reklama
Myslniczek
Fanka BB :)
Nie ma za coA tak w ogóle to moja córa w lutym kończy 10 lat a ja na nowo próbuję się oswoić z tym stanem [emoji16] dokładnie 10 lat temu o tej porze dowiedziałam się o pierwszej ciąży [emoji38]
No to trochę czasu minęło. Fajnie ze drugie z lutego też
Chcialabys synka?
U mnie spokojnie gdyby nie wilczy apetyt i mega zachcianki na kwaśne ,aż ugotowałam rodzince kapuśniak a w lodówce mam zapas kiszonych ogórkówJak tam Wam minął dzien?
Brrrownie
Dziewczyny jestem już po pierwszej wizycie, według ostatniej miesiaczki 6+2, według usg 6+1. Jest piękny zarodek i serduszko. [emoji177] Co więc sprawiło ze wróciłam załamana i zapłakana do domu? Poza ciąża mam też wielka torbiel na jajniku, która prawdopodobnie trzeba będzie usunąć w ciąży okropnie sie boję, nie wiem co mam teraz robić [emoji22]
Dziękuję :* Szansa podobno mala bo torbiel prawie 9cm, a takie duze rzadko sie wchłaniają. Miałby być usuwany między 13 a 15 tygodniem. Mam sie oszczędzać żeby nie pękła bo to jest najważniejsze teraz.
Mam nadzieję, że będzie dobrze
Niestety jedyne co możesz zrobić to zaufać lekarzom i być pozytywnej myśli.
Też jestem za tym, żeby w razie w konsultować się z innym lekarzem.
Wcześniej nie miałaś pojęcia o obecności tej torbieli?
Jak tam Wam minął dzien?[emoji1768]
Pakowanko, bo ruszamy jutro na mazury [emoji560][emoji3508]
Dobrze, bo już się zafiksowałam na tym że za tydzień pierwsza wizyta...
Cześć dziewczynki! trochę mnie tu nie było, bo dalej jeszcze do mnie nie dociera to co się wydarzyło . Nie wytrzymałam i zaliczyłam już wizytę usg. Wg. lekarza jestem w 6 tyg,ale niestety nie jest tak jak być powinno....
Obraz niewyraźny z zarysem pęcherzyka, ciałka żółtego i na tym koniec. Zero bicia serduszka [emoji852] Lekarz jak to lekarz stwierdził, że trzeba czekać tylko jak ja mam to wytrzymać?
Porównywałam usg mojej córci, które robiłam w podobnym czasie i tam było widać wyraźnie serducho.
Zwalam na wiek, że to może mój organizm inaczej reaguje?
Ponowne usg dopiero za 2 tyg. ale jutro pędzę na badania - morfologia, mocz, TSH, glukoza, toxo , masę tych badań do zrobienia.
Czy to możliwe, żeby w 6 tyg nie było widać serduszka? jak to jest u Was?
Oj tak. I to nie jeden a wiele takich przypadków.
Wiem, że ciężko ale musisz cierpliwie czekać trzymam kciuki, żeby było dobrze
Wystarczy, że owu przesunęła się 2-3 dni i już na serduszko za wcześnie.
Oj tatuś to bardzo, ale najważniejsze, żeby było zdrowe chociaż po tych zachciankach to może będzie synekChcialabys synka?
Myslniczek
Ja nie miałam zachcianek w ciąży [emoji14] teraz też nieOj tatuś to bardzo, ale najważniejsze, żeby było zdrowe chociaż po tych zachciankach to może będzie synek[emoji6]
I coraz częściej myślę że może coś jest nie tam że wszyscy maja objawy jakieś a ja nie.
Ja nigdy nie chciałam córki [emoji14]
Zawsze marzyl mi się synuś i jest [emoji7][emoji7][emoji7]
Mam nadzieję na drugiego syna
Jak miło to czytać, dziękuję za te słowa ale ze mnie to taka panikaraOj tak. I to nie jeden a wiele takich przypadków.
Wiem, że ciężko ale musisz cierpliwie czekać trzymam kciuki, żeby było dobrze
to ciesz się tym spokojem póki możeszcoraz częściej myślę że może coś jest nie tam że wszyscy maja objawy jakieś a ja nie.
zachcianki nie należą do żadnych przyjemności jeśli nie masz pod ręką wybranego jedzenia, u mnie zaraz robi się masakryczny metaliczny posmak i zaczyna mnie mdlić, normalnie ze skrajności w skrajność
reklama