reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U mnie z om 10 luty a z usg 3 luty wychodziło. Potem znow byla mowa ze 10 luty. Takze nawet nie wiem którym terminem się kierować ale wszyscy mówią że 10. Skurcze juz się pierwsze pojawiły 2 tyg temu ale bylam na wizycie i doktor mowila ze sie nic nie dzieje. Teraz od 3 dni znowu tylko mocniej i krócej jak wcześniej.
Oni chyba biora pod uwage termin z badan prenatalnych 1 trymestru ... 🤔 i jak jest duza roznica (ponad tydzien?) to wtedy ew. sugeruja sie terminem z usg. I faktycznie jak ostatnio bylam u lekarki to porownywala sie to terminu z poerwszych prenatalnych 🤔

reklama
U mnie z om 10 luty a z usg 3 luty wychodziło. Potem znow byla mowa ze 10 luty. Takze nawet nie wiem którym terminem się kierować ale wszyscy mówią że 10. Skurcze juz się pierwsze pojawiły 2 tyg temu ale bylam na wizycie i doktor mowila ze sie nic nie dzieje. Teraz od 3 dni znowu tylko mocniej i krócej jak wcześniej.
No właśnie nie wiem co jest bardziej wiarygodne. Jak określają przy porodzie tc w którym się dziecko urodziło? 🤔 czy to zależy od lekarza? Bo przecież tydzień to duża różnica biorąc pod uwagę że np. 36 t to wcześniak a 37 już nie.

W sumie to i tak nic nie da... czekaj cierpliwie, a maluch wyjdzie jak bedzie gotowy :)
No patrząc na usg to z każdego mam inny termin tak naprawde;D zaczynając od 3,7,10 luty ;D takze nie ma się co sugerować. W każdym bądź razie 38 tygodni jest to teraz czekac az małej sie zachce wyjść

Dziewczyny, a nie myslalyscie zeby juz na koniec rozstac sie z mezami/partnerami w lozku ? Moj maz juz jakis czas temu sie wyprowadzil na kanape. Coz... tesknie za nim, ale dzieki temu ze moge sie rozwalic ma calym lozku spi mi sie zupelnie inaczej. My mamy dosc waskie bo 140cm.
140cm? 😯 My mamy 160cm i jest ciasno, już planujemy, że na swoim kupimy sobie 220cm 😂 Ale sama to już w ogóle nie zasnę, po 3 covidowych tygodniach oddzielnie, teraz już nie ma opcji, żebym go na kanapę wyrzuciła, ale pewnie, gdyby faktycznie było mi niewygodnie i spanie samej szło by wyraźnie lepiej, to byśmy się "rozdzielili" ;)

Ja mam normalnie 16luty termin ale przewiduje ze bedzie ten 5luty cc przynajmniej tak ostatnio mowil ze jak wszystko dobrze będzie[emoji23]
No właśnie nie wiem co jest bardziej wiarygodne. Jak określają przy porodzie tc w którym się dziecko urodziło? [emoji848] czy to zależy od lekarza? Bo przecież tydzień to duża różnica biorąc pod uwagę że np. 36 t to wcześniak a 37 już nie.

No nie jest tak źle z tymi pieluszkami nie wychodzi jakos bardzo duzo. Gorzej z mlekiem mm jak ktos nie będzie mogl karmic albo nie będzie chcial. To wtedy te koszta rosną. Prawda jest taka z dziećmi jak nie urok to sraczka ciagle cos. Pieniądze ida. Bo jak dojdzie jakas wizyta prywatna u lekarza to juz ile pieniędzy. My jak nie dermatolog to okulista, laryngolog i ciągle coś 😂 takze masakra.
O mleku to nawet nie pomyślałam 😱😂 Z tymi pieluchami to tak sobie myślałam jak paczka 26szt. kosztuje koło 15zł, a przynajmniej na początku z 10x dziennie trzeba małego przewijać, to taka paczka na niespełna 3 dni, ale później pewnie większe paczki będziemy kupować jak już ogarniemy, w który rozmiar zainwestować w danej chwili albo przerzucimy się na jakieś pieluchy marketowe, pewnie są tańsze :)

U mnie też dzisiaj bardzo słabe ruchy i bardzo ich mało 😰 zaraz chyba jakieś ciasteczka wlecą 😅 bo trochę mnie to zaczyna martwić...
Mój się rozbrykał teraz, że aż mnie raz nawet zabolało 😯 powiedziałam mu, że wiem, że ma mało miejsca, ale ma się trochę poruszać, żeby spalić jedzonko, bo jak nie będzie się ruszał to już w ogóle nie będzie miał tam miejsca 😂 Ale co ciekawe na jedzenie nie reaguje zbytnio ostatnio, bardziej jak do niego mówię właśnie 😊

reklama
No właśnie nie wiem co jest bardziej wiarygodne. Jak określają przy porodzie tc w którym się dziecko urodziło? 🤔 czy to zależy od lekarza? Bo przecież tydzień to duża różnica biorąc pod uwagę że np. 36 t to wcześniak a 37 już nie.
Myślę, że chyba na termin z ostatniej miesiączki patrzą, bo ten się nie zmienia. Pytałam kiedyś moją lekarkę, czy termin z USG oznacza, że mam się spodziewać wcześniejszego porodu, to mówiła, że nie, że to tylko podają w oparciu o wielkość dziecka, znaczy, że urodzi się tak jak wynika z om, jedynie będzie większe :)

Do góry