Monik93
Fanka BB :)
To podobnie mamy2.5kg 36tydzien
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To podobnie mamy2.5kg 36tydzien
Ale juz bedziesz z malenstwem swoim !Ja cc za 15dni wiec stres jest [emoji38]
No tylko przeważnie mają wciągane przez główkę, a jak już są fajne kopertowe to drogie, więc ostatecznie kopertowego nie mam ani jednegoNo jak body to te kopertowe sa wygodne
Nie straszNoo jak wszystko juz zrobili bym urodzila a to uparte male było to trzeba bylo wyciągnąć ja jsk tylko starty skonczy remont tez zaczne sama wywolywac w domu chociaz wtedy tez pilam malinowe napary skakalam na pilce
Miałam na myśli, że może być wybredne i jakiś rodzaj odzieży mu się nie spodoba na przykład mój raczej mały nie będzie, ale znowu nie spodziewam się też ludzika Michelin raczej będzie duży wzdłuż niż wszerzMoze byc duze amoze nie[emoji23]
Moje maleństwo też dalej aktywne bardzo. Zazwyczaj po prawo wysoko wypycha nóżki, a w okolicach pępka chyba rączki/łokcieTo ja właśnie teraz najbardziej czuję ruchy, więc chyba do porodu jeszcze daleko Już się pewnie nie przekręca, bo miejsca brak, ale nóżkami i rączkami wywija coraz mocniej, jak się rękę położy na brzuchu to czuć czasem piętkę i raz bardziej urzęduje z lewej strony, raz z prawej, a wcześniej to tylko takie nieregularne, lekkie pulsowanie, że w sumie nie było wiadomo, czy to w ogóle ruch dziecka był
Ale juz bedziesz z malenstwem swoim !
U mnie też głównie po prawej stronie czuje kopniaki a po lewej cisza Jak leżę na prawym boku to ciągle mam wrażenie że zgniatam Maluszka ale leżenie tylko na lewym boku to niestety nie ma opcji.Moje maleństwo też dalej aktywne bardzo. Zazwyczaj po prawo wysoko wypycha nóżki, a w okolicach pępka chyba rączki/łokcie
Gratuluję nich maluszek rozwija się prawidłowo fajnie że dobrze się czujesz i widzę jesteś pełną energii zazdroooByłam wczoraj u lekarza. Młody zdrowo rośnie, wg pomiarów ma już 3 kg [emoji38] dalej ułożony główkowo i lekarz mówił że raczej już nie powinno się to zmienić [emoji16] ciążę mam już donoszoną więc odstawiłam magnez i czekam co się będzie działo [emoji16] szyjka nadal wysoko i zamknięta. Na dziś zostało 19 dni [emoji16][emoji16]
Nie wiem jak u was ale u mnie mały nie kopie już, no może raz dziennie jakiś kopniak, tylko się powoli przemieszcza, tzn przesuwa nóżkami albo wbija mi się na dole tak że naciska na pęcherz [emoji38] ale ogólnie czuje się super, nic mi nie dolega jakoś szczególnie [emoji16] dziś już zdążyłam przygotować ciasto na bułki do burgerów i będę robić domowe burgery [emoji16][emoji16]
Miłego dnia !! [emoji6]
Też się obawiam, że zgniotę maluszka leżąc na prawym boku Jak się położę na prawym boku i zaczyna machać nóżkami, to zazwyczaj zmieniam na lewyU mnie też głównie po prawej stronie czuje kopniaki a po lewej cisza Jak leżę na prawym boku to ciągle mam wrażenie że zgniatam Maluszka ale leżenie tylko na lewym boku to niestety nie ma opcji.