reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było, ale remont, remont 😭 właśnie przyszły mi meble do kuchni, już nie mogę się doczekać jak mąż złoży 😁
Ja dzisiaj już też po wizycie 36+6tc moja kluska waży 2900g. Jest już bardzo nisko ułożony, szyjka skrócona ale trzyma. Następna wizyta 10.02 i Doktor twierdzi, że na pewno do niej wytrzymam, także u mnie na spokojnie wszystko. Skurczy nie mam ale Doktor twierdzi, że na to mam jeszcze czas.
O dziwo ja coś mało tyje ostatnio, bo przez dwa tygodnie od ostatniej wizyty mam o 200g Więcej ma wadze a mały o 400 g. A jeszcze na wcześniejszej wizycie ja przytyłam pół kg a mały w tym czasie 400g. A apetyt mam największy od początku ciąży ☺️

No to super[emoji38]no to dzidzius ładnie wazy[emoji173]
Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było, ale remont, remont [emoji24] właśnie przyszły mi meble do kuchni, już nie mogę się doczekać jak mąż złoży [emoji16]
Ja dzisiaj już też po wizycie 36+6tc moja kluska waży 2900g. Jest już bardzo nisko ułożony, szyjka skrócona ale trzyma. Następna wizyta 10.02 i Doktor twierdzi, że na pewno do niej wytrzymam, także u mnie na spokojnie wszystko. Skurczy nie mam ale Doktor twierdzi, że na to mam jeszcze czas.
O dziwo ja coś mało tyje ostatnio, bo przez dwa tygodnie od ostatniej wizyty mam o 200g Więcej ma wadze a mały o 400 g. A jeszcze na wcześniejszej wizycie ja przytyłam pół kg a mały w tym czasie 400g. A apetyt mam największy od początku ciąży [emoji3526]

No to super[emoji38]no to dzidzius ładnie wazy[emoji173]
Tak ☺️ jak on średnio pół kg przez dwa tygodnie przybiera na wadze to ja nie wiem kto urodzi tego klocka 😁 ale Pani Doktor mówiła, że to waga orientacyjna, może mieć 2500g a może też mieć ponad 3kg już 😂 póki co nie zapowiada się żeby coś się ruszyło szybciej, chociaż od rana do wieczora jestem na nogach, (remont, pranie, sprzątanie, gotowanie i znowu sprzątanie 😅) a i jeszcze auto wysprzątalam i umyłam a mały sobie grzecznie śpi 🤔

Ja tez mam co robic[emoji23]
Tak [emoji3526] jak on średnio pół kg przez dwa tygodnie przybiera na wadze to ja nie wiem kto urodzi tego klocka [emoji16] ale Pani Doktor mówiła, że to waga orientacyjna, może mieć 2500g a może też mieć ponad 3kg już [emoji23] póki co nie zapowiada się żeby coś się ruszyło szybciej, chociaż od rana do wieczora jestem na nogach, (remont, pranie, sprzątanie, gotowanie i znowu sprzątanie [emoji28]) a i jeszcze auto wysprzątalam i umyłam a mały sobie grzecznie śpi [emoji848]

Hej dziewczyny, trochę mnie tu nie było, ale remont, remont 😭 właśnie przyszły mi meble do kuchni, już nie mogę się doczekać jak mąż złoży 😁
O dziwo ja coś mało tyje ostatnio, bo przez dwa tygodnie od ostatniej wizyty mam o 200g Więcej ma wadze a mały o 400 g. A jeszcze na wcześniejszej wizycie ja przytyłam pół kg a mały w tym czasie 400g. A apetyt mam największy od początku ciąży ☺️
O to widzę masz wizyty tak jak ja, też miałam dziś, a kolejna za 2 tygodnie i też pewnie wytrzymamy w dwupaku bez problemu 🤣 ale za to waga u mnie wciąż w górę, mały nie wiem ile aktualnie waży, bo dziś nie robiła mi USG 😉

Tak ☺️ jak on średnio pół kg przez dwa tygodnie przybiera na wadze to ja nie wiem kto urodzi tego klocka 😁 ale Pani Doktor mówiła, że to waga orientacyjna, może mieć 2500g a może też mieć ponad 3kg już 😂 póki co nie zapowiada się żeby coś się ruszyło szybciej, chociaż od rana do wieczora jestem na nogach, (remont, pranie, sprzątanie, gotowanie i znowu sprzątanie 😅) a i jeszcze auto wysprzątalam i umyłam a mały sobie grzecznie śpi 🤔
Nic go nie rusza 😂 u mnie podobnie, widać dobrze tym naszym maluszkom w brzuchach, więc pewnie trzeba będzie wypraszać 🤣

My dopiero pijemy kawkę. Noc nas mocno wymęczyła, mało snu, pocenie się. W dzień jedna drzemka. Dzisiaj od rana dużo sprzątania i ogarniania. Chyba jakiś syndrom wicia gniazda ;p Potem krótka drzemka bo niestety kręgosłup i kość ogonowa dają się we znaki... :) Także jeszcze tylko pranie i odpoczynek ;p

reklama
Jakiego masz rogala? Polecam poofi. Jest twardszy w nogach i miekki na brzuchu i glowie. Serio, mi uratowal koncowke ciazy. Budze sie tylko na siku, zmieniam wtedy bok i spie do rana 🥰 chyba najlepszy ciazowy zakup.
Dziewczyny, ja tez polecam swojego rogala-kupilam polskiej firmy Valubia. Przede wszystkim szukalam bez tych kuleczek styropianowych i taki twardszy. Moj jest grubszy w nogach i pod glowa i zamierzam na nim karmic malucha. No i przede wszystkim kosztowal ponizej 100 zl.

Do góry