Mi się wydaje, że za śmieci od osoby to się płaci w domu (chociaż to też pewnie zależy od firmy, która się tym zajmuje), w mieszkaniu wszystko jest wliczone w czynszu i płaci się od lokalu, a nie liczby mieszkańcówNo niestety roznie bywa a jak umowe masz popisana to jest was 2 i za smieci tez placisz od osoby trzeba zglaszac wszystko teraz
reklama
Znalazłaś na to jakąś podstawę prawną, czy to Twoja opinia? Bo z tego co się orientowałam, nie ma takiej konieczności, ale tak jak pisałam wcześniej, zorientuję się jeszcze, żeby mieć pewnośćO dziecku musisz poinformować wlasciciela
Ostatnia edycja:
Oj zdecydowanie nie! Oka nie zmrużyłam całą noc, ale próbowałam dzielnie z boku na bok całą noc Chyba to już tradycja, że przed wizytą u lekarza spać nie mogę, bo inaczej wytłumaczyć tego nie potrafięWidzę, że ładnie dzisiaj wszystkie śpicie, brawo!
marta18691
Fanka BB :)
No chyba ze go nie interesuje to[emoji38]
Wszystkiego zgłaszać nie trzeba, bez przesady [emoji23] A co do dziecka, jeszcze się pewnie dowiem jak to jest, żeby nie było problemów Jeśli zdecydujemy się zgłosić fakt pojawienia się dziecka właścicielom, to i tak dopiero po porodzie. Sąsiedzi myślę, że mają swoje życie i nie będą zgłaszać tego właścicielowi, zresztą wątpię, żeby mieli z nim jakiś kontakt skoro on tu nigdy nie mieszkał i rzadko bywa, mieszkanie nawet wynajmował przez pośrednika - to taki biznesmen, co ma kilka lokali typowo na wynajem i jedyne co go interesuje to mieć hajs co miesiąc na koncie i zapewne niezdemolowane mieszkanie, chociaż tego akurat nawet nie sprawdza [emoji16]
marta18691
Niewiem ja nablokach mieszkalam pol wiekszosc zycia i od osoby sie placilo zameldowanych wy macie umowe to pewnie w tym czynszu jest
Mi się wydaje, że za śmieci od osoby to się płaci w domu (chociaż to też pewnie zależy od firmy, która się tym zajmuje), w mieszkaniu wszystko jest wliczone w czynszu i płaci się od lokalu, a nie liczby mieszkańców
marta18691
Pewnie sa jakies kruczki prawne jak ja wynajmowalam to musialam zglaszac o wszystkim co sie dzialo w mieszkaniu
Znalazłaś na to jakąś podstawę prawną, czy to Twoja opinia? Bo z tego co się orientowałam, nie ma takiej konieczności, ale tak jak pisałam wcześniej, zorientuję się jeszcze, żeby mieć pewność.
marta18691
Ja jutro mam wizyte ale o 2spac poszlam i wstalam niedawno i tez niewiem czy nie padne w ciagu dnia[emoji38]
Oj zdecydowanie nie! Oka nie zmrużyłam całą noc, ale próbowałam dzielnie z boku na bok całą noc Chyba to już tradycja, że przed wizytą u lekarza spać nie mogę, bo inaczej wytłumaczyć tego nie potrafię [emoji24]
No może liczą od osoby w bloku też, nigdy jakoś specjalnie się tym nie interesowałam, pamiętam tylko, że jak się wyprowadziłam ja, czy siostra, z domu rodzinnego, to rodzice zgłaszali, że jest mniej mieszkańców, żeby mniej płacić, za czasów mieszkania w bloku z rodziną, byłam dzieciakiem/nastolatką, to się nie myślało o takich rzeczach A z ciekawości zapytam dziś mamę jak u niej będę.Niewiem ja nablokach mieszkalam pol wiekszosc zycia i od osoby sie placilo zameldowanych wy macie umowe to pewnie w tym czynszu jest
No właśnie, dlatego lepiej mieć pewność i jasną sytuację, szczególnie, że nie mieliśmy nigdy problemów z właścicielami i wolę tego nie zmieniaćPewnie sa jakies kruczki prawne jak ja wynajmowalam to musialam zglaszac o wszystkim co sie dzialo w mieszkaniu
reklama
Ja na pewno będę nieżywa, ale zaraz po lekarzu jadę do rodziców zobaczyć się z dzieciakami siostry, więc padnę podwójnie jak wrócę do domuJa jutro mam wizyte ale o 2spac poszlam i wstalam niedawno i tez niewiem czy nie padne w ciagu dnia[emoji38]