reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja nie mierze wszystkich jedna miarą. Sa ludzie i ludzie. 😀 Mozna trafic dobrze albo źle. A najlepiej sie zabezpieczyć na wszelki wypadek. 😀 Przestan moim rodzica i pralke ludzie wyniesli i obrazy 😂brak słów 😀 teraz maja jasną sytuację i tyle
To faktycznie się nie dziwię, że po takich akcjach się zabezpieczają. Ja wiem, że wielu najemców jest nie fair względem właścicieli, a niestety prawo mamy takie, że to najemcy są bardziej chronieni, dlatego tym bardziej myślę, że jak taki właściciel trafi na porządnych ludzi, co mu płacą w terminie, a do tego dbają o jego własność, to nie powinien z takich rezygnować, ale nigdy nie wiadomo, dlatego jak nie trzeba informować właścicieli o narodzinach dziecka, wolimy tego nie robić ;)

reklama
Tak, ale to dotyczy sytuacji problemowych, kiedy np. najemcy spodziewają się dziecka i nie płacą albo nie chcą się wyprowadzić po wypowiedzeniu umowy. U nas sprawa jest prosta - mamy umowę na czas nieokreślony, płacimy cały czas w terminie, jedynie pojawi się dodatkowy "lokator" i nie wiem tylko, czy trzeba o tym informować właścicieli, bo jeśli prawnie nie trzeba, to po co kusić los, że a nuż im się dziecko w ich mieszkaniu nie spodoba? Wątpię, żeby tak postąpili, ale nigdy nie wiadomo. My umowy u notariusza nie spisywaliśmy, ale wiem, że tak jest, bo siostra kiedyś musiała coś takiego podpisać. Ale za to właściciel nie wynajmuje nam mieszkania na czarno, co miesiąc dostajemy rachunek i oddzielnymi przelewami płacimy za czynsz i najem, bo z najmu właściciele się normalnie rozliczają ;)
Jasne, że dotyczy to sytuacji problemów. Ogólnie nie sądzę byś miała obowiązek zgłaszać, że pojawi się dziecko. I uważam, że to bardzo paskudne rozwiązywanie umowy tylko dlatego, że kobieta jest w ciąży. Jak ktoś się bardzo boi, to powinien się zabezpieczyć umową u notariusza i tyle.

dziewczyny a jak wy spicie teraz w ciazy ? Rogal do spania? Poduszki? Bez niczego?
Ja za chiny nie mogę sobie dobrać pozycji.. rogal za twardy, bez rogala boli kregoslup, obkładanie się poduszkami nic nie daje bo wszystko spada i denerwuje ;D
Jakiego masz rogala? Polecam poofi. Jest twardszy w nogach i miekki na brzuchu i glowie. Serio, mi uratowal koncowke ciazy. Budze sie tylko na siku, zmieniam wtedy bok i spie do rana 🥰 chyba najlepszy ciazowy zakup.

Ja nie spie w dzien teraz wczesniej byly takie dni ze slaba bylam[emoji38]
Toż trzeba odespać nieprzespane godziny [emoji28] do 9 to długo? Ja śpię i do 10/11, a w nocy śpię jak zabita [emoji1787] tylko teraz druga noc pod rząd wstaje raz na siku i dalej spać [emoji16] a dzisiaj pobudka przed 8, bo do urzędu musiałam dzwonić, za to po 16 trochę zasnęłam i spałam 2 godziny [emoji1787]

Tez tak wyrzucić was nie moze w umowie jest cos zawarte ze dzieci nie można było miec?
Oj też był pospała nawet i do 12 [emoji28], w weekend mamy przeprowadzkę na inne mieszkanie... Wynajmujemy niestety i właścicielka z tego mieszkania uznała ze jednak nie chce mieć dzieci u siebie więc na szybko trzeba było szukać masakra nerwy na sam koniec ciąży [emoji849] No ale cóż dobrze ze coś mamy [emoji16]

Ja dzisiaj powoli wpadam w panike. Zabralam sie za wszystko na raz, robie (PIERWSZE !!!) pranie dla dziecka, pakuje torbe, sprzatam mieszkanie .... dosc chaotycznie mi to wychodzi 🤦‍♀️ A jeszcze musze odpoczywac co chwile 😅

rany, mala skacze jak szalona na wieczor. Szkoda ze na ktg ksiezniczka spala 🤦‍♀️😅

I tak może dowiedzieć sie o dziecku ktos z sąsiadów moze powiedzieć mu...niewiem czy zatajanie nie jest karalne bo właścicielowi trzeba zglaszac wszystko
Co Ty mówisz?? Tak po prostu zerwali z wami umowę przez dziecko? My też wynajmujemy, ale póki co nie poinformowaliśmy jeszcze właściciela, że dojdzie nowy lokator i w sumie nie wiem, czy w ogóle mówić. I tak planujemy się stąd wyprowadzić, zanim mały mógłby narobić jakichś szkód. Nie wyobrażam sobie teraz przeprowadzki... A w ogóle trzeba informować właściciela mieszkania o ciąży i dziecku jak już się urodzi?

reklama
Przynajmniwj jest za co potrzymac[emoji23]jak w tylek poszlo[emoji38]
Wiem, że zrzucimy szybko to :) ale jednak ta świadomość jest najgorsza, że tyle kg na plusie. Żeby to jeszcze było tak widać [emoji28][emoji1787] ja przed ciążą to chuda mocno byłam, a przynajmniej teraz trochę cycki mi urosły taki plus [emoji1787]w tyłek poszło, ale za to rozstępów jeszcze więcej wyszło, niż mi w sam tyłek poszło.. [emoji57]

Do góry