Ja sobie Jaśka klade między nogi (nie nie to nie mąż ) najczęściej juz spie w nogach męża i corki bo przy nich mi za gorąco a jak dopadnie mnie zespół niespokojnych nóg to w ogóle jestem poirytowanadziewczyny a jak wy spicie teraz w ciazy ? Rogal do spania? Poduszki? Bez niczego?
Ja za chiny nie mogę sobie dobrać pozycji.. rogal za twardy, bez rogala boli kregoslup, obkładanie się poduszkami nic nie daje bo wszystko spada i denerwuje ;D
reklama
Ja śpię normalnie, na obu bokach na zmianę, poduszka ciążowa leży w szafie, raz z nią spałam i nie wiem, gdzie bym ją miała położyć, żeby było wygodnie, jeszcze przy przekręcaniu się z boku na bok musiałam przekręcać też tą wielką poduchędziewczyny a jak wy spicie teraz w ciazy ? Rogal do spania? Poduszki? Bez niczego?
Ja za chiny nie mogę sobie dobrać pozycji.. rogal za twardy, bez rogala boli kregoslup, obkładanie się poduszkami nic nie daje bo wszystko spada i denerwuje ;D
Ale nie możesz mierzyć wszystkich jedną miarą. My nigdy nikomu problemów nie robiliśmy, gdybym wynajmowała komuś mieszkanie życzyłabym sobie takich solidnych najemców. Nie wyobrażam sobie przestać płacić, tylko dlatego, że jestem w ciąży i zgodnie z prawem nie mogą mnie wyrzucić - to już skrajne przypadki i w sumie nie wiem, czemu mamy takie prawo.Jakbys stoczyla walke o swoje mieszkanie inaczej bys mowila. Kobiety w ciąży lub z dzieckiem nie mozesz wywalic np za niepłacenie. Nikomu takiej sytuacji nie życzę. Moi rodzice powiedzieli, ze nigdy nie wynajma juz mieszkania razem z dziećmi, maja do tego prawo bo to ich mieszkanie . Rodzice teraz maja fajna dziewczyne na mieszkaniu mają umowę notarialna ze gdyby cos to musza ja przyjąć rodzice do domu rodzinnego takze polak mądrzejszy po szkodzie
Pewnie, że jako właściciele mieszkania, Twoi rodzice mają prawo nie wynajmować parom z dziećmi, ale nie mają wpływu na to, czy po drodze dziecko się nie pojawi, chyba, że wyraźnie zaznaczą w umowie, że nie życzą sobie dzieci, chociaż nie wiem, czy taki zapis może się w umowie znaleźć. Jak im się trafią porządni ludzie, to wystarczy umowa słowna przed podpisaniem umowy. U nas mowa była tylko o zwierzętach i palaczach i respektujemy takie ustalenia, co więcej sami szukaliśmy mieszkania, w którym wcześniej nie mieszkali palacze.
Ja nie mierze wszystkich jedna miarą. Sa ludzie i ludzie. Mozna trafic dobrze albo źle. A najlepiej sie zabezpieczyć na wszelki wypadek. Przestan moim rodzica i pralke ludzie wyniesli i obrazy brak słów teraz maja jasną sytuację i tyleAle nie możesz mierzyć wszystkich jedną miarą. My nigdy nikomu problemów nie robiliśmy, gdybym wynajmowała komuś mieszkanie życzyłabym sobie takich solidnych najemców. Nie wyobrażam sobie przestać płacić, tylko dlatego, że jestem w ciąży i zgodnie z prawem nie mogą mnie wyrzucić - to już skrajne przypadki i w sumie nie wiem, czemu mamy takie prawo.
Pewnie, że jako właściciele mieszkania, Twoi rodzice mają prawo nie wynajmować parom z dziećmi, ale nie mają wpływu na to, czy po drodze dziecko się nie pojawi, chyba, że wyraźnie zaznaczą w umowie, że nie życzą sobie dzieci, chociaż nie wiem, czy taki zapis może się w umowie znaleźć. Jak im się trafią porządni ludzie, to wystarczy umowa słowna przed podpisaniem umowy. U nas mowa była tylko o zwierzętach i palaczach i respektujemy takie ustalenia, co więcej sami szukaliśmy mieszkania, w którym wcześniej nie mieszkali palacze.
Tak, ale to dotyczy sytuacji problemowych, kiedy np. najemcy spodziewają się dziecka i nie płacą albo nie chcą się wyprowadzić po wypowiedzeniu umowy. U nas sprawa jest prosta - mamy umowę na czas nieokreślony, płacimy cały czas w terminie, jedynie pojawi się dodatkowy "lokator" i nie wiem tylko, czy trzeba o tym informować właścicieli, bo jeśli prawnie nie trzeba, to po co kusić los, że a nuż im się dziecko w ich mieszkaniu nie spodoba? Wątpię, żeby tak postąpili, ale nigdy nie wiadomo. My umowy u notariusza nie spisywaliśmy, ale wiem, że tak jest, bo siostra kiedyś musiała coś takiego podpisać. Ale za to właściciel nie wynajmuje nam mieszkania na czarno, co miesiąc dostajemy rachunek i oddzielnymi przelewami płacimy za czynsz i najem, bo z najmu właściciele się normalnie rozliczająTak, jakoś chyba tak jest, że jeżeli ktoś wynajmuje, to nie może z małym dzieckiem wyrzucić na bruk...
Zazwyczaj żeby się zabezpieczyć, to wynajmujący podpisują umowy u notariusza. Ale myślę, że nadal jednak bardzo popularne jest wynajmowanie i czerpania korzyści finansowych na czarno, bez odprowadzania podatku i w takiej sytuacji "najlepszym zabezpieczeniem" jest wypowiedzenie umowy :/
Ale pindaOj też był pospała nawet i do 12 , w weekend mamy przeprowadzkę na inne mieszkanie... Wynajmujemy niestety i właścicielka z tego mieszkania uznała ze jednak nie chce mieć dzieci u siebie więc na szybko trzeba było szukać masakra nerwy na sam koniec ciąży No ale cóż dobrze ze coś mamy
Sylwia99
Fanka BB :)
Ja tylko się przekręcam z lewego boku na prawy kołdra między nogi albo nic i śpiędziewczyny a jak wy spicie teraz w ciazy ? Rogal do spania? Poduszki? Bez niczego?
+14 juz mnie stopy bola jak dluzej postoje.Hej dziewczyny, jak waga u Was wygląda?
marta18691
Fanka BB :)
Ja z poduszka spie[emoji23]boli raz na boku i na plecach
dziewczyny a jak wy spicie teraz w ciazy ? Rogal do spania? Poduszki? Bez niczego?
reklama
Mm w sumie ma to troche sens. Nasluchalam sie o tym, rzeczywiscie ludzie potrafia robic niezle numery z wynajmowanymi mieszkaniami jak sa dzieci (a jak jest np samotna matka z dzieckiem to ponoc dramat). No i pozniej sie takich wrzuca do jednego worka z normalnymi cywilizowanymi najemcami... niestetyMoi rodzice maja mieszkanie które wynajmują i np z dziećmi ludzia nie wynajma juz nigdy. Ciężko takich,, wyprosić pozniej,, zniszczenia przy dzieciach tez sa. Moim zdaniem trzeba informować bo wynajmowali Wam czyli 2 a bedzie was teraz 3ka