reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Dada masz 23szt 8.65 1 biedronka
Lidl 9zl lupilu
Pampers chyba 12.50 1. A 2 wiadomo juz droższe sa ja mam z dady na początku alw potem bede te z Lidla brala bo sa najlpesze
O mleku to nawet nie pomyślałam [emoji33][emoji23] Z tymi pieluchami to tak sobie myślałam jak paczka 26szt. kosztuje koło 15zł, a przynajmniej na początku z 10x dziennie trzeba małego przewijać, to taka paczka na niespełna 3 dni, ale później pewnie większe paczki będziemy kupować jak już ogarniemy, w który rozmiar zainwestować w danej chwili albo przerzucimy się na jakieś pieluchy marketowe, pewnie są tańsze :)

reklama
Mój się rozbrykał teraz, że aż mnie raz nawet zabolało 😯 powiedziałam mu, że wiem, że ma mało miejsca, ale ma się trochę poruszać, żeby spalić jedzonko, bo jak nie będzie się ruszał to już w ogóle nie będzie miał tam miejsca 😂 Ale co ciekawe na jedzenie nie reaguje zbytnio ostatnio, bardziej jak do niego mówię właśnie 😊
Moja teraz tez sie obudziła! Cały brzuch mi rozpycha. Kamień z serca 😄 już wolę tak niż jak jest za spokojna cały dzień 😄

U mnie z om 10 luty a z usg 3 luty wychodziło. Potem znow byla mowa ze 10 luty. Takze nawet nie wiem którym terminem się kierować ale wszyscy mówią że 10. Skurcze juz się pierwsze pojawiły 2 tyg temu ale bylam na wizycie i doktor mowila ze sie nic nie dzieje. Teraz od 3 dni znowu tylko mocniej i krócej jak wcześniej.
Najpewniejsza data z USG to jest ta z pierwszego. Kolejnymi nie ma się co sugerować podobno. U mnie z OM termin na 17 lutego a z pierwszego USG na 21. 😌 ale wolałabym żeby trochę przed tym 17 się urodziła, żeby stresu nie było że przenoszona 😏

Najpewniejsza data z USG to jest ta z pierwszego. Kolejnymi nie ma się co sugerować podobno. U mnie z OM termin na 17 lutego a z pierwszego USG na 21. 😌 ale wolałabym żeby trochę przed tym 17 się urodziła, żeby stresu nie było że przenoszona 😏
Ja właśnie tez bym bardzo chciala urodzić wcześniej. Po pierwsze to jestem juz mocno poirytowana tym stanem w 9 miesiacu a po drugie nie mogę się doczekać małej. Juz z nią dyskretnie rozmawiam ze jakby mamie zrobila niespodziankę to w sumie mogłaby wyjsc na koniec stycznia ;D

Ja mam termin ale na 8 luty, czyli początek drugiego. I póki co żadnych oznak [emoji846] brzuch się ciągle napina, ale nie boli. Czuje dyskomfort przy chodzeniu często, ale pewnie mały jest już nisko i to dlatego [emoji846]
A sa tu jakies mamusie które mają termin na pierwszy tydzień lutego? Jak u Was z oznakami zbliżającego się porodu ?

Dziewczyny, a nie myslalyscie zeby juz na koniec rozstac sie z mezami/partnerami w lozku ? Moj maz juz jakis czas temu sie wyprowadzil na kanape. Coz... tesknie za nim, ale dzieki temu ze moge sie rozwalic ma calym lozku spi mi sie zupelnie inaczej. My mamy dosc waskie bo 140cm.
Ja spie z mezem i corka 😂😂takze ciasno 😂ale bez nich nie umiem 😀

Ja mam termin ale na 8 luty, czyli początek drugiego. I póki co żadnych oznak [emoji846] brzuch się ciągle napina, ale nie boli. Czuje dyskomfort przy chodzeniu często, ale pewnie mały jest już nisko i to dlatego [emoji846]
To tez zistalo ci tylko dwa tygodnie!;) jeszcze trochę i będziemy się rozpakowywać po kolei :D

Ja to w te daty w ogole nie wierzę 😂 to taka data orientacyjna dlatego jedna ciaza moze trwac 37 a druga 42 tygodni. Wiem jedno ja kolo 1 lutego chce juz rodzic 😂 nie dlatego, ze mi ciężko bo nie jest tak źle 😂 poprostu doczekać się nie mogę malej istoty. Pewnie jak urodze to bede mówić, ze mogla jeszcze posiedzieć tydzien w brzuchu😂 maz jak dowiedział sie, ze ciaza,, oficjalnie,, donoszona to na amory go wzięło 😂

Ja mam tylko jedną datę, wg USG, nie mam daty wg OM. Ale na usg ostatnimi czasy cały czas wychodzi między 27.01 a 02.02 [emoji1][emoji1] miło by było urodzić wcześniej, boję się tego przenoszenia, jak to wszystko miałoby wtedy wyglądać [emoji846]
Ja to w te daty w ogole nie wierzę [emoji23] to taka data orientacyjna dlatego jedna ciaza moze trwac 37 a druga 42 tygodni. Wiem jedno ja kolo 1 lutego chce juz rodzic [emoji23] nie dlatego, ze mi ciężko bo nie jest tak źle [emoji23] poprostu doczekać się nie mogę malej istoty. Pewnie jak urodze to bede mówić, ze mogla jeszcze posiedzieć tydzien w brzuchu[emoji23] maz jak dowiedział sie, ze ciaza,, oficjalnie,, donoszona to na amory go wzięło [emoji23]

reklama
Ja to w te daty w ogole nie wierzę 😂 to taka data orientacyjna dlatego jedna ciaza moze trwac 37 a druga 42 tygodni. Wiem jedno ja kolo 1 lutego chce juz rodzic 😂 nie dlatego, ze mi ciężko bo nie jest tak źle 😂 poprostu doczekać się nie mogę malej istoty. Pewnie jak urodze to bede mówić, ze mogla jeszcze posiedzieć tydzien w brzuchu😂 maz jak dowiedział sie, ze ciaza,, oficjalnie,, donoszona to na amory go wzięło 😂
Moj tez stwierdzil ze jakby czlowiek podzialal to może by mala byla szybciej na świecie;D takze chyba i oni już maja dosc ;p

Do góry