reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

No niestety roznie bywa a jak umowe masz popisana to jest was 2 i za smieci tez placisz od osoby trzeba zglaszac wszystko teraz
Mi się wydaje, że za śmieci od osoby to się płaci w domu (chociaż to też pewnie zależy od firmy, która się tym zajmuje), w mieszkaniu wszystko jest wliczone w czynszu i płaci się od lokalu, a nie liczby mieszkańców ;)

reklama
No chyba ze go nie interesuje to[emoji38]
Wszystkiego zgłaszać nie trzeba, bez przesady [emoji23] A co do dziecka, jeszcze się pewnie dowiem jak to jest, żeby nie było problemów ;) Jeśli zdecydujemy się zgłosić fakt pojawienia się dziecka właścicielom, to i tak dopiero po porodzie. Sąsiedzi myślę, że mają swoje życie i nie będą zgłaszać tego właścicielowi, zresztą wątpię, żeby mieli z nim jakiś kontakt skoro on tu nigdy nie mieszkał i rzadko bywa, mieszkanie nawet wynajmował przez pośrednika - to taki biznesmen, co ma kilka lokali typowo na wynajem i jedyne co go interesuje to mieć hajs co miesiąc na koncie i zapewne niezdemolowane mieszkanie, chociaż tego akurat nawet nie sprawdza [emoji16]

Niewiem ja nablokach mieszkalam pol wiekszosc zycia i od osoby sie placilo zameldowanych wy macie umowe to pewnie w tym czynszu jest
Mi się wydaje, że za śmieci od osoby to się płaci w domu (chociaż to też pewnie zależy od firmy, która się tym zajmuje), w mieszkaniu wszystko jest wliczone w czynszu i płaci się od lokalu, a nie liczby mieszkańców ;)

Ja jutro mam wizyte ale o 2spac poszlam i wstalam niedawno i tez niewiem czy nie padne w ciagu dnia[emoji38]
Oj zdecydowanie nie! Oka nie zmrużyłam całą noc, ale próbowałam dzielnie z boku na bok całą noc :( Chyba to już tradycja, że przed wizytą u lekarza spać nie mogę, bo inaczej wytłumaczyć tego nie potrafię [emoji24]

Niewiem ja nablokach mieszkalam pol wiekszosc zycia i od osoby sie placilo zameldowanych wy macie umowe to pewnie w tym czynszu jest
No może liczą od osoby w bloku też, nigdy jakoś specjalnie się tym nie interesowałam, pamiętam tylko, że jak się wyprowadziłam ja, czy siostra, z domu rodzinnego, to rodzice zgłaszali, że jest mniej mieszkańców, żeby mniej płacić, za czasów mieszkania w bloku z rodziną, byłam dzieciakiem/nastolatką, to się nie myślało o takich rzeczach 😂 A z ciekawości zapytam dziś mamę jak u niej będę.

reklama
Do góry