uczucie dreszczy i w dodatku chwilowa biegunka... czekamy zobaczymy
To ja tak mam zazwyczaj na okres (i tego się spodziewam na początku porodu), że najpierw mnie przeczyszcza, a potem wciąż czuję parcie i latam jak głupia do toalety, a to jednak skurcze okresowe i dopiero po lekach przeciwbólowych i gorącym termoforze przechodzi, więc może to już prawdziwy początekBole sie po 4 wyciszyły takze poszłam spać. Po 7 mnie znowu obudzilo. Ale w sumie teraz to mam wrażenie że to jakieś dziwne skurcze jelit.... Bo ciagle chodze do łazienki i nic.... zobaczymy co się będzie działo w dzień. Jak będzie mnie męczyło to chyba kierunek szpital
marta18691
Fanka BB :)
Ta pogoda wariuje[emoji20]
Patrze na prognoze pogody na luty i masakra jakie mrozy!!! [emoji26][emoji26][emoji26]
Ohoho proszę nie wypowiadać przy mnie tego słowa, bo to złooo! Ostatnio już nawet tego Rennie nie biorę, bo to tylko na chwilę "pomaga", jedyne co można zrobić to iść spać, a z tym wiadomo różnie bywa. Całe szczęście udało mi się wczoraj zasnąć, noc ładnie przespałam z chyba tylko 1 przerwą na siku i póki co cieszę się uczuciem bez zgagi, chociaż jestem pewna, że jak wrócimy z zakupów, to znów się pojawi i już do nocy nie odpuściA ja taka zgage mam od nocy.... Masakra.
U mnie też w nocy spadł śnieg i w najbliższym czasie za ciepło pewnie nie będzie, a ja tu w planach miałam od poniedziałku na godzinne spacery chodzić w ramach pobudzenia maluszka do wyjścia, ale z rozpiętą kurtką to na max 10 minut wyjdę, jeśli w ogóle Zostają schodyU mnie wczoraj padal snieg, w nocy snieg wiec jest mega bialo a ja mam tylko przygotowany polarowy kombinezon dla małej;p
marta18691
Ja tez mam wlasnie kombinezon misiowy nie jest za gruby[emoji23]ale szwagierka ma mi jakis zimowy znaleźć jeszcze grubszy[emoji38]
U mnie tak nasypało zaspy!!! Ja dla malej tez cienkiego misia tylko mam. [emoji23]
marta18691
No spory brzuszek[emoji173]
Dziewczyny mam nadzieje ze to jedno z ostatnich zdjec w dwupaku;D brzuch się zrobil mega duży;D
reklama
marta18691
Tez fajny brzuszek[emoji173]
U mnie jakieś 3 skurcze były w nocy, ale nieregularne no i ból pleców. Ale dzisiaj ruszam na dwór z siostrami i dzieciakami [emoji28]