Oni chyba biora pod uwage termin z badan prenatalnych 1 trymestru ... i jak jest duza roznica (ponad tydzien?) to wtedy ew. sugeruja sie terminem z usg. I faktycznie jak ostatnio bylam u lekarki to porownywala sie to terminu z poerwszych prenatalnychU mnie z om 10 luty a z usg 3 luty wychodziło. Potem znow byla mowa ze 10 luty. Takze nawet nie wiem którym terminem się kierować ale wszyscy mówią że 10. Skurcze juz się pierwsze pojawiły 2 tyg temu ale bylam na wizycie i doktor mowila ze sie nic nie dzieje. Teraz od 3 dni znowu tylko mocniej i krócej jak wcześniej.
reklama
W sumie to i tak nic nie da... czekaj cierpliwie, a maluch wyjdzie jak bedzie gotowyA jeszcze z każdego usg po wymiarach dziecko o tydzien większe niż wychodzi z OM. Takze nie wiem jak kierować się terminami
No właśnie nie wiem co jest bardziej wiarygodne. Jak określają przy porodzie tc w którym się dziecko urodziło? czy to zależy od lekarza? Bo przecież tydzień to duża różnica biorąc pod uwagę że np. 36 t to wcześniak a 37 już nie.U mnie z om 10 luty a z usg 3 luty wychodziło. Potem znow byla mowa ze 10 luty. Takze nawet nie wiem którym terminem się kierować ale wszyscy mówią że 10. Skurcze juz się pierwsze pojawiły 2 tyg temu ale bylam na wizycie i doktor mowila ze sie nic nie dzieje. Teraz od 3 dni znowu tylko mocniej i krócej jak wcześniej.
No patrząc na usg to z każdego mam inny termin tak naprawde;D zaczynając od 3,7,10 luty ;D takze nie ma się co sugerować. W każdym bądź razie 38 tygodni jest to teraz czekac az małej sie zachce wyjśćW sumie to i tak nic nie da... czekaj cierpliwie, a maluch wyjdzie jak bedzie gotowy
140cm? My mamy 160cm i jest ciasno, już planujemy, że na swoim kupimy sobie 220cm Ale sama to już w ogóle nie zasnę, po 3 covidowych tygodniach oddzielnie, teraz już nie ma opcji, żebym go na kanapę wyrzuciła, ale pewnie, gdyby faktycznie było mi niewygodnie i spanie samej szło by wyraźnie lepiej, to byśmy się "rozdzielili"Dziewczyny, a nie myslalyscie zeby juz na koniec rozstac sie z mezami/partnerami w lozku ? Moj maz juz jakis czas temu sie wyprowadzil na kanape. Coz... tesknie za nim, ale dzieki temu ze moge sie rozwalic ma calym lozku spi mi sie zupelnie inaczej. My mamy dosc waskie bo 140cm.
marta18691
Fanka BB :)
Ja mam normalnie 16luty termin ale przewiduje ze bedzie ten 5luty cc przynajmniej tak ostatnio mowil ze jak wszystko dobrze będzie[emoji23]
No właśnie nie wiem co jest bardziej wiarygodne. Jak określają przy porodzie tc w którym się dziecko urodziło? [emoji848] czy to zależy od lekarza? Bo przecież tydzień to duża różnica biorąc pod uwagę że np. 36 t to wcześniak a 37 już nie.
O mleku to nawet nie pomyślałam Z tymi pieluchami to tak sobie myślałam jak paczka 26szt. kosztuje koło 15zł, a przynajmniej na początku z 10x dziennie trzeba małego przewijać, to taka paczka na niespełna 3 dni, ale później pewnie większe paczki będziemy kupować jak już ogarniemy, w który rozmiar zainwestować w danej chwili albo przerzucimy się na jakieś pieluchy marketowe, pewnie są tańszeNo nie jest tak źle z tymi pieluszkami nie wychodzi jakos bardzo duzo. Gorzej z mlekiem mm jak ktos nie będzie mogl karmic albo nie będzie chcial. To wtedy te koszta rosną. Prawda jest taka z dziećmi jak nie urok to sraczka ciagle cos. Pieniądze ida. Bo jak dojdzie jakas wizyta prywatna u lekarza to juz ile pieniędzy. My jak nie dermatolog to okulista, laryngolog i ciągle coś takze masakra.
Mój się rozbrykał teraz, że aż mnie raz nawet zabolało powiedziałam mu, że wiem, że ma mało miejsca, ale ma się trochę poruszać, żeby spalić jedzonko, bo jak nie będzie się ruszał to już w ogóle nie będzie miał tam miejsca Ale co ciekawe na jedzenie nie reaguje zbytnio ostatnio, bardziej jak do niego mówię właśnieU mnie też dzisiaj bardzo słabe ruchy i bardzo ich mało zaraz chyba jakieś ciasteczka wlecą bo trochę mnie to zaczyna martwić...
Ja dopiero niedawno obiad jadłam, ale już się czaję na ciasto marchewkowe i jakiś owocek do tegoHaha kazdy pretekst dobry u mnie wlecialy mimo ze czuje ruchy caly dzien
reklama
Myślę, że chyba na termin z ostatniej miesiączki patrzą, bo ten się nie zmienia. Pytałam kiedyś moją lekarkę, czy termin z USG oznacza, że mam się spodziewać wcześniejszego porodu, to mówiła, że nie, że to tylko podają w oparciu o wielkość dziecka, znaczy, że urodzi się tak jak wynika z om, jedynie będzie większeNo właśnie nie wiem co jest bardziej wiarygodne. Jak określają przy porodzie tc w którym się dziecko urodziło? czy to zależy od lekarza? Bo przecież tydzień to duża różnica biorąc pod uwagę że np. 36 t to wcześniak a 37 już nie.